Vaasan kaupunki - Vasa stad

Wasalandian tontti halutaan kaupungin haltuun – purkutyöt alkavat viimeistään syksyllä

Jaa

Kaupunginhallitus päättää Wasalandian vuokrasopimuksen kohtalosta 16.1. Tavoitteena on, että Wasalandia siirtyy kaupungin hallintaan ja alueen rakennukset puretaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Kuva: Sami Peltoniemi
Kuva: Sami Peltoniemi

Vaasan kaupungin ja Puuharyhmän välisestä Wasalandian vuokrasopimuksesta on käyty keskustelua jo useamman vuoden ajan. Vuokrasopimuksen jatkoa koskeva asia saatiin viimein ratkaistua, kun Vaskiluodon osayleiskaava sai lainvoiman. Tavoitteena on, että sopimus päätetään ennenaikaisesti ja alue palaa kaupungin hallintaan.

Päätös tarkoittaisi käytännössä sitä, että Wasalandian vanhat rakennukset ja rakennelmat puretaan. Puuharyhmä vastaa purkutyöstä, jonka arvioidaan kestävän joitakin kuukausia. Tarkasta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

– Sopimuksen päättämisellä luodaan edellytyksiä alueen tulevalle kehittymiselle. Purkutyön jälkeen alue tulee olemaan väliaikaiskäytössä, kunnes sinne laaditaan osayleiskaavaa vastaava asemakaavamuutos. Alueen vapautumisesta arvioidaan olevan hyötyä muun muassa Vaasan sataman tavaraliikenteen välivarastointiin, kaupungingeodeetti Petur Eklund sanoo.

Osayleiskaavassa Wasalandia on kaavoitettu pääasiassa keskustatoimintojen ja asuinrakentamisen alueeksi, jonka lisäksi Top Campingin vieressä sijaitsevalle entisen Fennon alueelle kaavaillaan tulevaisuudessa uusia asuntoja.

– Osayleiskaava mahdollistaa sen, että Vaskiluotoon voi tulevaisuudessa muuttaa jopa 2200 uutta asukasta, kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso kertoo.

Fennon alueelle käynnistyy tämän vuoden aikana kansainvälinen arkkitehtikilpailu, joka antaa suuntaa asemakaavatyölle ja alueen myöhemmälle kehitykselle. Ensimmäisessä vaiheessa Top Campingin leirintäalue pysyy leirintäaluekäytössä, mutta alueen kehitys on huomioitu myös leirintäalueen jatkosopimuksessa.

 

Yhteyshenkilöt

Kaupungingeodeetti Petur Eklund, +358 40 164 6930, petur.eklund@vaasa.fi
Kaupunkiympäristön toimialajohtaja Markku Järvelä,+358 40 135 4958, markku.jarvela@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Sami Peltoniemi
Kuva: Sami Peltoniemi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme