Rakennusliike Lapti Oy

Vuokra-asumista ja tuettua ikääntyneiden hoivapalvelua tarjoava palvelukeskus valmistui Suurpeltoon Espooseen

Jaa

Lapti Group -konserniin kuuluva Rakennusliike Lapti Oy on luovuttanut yhteiskuntakiinteistöihin erikoistuneelle Hemsölle vuokra-asumista ja tuettua ikääntyneiden hoivapalvelua tarjoavan palvelukeskuksen Suurpeltoon Espooseen. Hoivapalvelut tuottaa Mehiläinen.

Suurpellon palvelukeskuksessa Espoossa on yhdistetty vuokra-asuntoja ja tuettua ikääntyneiden hoiva-asumista samaan kortteliin
Suurpellon palvelukeskuksessa Espoossa on yhdistetty vuokra-asuntoja ja tuettua ikääntyneiden hoiva-asumista samaan kortteliin

Suurpeltoon rakennettuun palvelukeskukseen on valmistunut yksilöllinen kokonaisuus, jossa vuokra-asunnot ja tuettua hoivaa tarvitsevien ikääntyneiden hoivapalvelut ovat samassa talossa. Palvelukeskuksessa on yhteensä 53 asuntoa, jotka ovat yksiöitä, kaksioita ja perheasumiseen soveltuvia kolmioita sekä ikääntyneille tarkoitettu 116 paikkainen hoivakoti. Lisäksi kiinteistössä on liike- ja työtiloja.

Suurpellon palvelukeskus on esimerkki nykyisestä suuntauksesta, jossa eri tyyppisiä hoivatoimintoja ja asumista yhdistetään samaan kiinteistöön tai pihapiiriin. Me uskomme, että tulevaisuudessa entistä useampi ihminen voi halutessaan asua vaikka koko ikänsä samassa talossa tai pihapiirissä”, kertoo Lapti Group Oy:n toimitusjohtaja Timo Pekkarinen.

Suurpellon palvelukeskus toimii eri sukupolvien yhteisenä asuinpaikkana, jossa viihtyisä yhteinen pihapiiri yhdistää talon asukkaita. Tarpeiden muuttuessa ikääntynyt voi siirtyä samassa talossa toimivaan hoivakotiin ja läheinen esimerkiksi puoliso, lapset tai vaikkapa sukulainen voi asua omassa kodissaan ja jakaa yhteisen elinympäristön ikääntyneen omaisensa kanssa.

 

Hoivarakentaminen on murroksessa

Yksittäisten hoivakotien sijaan suuntaus on voimakkaasti Suurpellon kaltaisissa yhdistelmätaloissa ja -kortteleissa. Yhteinen piirre näissä on monimuotoinen asuminen ja palvelut, joita voi ostaa tarpeen mukaan. Korttelissa voi asua vaikka koko ikänsä.

”Uskomme Suurpellon kaltaisten uudenlaisten palvelukeskusten lisääntyvän jatkossa. Meillä on vastaavanlainen hanke alkamassa Kuopiossa, jossa olemme sopineet monipuolista hoivaa ja palveluasumista tarjoavien hoiva-asuntojen rakentamisesta. Lisäksi useampia hankkeita on suunnitteluvaiheessa”, Pekkarinen lisää.

 

Hemsö jatkaa kasvuaan Suomessa

Suurpellon palvelukeskus on erinomainen lisäys omistuksiimme Suomessa. Siinä yhdistyvät hoivatilat ja vuokra-asuminen hyvällä sijainnilla pääkaupunkiseudulla. Hanke vahvistaa myös pitkäjänteistä yhteistyötämme Mehiläisen kanssa.” sanoo Hemsön maajohtaja Jarkko Leinonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo Pekkarinen
toimitusjohtaja, Lapti Group Oy
+358 40 544 9245
timo.pekkarinen@lapti.fi

Jarkko Leinonen
Suomen maajohtaja, Hemsö Fastighets Ab
+358 400 150 841
jarkko.leinonen@hemso.se

Kuvat

Suurpellon palvelukeskuksessa Espoossa on yhdistetty vuokra-asuntoja ja tuettua ikääntyneiden hoiva-asumista samaan kortteliin
Suurpellon palvelukeskuksessa Espoossa on yhdistetty vuokra-asuntoja ja tuettua ikääntyneiden hoiva-asumista samaan kortteliin
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Lapti Oy
Äyritie 8 B
01510 VANTAA

020 785 5500http://www.lapti.fi

Yhtiöt lyhyesti

Lapti Group on asuntojen ja palvelutilojen rakennuttamiseen erikoistunut rakentamispalveluyhtiö. Asunto- ja palvelutilatuotannon lisäksi yhtiö tuottaa talotekniikkapalveluita sekä osana omia rakennuttamishankkeitaan että ulkoisille asiakkaille. Lapti Group on yksi Suomen nopeimmin kasvavista talonrakennusyhtiöistä. Lapti Groupin liikevaihto oli 226 milj.€ vuonna 2017 ja työntekijämäärä 700. Lue lisää: www.lapti.fi

 

Hemsö on Ruotsin johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja. Hemsön toimintaan kuuluu hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen kestävä omistaminen, ylläpitäminen ja kehittäminen. Hemsö toimii Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Hemsölle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön kiinteistökannan kokonaisarvo on noin 4 miljardia euroa. Hemsön enemmistöomistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3. Standard & Poor’s on myöntänyt Hemsölle maaliskuussa 2015 luottoluokituksen A-. Lue lisää: http://www.hemso.se/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Lapti käynnistää Kuopion uuden maamerkin Kuopion Portin B-vaiheen21.2.2019 14:19:51 EETTiedote

Lapti Group -konserniin kuuluva Rakennusliike Lapti Oy on tehnyt aloituspäätöksen Kuopion asemanseudulle nousevan Kuopion Portin B-vaiheen rakentamisesta. Kuopion Portin B-vaiheessa rakennetaan 17-kerroksinen tornitalo ja siihen liittyvä matalampi rakennusosa, jossa on vuokrattavia toimisto- ja liiketiloja yhteensä 5 350 m2. Tornitaloon valmistuu Asunto Oy Kuopion Aseman Väylä. Aseman Väylään tulee 79 asuntoa, jotka sijaitsevat 4-17 kerroksissa. Kuopion Portin B-vaihe valmistuu tammikuun loppuun 2021 mennessä.

Lapti laajentaa vuokramallilla kuntien päiväkotien ja koulujen hankinta- ja rahoitusvaihtoehtoja1.11.2018 08:33:33 EETTiedote

Lapti Groupiin kuuluva Rakennusliike Lapti Oy tuo markkinoille erityisesti kunta-alalle suunnatun vuokramallin perinteisten hanke- ja rahoitusvaihtoehtojen rinnalle täydentämään päiväkotien hankintavaihtoehtoja. Vuokramallissa Lapti rakentaa kunnan tai kaupungin kanssa yhteistyössä alueelle uuden päiväkodin tai koulun, jonka kunta vuokraa käyttöönsä. Laptin vuokramalli mahdollistaa kunnan tarpeita vastaavien uusien ja monikäyttöisten tilojen rakentamisen sitomatta kunnan omia resursseja kiinteistöinvestointeihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme