Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vuxnas hobbymotionerande i grupp håller paus 10.1–23.1

Dela

Gruppmotionsverksamheten för vuxna sätts på paus till och med 10.1–23.1 i de lokaler som Vasa stad administrerar. En riktlinje i saken drogs upp vid Österbottens coronasamordningsgrupps möte fredag 7.1.

Med vuxna avses de som är födda år 2003 eller tidigare. I praktiken innebär beslutet att alla motions- och idrottsträningar för personer över 18 år inhiberas under tiden 10.1–23.1.2022 i de lokaler för motion inomhus och utomhus som Vasa stad administrerar. Sådana är idrottscentret, idrottshallen, Silverias motionsrum, skyddsrummet i Orrnäs, skolornas gymnastiksalar och simhallen.

– Idrottsservicens gruppmotionsverksamhet för vuxna och vattengympan i simhallen sätts på paus. Alla bokningar av hobbymotionsgrupper för vuxna under den tid som pausen pågår i de lokaler som staden administrerar kommer att inhiberas och om detta sänds ännu en separat bekräftelse till kunderna, berättar chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen.

Motionshobbyerna och föreningsverksamheten för personer under 18 år fortgår utan begränsningar. I föreningsverksamheten är det viktigt att följa träningstidtabellerna och sörja för att säkerhetsavstånden hålls och munskydd används i omklädningsrummen.

– Det är viktigt att man kommer till lokalerna och avlägsnar sig därifrån enligt vad som överenskommits. Föreningens ansvarsperson ser till att grupperna inte blandas, och att det i omklädningsrummen inte samtidigt finns personer som hör till olika grupper, konstaterar Lehtonen.

Också familjeskridskoåkningen och Hoppis-familjemotionen håller paus.

 

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hur stort koldioxidavtryck konsumtionen i kommunerna står för reddes ut för första gången – ”En mera omfattande datagrund stöder kommunernas klimatarbete”26.1.2022 11:10:48 EET | Tiedote

Vasa har rett ut de växthusgasutsläpp som orsakas av konsumtion, dvs. koldioxidavtrycket. Beräkningen gjordes som en del av projektet Kulma, där de utsläpp av växthusgaser som härrör från konsumtionen för första gången beräknades för ett stort antal finska kommuner och städer på ett sådant sätt att de är jämförbara. Utöver Vasa deltog 14 andra kommuner i projektet.

Kuntien kulutuksen hiilijalanjälki selvitettiin ensimmäistä kertaa – "Laajempi tietopohja tukee kuntien ilmastotyötä"26.1.2022 11:07:55 EET | Tiedote

Vaasa on selvittänyt kuntien ja sen asukkaiden kulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt, eli hiilijalanjäljen. Laskenta toteutettiin osana Kulma-hanketta, jossa kulutusperusteiset kasvihuonekaasupäästöt laskettiin ensimmäistä kertaa vertailukelpoisesti suurelle joukolle suomalaisia kuntia ja kaupunkeja. Vaasan lisäksi hankkeeseen osallistui 14 muuta kuntaa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum