Universal Robots

Webinaari: Näin cobotit muuttavat elintarviketeollisuutta

Jaa

Kotimaisella elintarviketeollisuudella on vielä runsaasti mahdollisuuksia tehostaa tuotantoaan yhteistyörobottien eli cobottien avulla.

Webinaari: Näin cobotit muuttavat elintarviketuotantoa
Webinaari: Näin cobotit muuttavat elintarviketuotantoa

Kotimainen elintarviketeollisuus voisi hyödyntää automaatiota vielä selvästi nykyistä monipuolisemmin. 

Isot tuotantolinjat on jo pitkälle automatisoitu. Alalla on silti yhä runsaasti työtehtäviä, joissa ihminen nostaa säännöllisesti raskaita paketteja kylmissä tiloissa.

“Ihmistyövoiman käyttäminen tavaroiden manuaaliseen siirtämiseen aiheuttaa valtavasti sairaspoissaoloja. Teemme kaikkemme, jotta ihminen voi keskittyä fyysisesti vähemmän rasittaviin tehtäviin", Universal Robotsin cobottilähettiläs Antti Lumme sanoo.

Elintarviketeollisuudessa sesonkituotteiden osuus on isompi kuin missään muussa teollisuudessa. Linjaston tuotantosuunnan muuttaminen tulee olla edullista, nopeaa ja vaivatonta.

Kun Atria oli valitsemassa automaatiojärjestelmää Ruotsin tehtaalleen Skenessä, lähellä Göteborgia, juuri ketteryys ratkaisi. Saman linjaston tulee päivän aikana pakata niin katkarapuja kuin oliivejakin.

“Aikaisemmin meiltä kului aikaa tuotantolinjan muuttamiseen kuusi tuntia, mutta Universal Robotsin yhteistyörobotilla tämä onnistuu 20 minuutissa”, Atrian technical manager Johnny Jansson sanoo.

Lumme kertoo, että yleensä työntekijät ottavat cobotin iloiten vastaan tekemään manuaalisia työtehtäviä.

“Cobotin ei koeta vievän työpaikkoja, vaan päinvastoin. Robotiikan on todettu lisäävän työpaikkoja yrityksissä”, hän sanoo.

Universal Robots järjestää torstaina 25.3 klo 14.00-14.45 webinaarin missä kerrotaan kokemuksista cobottien käytössä elintarviketeollisuudessa. Webinaarin järjestää Antti Lumme yhdessä Machine Toolin Business development managerin Veli-Matti Svahnin kanssa. Pääset ilmoittautumaan tilaisuuteen täältä.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Case: Atria

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Webinaari: Näin cobotit muuttavat elintarviketuotantoa
Webinaari: Näin cobotit muuttavat elintarviketuotantoa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Universal Robots
Universal Robots
Universal Robots A/S Energivej 25
DK-5260 Odense, Denmark

+45 89 93 89 89https://www.universal-robots.com/

Universal Robots (UR) perustettiin vuonna 2005 tavoitteena tuoda robottiteknologia kaikkien saataville luomalla pieniä, käyttäjälähtöisiä, järkevän hintaisia ja joustavia yhteistyörobotteja (cobotteja), joiden kanssa työskentely on turvallista. Ensimmäinen cobotti tuotiin markkinoille vuonna 2008, minkä jälkeen yritys on kasvanut merkittävästi. Yrityksen käyttäjälähtöinen cobotti on tällä hetkellä myynnissä kaikkialla maailmassa.

Yritys on osa Teradyne Inc. -konsernia, ja Tanskan Odensessa sijaitsevan pääkonttorin lisäksi sillä on aluetoimistot Yhdysvalloissa, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Isossa-Britanniassa, Tšekissä, Puolassa, Unkarissa, Romaniassa, Venäjällä, Turkissa, Kiinassa, Intiassa, Singaporessa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Taiwanissa ja Meksikossa. Universal Robotsin liikevaihto oli 248 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria vuonna 2019.

Lisätietoja osoitteesta www.universal-robots.com.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Universal Robots

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme