Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Vuokko Hovatta & uusi hurmaava lastenorkesteri Sisidisko: 1970-luvun discorytmejä Stoassa sunnuntaina 11.2.

Jaa

Live Nationin tuore artistikiinnitys Sisidisko on yhtä kuin Sisi ja Carlos, jotka yhtyeineen tuovat tuulahduksen maailman liukkailta diskolattioilta. Glitteriin puetut lastenlaulut ja aidot 1970-luvun diskohitit pyörittävät lanteita iästä riippumatta. Yhtyeen esiintyminen viime vuoden Helsingin Skidit Festari -tapahtumassa oli ainoastaan yhden keikan tilaustyö, mutta vastaanotto oli niin hurmioitunut, että ryhmä päätti syksyn muiden kiireiden jälkeen lähteä tien päälle tänä vuonna. Vuoden ensimmäinen keikka on nyt Helsingissä, Stoassa, jossa Sisidisko esiintyy tulevana sunnuntaina 11.2. kahden konsertin verran.

Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.
Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.

Ihastuttava Sisi eli Vuokko Hovatta valottaa orkesterin syntyä seuraavasti:

”Tämä uusi lastenkonsertti kasattiin basisti Kalle Chydeniuksen alias Carlosin kanssa sellaisista biiseistä, joita itse haluaisimme kuunnella. Otimme mukaan vain musiikkia, johon jommalla kummalla meistä on henkilökohtainen suhde ja yhdessä bändin kanssa kuorrutettiin kaikki diskoglitterillä. 

Olen itse asiassa levyttänyt kaksi keikoilla kuultavaa biisiä. Piparkakkutalossa on jo vuosikymmenien takaa 1980-luvulta, kun levytin Tapiolan kuoron porukan kanssa Lapset siinä hyörii -levyn. Sikojen rakkaus on Ilpo Tiihosen runo ja suloinen rakkausvalssi, jonka lauloin Paula Vesalan säveltämänä ensimmäiselle Ipanapa -levylle vuonna 2007, kun lastenmusiikkia alettiin tehdä kunnianhimoisesti uudesta näkökulmasta. Tarkoituksena oli silloin tehdä musiikkia, johon aikuinen kuulijakaan ei heti kyllästyisi. Tähän pyrimme siis myös Sisidiskon kanssa.”

Ja tässä Sisidisko myös onnistui jo heti debyyttikeikallaan. Harvoin perheenisät viihtyvät koko keikan verran jälkikasvun seassa, saatika sitten tahtia polkien ja hymyssä suin. Skidit Festarit -keikalla tämäkin ihme nähtiin!

”Oleellinen osa kokonaisuutta on tietenkin visuaalisuus. Konsertissa pukeudun kierrätyshengessä pukuun, joka minulla oli aikanaan Linnan juhlissa. Vain parasta lapsille!”, Vuokko Hovatta kertoo.

SISIDISKO:
Vuokko Hovatta, laulu
Kalle Chydenius, laulu ja basso
Lasse Sakara, kitara & kosketinsoittimet
Anssi Sopanen, rummut ja lyömäsoittimet

Konsertit Stoassa su 11.2.2018 klo 14 & 16. Liput 6 €, www.lippu.fi/stoa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Kulttuurituottaja Monika Silander-Stolt
Stoan tapahtumat
050 382 8151, monika.silander@hel.fi

Viestintäasiantuntija Marjo Haatainen
Stoan viestintä
050 382 8150, marjo.haatainen@hel.fi

Agentti Elina Orma
Live Nation
050 523 1972, elina.orma@livenation.fi

Kuvat

Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.
Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.
Lataa
Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.
Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.
Lataa
Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.
Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki
www.stoa.fi

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, teatteria, konsertteja, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Loiste-festivalen presenterar över 500 begåvande unga musiker i mars – evenemangens program är ute nu!17.3.2018 06:00Tiedote

Loiste-festivalen är ett kulturevenemang för unga som bjuder på musik 24–25.3.2018. Inalles 63 grupper bestående av över 500 unga musiker har anmält sig till festivalens musikkavalkader som går av stapeln i Helsingfors, Esbo och Vanda. Med är stora körer, rock-grupper, pop-duon, rap och hårdrock, klassiskt och folkmusik. Smakprov av musikkavalkadernas mångfald fås under festivalens gala-kväll på Kulturarenan Gloria 28.3.2018.

Loistefestareilla nähdään maaliskuussa yli 500 lahjakasta nuorta esiintyjää – tapahtuman aikataulu on nyt julkaistu17.3.2018 06:00Tiedote

Nuorten kulttuuritapahtuma Loistefestari tarjoaa viikonlopun verran musiikkia 24.–25.3.2018. Loistefestariin osallistuu 63 ryhmää ja yhteensä yli 500 nuorta muusikkoa, jotka astuvat valokeilaan Loistefestarin katselmuksissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Loistefestarin laaja kattaus sisältää suuria kuoroja, rock-bändejä, pop-duoja, räppiä ja heviä, klassista ja kansanmusiikkia. Katselmusten kirjosta nähdään kooste Loistefestarin gaalassa 28.3.2018 Kulttuuriareena Gloriassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme