Tilastokeskus

Vuokramarkkinoilla orastava käänne nousuun ja alueellisia eroja

Jaa

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat vuoden 2022 huhti-kesäkuussa pääkaupunkiseudulla 0,3 prosenttia ja muualla Suomessa 1,0 prosenttia vuodessa. ”Vapaarahoitteiset vuokrat ovat olleet laskusuunnassa osassa kasvukeskuksia vuosineljänneksen ajan, mutta nyt suuntaus näyttäisi ainakin hetkellisesti vaihtuneen”, kertoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Martti Korhonen. Erityisesti vapaarahoitteisten perheasuntojen vuokrat ovat kasvukeskuksissa nousseet selvästi, eniten Turussa, jossa vuokrat nousivat edellisestä neljänneksestä 1,9 prosenttia.

”Helsingissä vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat liki kaikissa huonelukuluokissa tammi-maaliskuun lukuihin nähden, mikä viittaisi vuokra-asuntojen kysynnän vahvistumiseen. Kyse on kuitenkin yhden vuosineljänneksen tuloksista, joten käänteestä puhuminen saattaa olla ennenaikaista”, sanoo Korhonen.

Vuositasolla vuokrien kehityksen aluekohtaiset erot korostuvat. Vapaarahoitteisten yksiöiden vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla ainoastaan 0,1 prosenttia vuodessa, kun taas muualla Suomessa yksiöiden vuokrien vuosimuutos oli 1,1 prosenttia. ARA-vuokra-asunnoissa kehitys on tasaisempaa: tuetut vuokrat nousivat vuodessa pääkaupunkiseudulla prosentin ja muualla maassa hieman tätä enemmän, 1,1 prosenttia. Suurissa kaupungeissa vapaarahoitteisen yksiön kuukausivuokran mediaani vaihteli toisella neljänneksellä Helsingin 750 eurosta Oulun 505 euroon.

Tiedot vuokrista nyt myös postinumeroalueittain

Tilastokeskus tarjoaa tuoreimman neljännesvuosijulkistuksen yhteydessä nyt myös postinumerokohtaista tietoa. Keskivuokrat vapaarahoitteisista vuokrasuhteista ilmestyvät uutena tietokantataulukkona. Tiedot on luokiteltu huonelukukohtaisesti ja ne päivittyvät aina julkistusajankohtina.

Postinumeroalueilla yksiöiden keskineliövuokra oli suurin Helsingin Verkkosaaressa (00580) sekä Katajanokalla (00160), joiden vuokrat ylittivät 30 euroa. Suomen edullisinta, alle 10 euron keskineliövuokraa maksettiin yksiöissä Jalasjärvellä (61600).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilastokeskus
Tilastokeskus
Työpajankatu 13
00580 HELSINKI

Vaihde 029 551 1000https://www.tilastokeskus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tilastokeskus

Viljan hinnan jyrkkä noususuunta nopeutti entisestään maatalouden tuottajahintojen nousua15.8.2022 08:06:32 EEST | Tiedote

Maatalouden tuottajahintojen nousu nopeutui entisestään vuoden 2022 toisella neljänneksellä ja oli nyt 29 %:n vauhdissa vuodentakaiseen verrattuna. Indeksin nousuun vaikutti eniten viljan, etenkin kauran ja ohran, jyrkkä hinnannousu. Viljan tuottajahinnat nousivat kaikkiaan 114 % vuodentakaisesta. Myös esimerkiksi lihan tuottajahinta on 2000-luvun korkeimmalla tasolla, vaikka nousu ei ole yhtä jyrkkää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme