Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Vuokko Hovatta & uusi hurmaava lastenorkesteri Sisidisko: 1970-luvun discorytmejä Stoassa sunnuntaina 11.2.

Jaa

Live Nationin tuore artistikiinnitys Sisidisko on yhtä kuin Sisi ja Carlos, jotka yhtyeineen tuovat tuulahduksen maailman liukkailta diskolattioilta. Glitteriin puetut lastenlaulut ja aidot 1970-luvun diskohitit pyörittävät lanteita iästä riippumatta. Yhtyeen esiintyminen viime vuoden Helsingin Skidit Festari -tapahtumassa oli ainoastaan yhden keikan tilaustyö, mutta vastaanotto oli niin hurmioitunut, että ryhmä päätti syksyn muiden kiireiden jälkeen lähteä tien päälle tänä vuonna. Vuoden ensimmäinen keikka on nyt Helsingissä, Stoassa, jossa Sisidisko esiintyy tulevana sunnuntaina 11.2. kahden konsertin verran.

Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.
Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.

Ihastuttava Sisi eli Vuokko Hovatta valottaa orkesterin syntyä seuraavasti:

”Tämä uusi lastenkonsertti kasattiin basisti Kalle Chydeniuksen alias Carlosin kanssa sellaisista biiseistä, joita itse haluaisimme kuunnella. Otimme mukaan vain musiikkia, johon jommalla kummalla meistä on henkilökohtainen suhde ja yhdessä bändin kanssa kuorrutettiin kaikki diskoglitterillä. 

Olen itse asiassa levyttänyt kaksi keikoilla kuultavaa biisiä. Piparkakkutalossa on jo vuosikymmenien takaa 1980-luvulta, kun levytin Tapiolan kuoron porukan kanssa Lapset siinä hyörii -levyn. Sikojen rakkaus on Ilpo Tiihosen runo ja suloinen rakkausvalssi, jonka lauloin Paula Vesalan säveltämänä ensimmäiselle Ipanapa -levylle vuonna 2007, kun lastenmusiikkia alettiin tehdä kunnianhimoisesti uudesta näkökulmasta. Tarkoituksena oli silloin tehdä musiikkia, johon aikuinen kuulijakaan ei heti kyllästyisi. Tähän pyrimme siis myös Sisidiskon kanssa.”

Ja tässä Sisidisko myös onnistui jo heti debyyttikeikallaan. Harvoin perheenisät viihtyvät koko keikan verran jälkikasvun seassa, saatika sitten tahtia polkien ja hymyssä suin. Skidit Festarit -keikalla tämäkin ihme nähtiin!

”Oleellinen osa kokonaisuutta on tietenkin visuaalisuus. Konsertissa pukeudun kierrätyshengessä pukuun, joka minulla oli aikanaan Linnan juhlissa. Vain parasta lapsille!”, Vuokko Hovatta kertoo.

SISIDISKO:
Vuokko Hovatta, laulu
Kalle Chydenius, laulu ja basso
Lasse Sakara, kitara & kosketinsoittimet
Anssi Sopanen, rummut ja lyömäsoittimet

Konsertit Stoassa su 11.2.2018 klo 14 & 16. Liput 6 €, www.lippu.fi/stoa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Kulttuurituottaja Monika Silander-Stolt
Stoan tapahtumat
050 382 8151, monika.silander@hel.fi

Viestintäasiantuntija Marjo Haatainen
Stoan viestintä
050 382 8150, marjo.haatainen@hel.fi

Agentti Elina Orma
Live Nation
050 523 1972, elina.orma@livenation.fi

Kuvat

Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.
Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.
Lataa
Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.
Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.
Lataa
Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.
Sisi ja Carlos eli Vuokko Hovatta ja Kalle Chydenius.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki
www.stoa.fi

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, teatteria, konsertteja, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorten tuottamassa Signaali Goes Live -tapahtumassa keskustellaan somesta – keskustakirjasto Oodissa järjestettävä tapahtuma lähetetään livenä YouTubessa18.1.2019 09:18Tiedote

Signaali Goes Live on toimitus- ja tuotantoyhteisö Signaalimedian nuorten suunnittelema ja tuottama tapahtumasarja. Ensimmäinen neljästä tapahtumasta järjestetään lauantaina 26.1.2019 keskustakirjasto Oodissa. Tapahtuman teemana on sosiaalinen media ja sen moninaiset ilmiöt. Tapahtumassa vierailevat mm. tubettaja PakolaiShow ja somevaikuttaja Sami Kieksi ja se huipentuu helsinkiläisyhtye Vanillan livekeikkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme