Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Vuonna 2021 VAMKista valmistuneilla oli Suomen pienin työttömyysaste

Jaa
Opinnot Vaasan ammattikorkeakoulussa ovat työelämälähtöisiä ja oppilaitoksen aktiivinen yhteistyö alueen työnantajien kanssa varmistaa korkeakouluopiskelijoille sujuvan siirtymän työelämään. Vuonna 2021 VAMKista valmistuneilla oli Suomen pienin työttömyysaste.
Kuva VAMK/Kasper Dahlkarl
Kuva VAMK/Kasper Dahlkarl

Tuoreen tilaston mukaan Vaasan ammattikorkeakoulusta vuonna 2021 valmistuneilla oli Suomen pienin työttömyysaste, 2.7 %. Tämä tarkoittaa, että lähes jokainen VAMKista kyseisenä vuonna valmistunut on työllistynyt. Kansainvälisiä opiskelijoita tarkasteltaessa VAMKin opiskelijoista 58.3% oli työllistynyt Suomeen vuosi valmistumisensa jälkeen. Pohjanmaalle työllistyneitä heistä oli 45.8.%.

Työelämälähtöisyys ja monipuolinen yhteistyö alueen yritysten ja organisaatioiden kanssa on vahvaa Vaasan ammattikorkeakoulussa. VAMK panostaa opiskelijoiden harjoittelu ja työllistymismahdollisuuksien lisäämiseen monin eri toimin. Yksi konkreettinen esimerkki on tekniikan alalla vuoden 2023 alussa lanseerattu Energy Talent-ohjelma, jossa opiskelijoille rakennetaan yksilöllisiä oppimis- ja urapolkuja yritysten tarpeiden mukaisesti ja yhteistyössä alueen yritysten kanssa.

VAMKin opiskelijoilla on käytössään ura- ja rekrytointiasiantuntija sekä Talent Coach. He tukevat opiskelijoita urasuunnittelussa, työnhakutaitojen vahvistamisessa sekä oman osaamisen ja henkilökohtaisten vahvuuksien tunnistamisessa. Erilaiset harjoittelu-, kesätyö- ja opinnäytetyöpaikkojen löytämistä tukevat toimet opintojen aikana parantavat opiskelijoiden mahdollisuuksia työllistyä valmistumisen jälkeen.

Tämä on erityisen kannattavaa ulkomaalaisten, EU:n ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden kohdalla, sillä nämä opiskelijat maksavat tutkinnoistaan lukukausimaksut. Ulkomaalaisten opiskelijoiden houkuttelu Suomeen ja Vaasaan on alueelle elintärkeää osaajapulan ratkaisemiseksi ja alueen elinvoiman takaamiseksi. Korkeakoulujen ja työnantajien tiivis yhteistyö auttaakin varmistamaan, että Vaasaan muualta Suomesta ja ulkomailta tulevista opiskelijoista yhä useampi työllistyisi ja jäisi alueelle opintojen jälkeenkin.

”Jokainen uusi aloituspaikka Pohjanmaan ammattikorkeakouluihin on merkittävä panostus kestävän talouden, hyvinvoinnin sekä yritysten kilpailukyvyn ja menestyksen edistämiseen. Erityisen tärkeää on lisätä aloituspaikkoja Vaasaan, joka toimii Suomen vihreän siirtymän moottorina energiaklusterin kautta ja on siten keskeinen tekijä koko maan menestykselle”, kommentoi Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Kati Komulainen.

Lue lisää aiheesta: Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Kati Komulainen käsitteli työllistymistä ja korkeakoulujen aloituspaikkojen lisäämisen tärkeyttä koko Suomeen toukokuussa 2023 ilmestyneessä blogikirjoituksessaan Ilkka-Pohjalaisessa https://ilkkapohjalainen.fi/kolumnit/korkeakoulut-tarvitsevat-aloituspaikkoja-koko-suomeen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva VAMK/Kasper Dahlkarl
Kuva VAMK/Kasper Dahlkarl
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Vetytalous tulee – VAMK ja Turun AMK kouluttavat vetyteknologian osaajia17.4.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Vedystä kaavaillaan energia- ja kestävyyskriisin ratkaisijaa ja Suomessakin on alettu panostamaan vetyinvestointeihin enenevissä määrin. Energiantuotannon rakennemuutos kohti päästöttömiä energiaratkaisuja luo kysyntää vetytalouteen liittyvälle koulutukselle. Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulujen yhdessä verkossa järjestämä maksuton Vedyntuotanto ja vetytalouden arvoketjut – koulutus vastaa osaltaan näihin osaamistarpeisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme