Suomen Yrittäjät

Vuoden Yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinto Laura Niemen väitöstutkimukselle “Vuorovaikutuksellinen näkökulma yrittäjyyteen: Kohti uuden arvon yhteisluomisen ymmärtämistä”

Jaa
Boardmanin Liikkeenjohdollinen tutkimusryhmä (LJT) jakoi 22. syyskuuta 2022 ensimmäistä kertaa Vuoden Yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinnon. Palkinto myönnetään ansioituneelle, suomalaisessa yliopistossa, korkeakoulussa tai tutkimuslaitoksessa toteutetulle yrittäjyystutkimukselle. Palkittavan tutkimuksen valinnassa keskeinen kriteeri on tutkimustulosten käytännön hyödynnettävyys yritystoiminnassa.
Yrittäjyystunnustuspalkinnon voittanut Laura Niemi. Kuva: Boardman LJT
Yrittäjyystunnustuspalkinnon voittanut Laura Niemi. Kuva: Boardman LJT

Palkinnon voittanut Laura Niemen väitöstutkimus keskittyy uuden arvon luomisen monimutkaiseen ja dynaamiseen ilmiöön. Tutkimus tuottaa uutta, käytännönläheistä tietoa yrittäjien ja kuluttajien vuorovaikutuksesta sekä siitä, miten yrittäjät voivat hyödyntää sitä paitsi kuluttajien muuttuviin tarpeisiin vastaamiseen, myös uusien, kestävämpien markkinoiden luomiseen yhdessä kuluttajien ja muiden toimijoiden kanssa. Yrittäjien lisäksi tutkimuksen tuloksia voivat hyödyntää mm. johtajat, päätöksentekijät sekä yrittäjyyden koulutuksen ja kehittämisen parissa työskentelevät.

Tunnustuspalkinnon voittanut tutkimus on tehty Turun yliopistossa. Vuonna 2020 valmistunut väitöskirja koostuu kolmesta tieteellisestä julkaisusta sekä niitä yhdistävästä johdanto-osiosta. Väitöskirja on englanninkielinen ja sen osikko on: “Towards an interaction-based approach to entrepreneurship. Understanding the co-creation of new value”. Väitöskirja on avoimesti saatavilla Turun yliopiston sivuilta. Väitöskirjan on ohjannut Turun yliopiston yrittäjyyden erikoistutkija Pekka Stenholm ja markkinoinnin professori Elina Jaakkola. Tieteellisissä julkaisuissa kanssakirjoittajina ovat toimineet professori Henri Hakala, yliopistonlehtori Jenni Kantola, professori Marko Kohtamäki ja erikoistutkija Pekka Stenholm.

Tunnustuspalkinnon voittaneen tutkimuksen tekijä, KTT Laura Niemi työskentelee tällä hetkellä Turun yliopistossa kehittämisasiantuntijana, tehtävänään avoimen tieteen toimintakulttuurin, tutkimuksen vaikuttavuuden sekä tutkimuksen ja tutkijan vastuullisen arvioinnin edistäminen.

Suomen Yrittäjien tiloissa torstaina 22.9. järjestetyssä julkistamistilaisuudessa palkinnon jakoivat Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja, LJT:n hallituksen jäsen Mikael Pentikäinen sekä LJT:n hallituksen puheenjohtaja, KTT Satu Koskinen. Tilaisuudessa kuultiin palkinnon voittaneen tutkimuksen esittelyn lisäksi mm. Mikael Pentikäisen puheenvuoro sekä paneelikeskustelu tutkimustiedon hyödyntämisestä liiketoiminnassa. Panelisteina toimivat tekniikan tohtori, terveysteknologia-alan yrittäjä ja Orkestr.io Oy:n toimitusjohtaja Janne Parkkila, KTT, teknologiastrategi ja pääomasijoittaja Erkka Niemi sekä KTM, DBA, sijoitusammattilainen Eeva Ahdekivi. Paneelin moderaattorina toimi LJT:n hallituksen jäsen, KTT Tuuli Ikäheimonen LUT-yliopistosta.

Vuoden yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinnon suuruus on 3000 euroa ja sen on rahoittanut Yksityisyrittäjäin Säätiö. Palkittava tutkimus valittiin kilpailuun jätettyjen hakemusten joukosta Boardman LJT:n hallituksen toimesta. Yrittäjyystutkimuspalkinnon tarkoituksena on Boardman LJT:n tavoitteiden mukaisesti edistää tieteellisen tutkimuksen ja käytännön toimijoiden välistä vuoropuhelua sekä tutkitun tiedon hyödyntämistä johtamisessa ja päätöksenteossa.

Boardman LJT (Liikkeenjohdollinen tutkimusryhmä) on yksi Boardman-osaamisverkoston jäsenfoorumeista. Toimimme tutkimustulosten jakamisen foorumina tai yhteistyökumppanina uuden tutkimustiedon synnyttämisessä. Boardman LJT:n fokuksessa on omistajien, hallituksen ja johdon päätöksenteon kannalta olennainen tutkimus. Suomalainen yrittäjyystutkimus on yksi toimintamme painopistealueista. https://www.boardman.fi/meista/verkosto/boardman-ljt/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Boardman LJT:n hallituksen puheenjohtaja Satu Koskinen, satu.koskinen@boardman.fi, +358 40 189 1946
Tunnustuspalkinnon voittaneen tutkimuksen tekijä KTT Laura Niemi, laura.niemi@utu.fi, +358 50 435 9029

Kuvat

Yrittäjyystunnustuspalkinnon voittanut Laura Niemi. Kuva: Boardman LJT
Yrittäjyystunnustuspalkinnon voittanut Laura Niemi. Kuva: Boardman LJT
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Käynti: Maistraatinportti 2 / Posti: PL 999
00240 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2019 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 379 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 61 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Yrittäjät: Osinkoverotuksen kiristyksillä olisi erittäin vakavia seurauksia taloudelle23.3.2023 04:00:00 EET | Tiedote

Listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristämisellä olisi erittäin vakavia seurauksia taloudelle, Yrittäjägallup osoittaa. Se johtaisi osakeyhtiöissä osinkojen vähentämiseen, kasvuhalukkuuden hiipumiseen, investointien vähentämiseen, yritysten lopettamisiin ja omistajavaihdosten vaikeutumiseen. ”Sanalla sanoen: se olisi myrkkyä taloudelle ja yrittäjyydelle”, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen kiteyttää.

Työelämägallup: Yleiselle ansioturvalle ja sosiaaliturvauudistuksille laaja tuki työelämästä11.3.2023 08:06:00 EET | Tiedote

Yleisellä ansioturvalla on vahva kannatus työelämässä, osoittaa Työelämägallup. ”Tässä on kyse oikeudenmukaisuudesta. On väärin, että ansioturva ei kuulu kaikille sitä rahoittaville, vaan vain kassojen jäsenille”, sanoo toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä. Sosiaaliturvaa halutaan laajalti uudistaa siten, että se kannustaa nykyistä enemmän työelämään

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme