Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Vuotalo täyttää 20 vuotta – juhlinta huipentuu marraskuun synttäriviikkoihin

Jaa

Helsingin kulttuurikeskus Vuotalo juhlistaa marraskuussa 20-vuotista taivaltaan. Vuotalossa on luvassa runsaasti kiinnostavaa synttäriohjelmaa aina 28.11. asti.

Vuotalossa käy marraskuussa kuhina, kun kulttuurikeskus täyttyy 20-vuotismerkkivuoden kunniaksi järjestetystä  ohjelmasta. Kuva: Jussi Hellsten.
Vuotalossa käy marraskuussa kuhina, kun kulttuurikeskus täyttyy 20-vuotismerkkivuoden kunniaksi järjestetystä ohjelmasta. Kuva: Jussi Hellsten.

Vuosaaressa sijaitseva Helsingin kulttuurikeskus Vuotalo täyttää tänä vuonna 20 vuotta, ja merkkivuoden juhlinta huipentuu marraskuussa vietettäviin synttäriviikkoihin. Vuotalossa järjestetään 28.11. asti monenlaista juhlavaa ohjelmaa, kuten useita konsertteja, öisestä Vuosaaresta kertova valokuvanäyttely ja Vuotalon historiaa avaava pakopeli.

Vuotalon lavalle nousee marraskuun aikana joukko eri musiikkityyleistä ammentavia tunnettuja artisteja. Lauluyhtye Rajaton esiintyy Vuosalissa lauantaina 13.11, ja suomalaisen raskaamman rockin sanansaattaja Kotiteollisuus viihdyttää yleisöä isänpäiväkonsertissa sunnuntaina 14.11. Runoilija Aulikki Oksasen tekstejä kuullaan sunnuntaina 21.11. Oksasen itsensä lisäksi Vuokko Hovatan ja Tuure Kilpeläisen laulamina ja lausumina tulkintoina.

Vuotalon 20-vuotisohjelmassa uppoudutaan niin ikään vuosaarelaisuuteen ja merellisen kaupunginosan luonteeseen. Yli 20-vuotiaiden vuosaarelaisten valokuvauksen harrastajien, Vuotalon ja Suomen valokuvataiteen museon yhteistyönä syntynyt Yökuvia Vuosaaresta -niminen valokuvanäyttely heijastelee öisen Vuosaaren tunnelmia ja tapahtumia. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on esillä Vuotalon galleriassa 18.12. asti. Maksuttomassa 20-vuotisjuhlapakopelissä pääsee puolestaan seikkailemaan 21.11. saakka omatoimisesti kulttuurikeskuksen tiloissa ja ratkomaan sen menneisyyteen ja nykyhetkeen liittyviä pulmia.

Vuosaari saa myös Vuosaarisonaatti-nimisen oman äänitaideteoksen, joka soi Vuotalon viereisellä Mosaiikkitorilla lauantaina 20.11. Äänitaiteilija Johanna Puuperän suunnittelema moniääninen kollaasi ilmentää Vuosaarelle ominaista äänimaailmaa ja johdattaa kaupunkilaisia havainnoimaan arkista kaupunkiympäristöä uusin silmin ja korvin. Tarkemmat Vuotalo 20 vuotta -tapahtumien tiedot löytyvät kulttuurikeskuksen verkkosivuilta vuotalo.fi.

Kohisten kasvavan kaupunginosan oma kohtaamispaikka

Vuosaarelaisten pitkään toivoma oma kulttuurikeskus valmistui keväällä 2001, ja kulttuuripalvelut muuttivat taloon saman vuoden syksyllä. Keskeiselle paikalle, Vuosaaren metroaseman ja kauppakeskus Columbuksen kainaloon noussut Vuotalo täytti kovaa vauhtia kasvavan ja monikielisen kaupunginosan tarpeen kulttuurin monitoimitalosta, joka yhdistäisi lähiseudun asukkaita ja toisi taiteen ja kulttuurin lähelle ihmisten koteja.

20 vuodessa Vuotalo on lunastanut paikkansa kaupunginosan tärkeänä maamerkkinä ja kulttuurikeskittymänä. Vuosalissa järjestetään vuosittain yli 200 tapahtumaa lastentapahtumista konsertteihin, elokuviin, teatteriesityksiin ja näyttelyihin. Talon toimijat, työväenopisto, kirjasto, kulttuuripalvelut ja Kirjakahvila Pokkari palvelevat vuosittain noin puolta miljoonaa asiakasta.

Vuotalon painoarvon ja käyttöasteen voi ennakoida vain lisääntyvän tulevaisuudessa, sillä Vuosaari kasvaa ja kehittyy kohisten. Kun vuosituhannen alussa kaupunginosassa asui noin 25 000 ihmistä, tänä päivänä asukkaita on jo noin 40 000. Lähivuosina Vuosaaren uudistuvan keskustan ennakoidaan tarjoavan kodin peräti 60 000 ihmiselle.

– Helsingin suurin kaupunginosa Vuosaari kasvaa ja muuttuu vauhdilla. Vuotalo on mukana alueen muutokseen liittyvässä dialogissa eri toimialojen, paikallisten järjestöjen ja asukkaiden kanssa – näin alueellinen kulttuurikeskus voi parhaalla mahdollisella tavalla palvella asiakkaitaan myös jatkossa, Vuotalon johtaja Tuuli Tokkola kiteyttää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäsuunnittelija
Johanna Yrjölä
0405460536, johanna.yrjola@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuvat

Vuotalossa käy marraskuussa kuhina, kun kulttuurikeskus täyttyy 20-vuotismerkkivuoden kunniaksi järjestetystä  ohjelmasta. Kuva: Jussi Hellsten.
Vuotalossa käy marraskuussa kuhina, kun kulttuurikeskus täyttyy 20-vuotismerkkivuoden kunniaksi järjestetystä ohjelmasta. Kuva: Jussi Hellsten.
Lataa
Muun muassa lauluyhtye Rajaton ja rock-yhtye Kotiteollisuus nousevat marraskuussa Vuotalon lavalle. Kuva: Maarit Hohteri.
Muun muassa lauluyhtye Rajaton ja rock-yhtye Kotiteollisuus nousevat marraskuussa Vuotalon lavalle. Kuva: Maarit Hohteri.
Lataa
20 vuotta täyttävän Vuotalon painoarvon voi ennakoida vain lisääntyvän tulevaisuudessa, sillä Vuosaaren asukasluku kasvanee lähivuosina merkittävästi. Kuva: Maarit Hohteri.
20 vuotta täyttävän Vuotalon painoarvon voi ennakoida vain lisääntyvän tulevaisuudessa, sillä Vuosaaren asukasluku kasvanee lähivuosina merkittävästi. Kuva: Maarit Hohteri.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Vuotalo

Helsingin itäisin kulttuurikeskus metron päätepisteessä, urbaanin kaupunkiluonnon keskellä.

www.vuotalo.fi

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
00980 Helsinki

Vuotalo Facebookissa
Vuotalo Instagramissa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuuri- ja kirjastojaosto päätti vuoden 2022 suurimmista avustuksista sekä 1,3 miljoonan euron avustushaun avaamisesta iäkkäiden ihmisten kulttuuritoimintaan7.12.2021 19:45:54 EET | Tiedote

Jaosto päätti kokouksessaan 7.12.2021 muun muassa yli 50 000 euron taide- ja kulttuuriavustuksista, taiteen perusopetuksen toimijoiden toiminta-avustuksista, laitosavustuksista ja monivuotisista toiminta-avustuksista. Lisäksi kulttuuri- ja kirjastojaosto teki päätöksen 1,3 miljoonan euron avustushaun avaamisesta iäkkäiden ihmisten kulttuuritoimintaan.

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja kirjastojaosto 7.12.20217.12.2021 19:37:23 EET | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaoston 7.12.2021 kokouksen päätöstiedote on julkaistu. Kokouksessa päätettiin muun muassa yli 50 000 euron taide- ja kulttuuriavustuksista, taiteen perusopetuksen toimijoiden toiminta-avustuksista, laitosavustuksista ja monivuotisista toiminta-avustuksista. Lisäksi kulttuuri- ja kirjastojaosto teki päätöksen 1,3 miljoonan euron avustushaun avaamisesta iäkkäiden ihmisten kulttuuritoimintaan.

Päätöstiedote: Liikuntajaosto 7.12.20217.12.2021 18:43:45 EET | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaoston 7.12.2021 pidetyn kokouksen päätöstiedote on julkaistu. Kokouksen asialistalla olivat mm. liikuntajaoston lausunto kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalle kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan 2022 tulosbudjetista ja toimintasuunnitelmasta, vuoden 2022 helsinkiläisurheilijan, nuoren helsinkiläisurheilijan, valmentajan ja urheiluseuran palkitsemisten valintakriteerit sekä liikunnan vuoden 2022 laitosavustukset.

Den anrika Georgsgatans simhall renoveras för att bli ännu mer kundorienterad30.11.2021 10:54:09 EET | Tiedote

Den nyklassiska och stämningsfulla Georgsgatans simhall som byggdes på 1920-talet kommer att undergå en grundrenovering och servicereform under de närmaste åren. Reformen syftar till att utveckla simhallens tjänster så att de blir ännu mer kundorienterade och miljövänligare. Stadsbor och kunder erbjuds möjlighet att påverka framtida reformer redan under slutet av året och våren 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme