Webinaari: Voiko suomalainen metsänhoito vastata kaikkien tarpeisiin?
Kutsu toimittajille: Webinaari metsänhoidosta Suomessa ti 21.6.2022 klo 9.00–10.30. Jyväskylän yliopisto ja Suomen ympäristökeskus järjestävät tiistaina 21.6. webinaarin otsikolla ”From policies to management in Finnish forestry: Can we meet all needs?”. Webinaarin tavoitteena on lisätä tietoa siitä, miten monikäyttöä voidaan vahvistaa metsien käyttöä koskevissa politiikoissa ja metsänhoidossa.

Kutsu toimittajille: Maksuton webinaari metsänhoidosta Suomessa ti 21.6.2022 klo 9.00–10.30 (ennakkoilmoittautuminen).
Jyväskylän yliopisto ja Suomen ympäristökeskus järjestävät tiistaina 21.6. webinaarin otsikolla ”From policies to management in Finnish forestry: Can we meet all needs?”. Webinaarin tavoitteena on lisätä tietoa siitä, miten monikäyttöä voidaan vahvistaa metsien käyttöä koskevissa politiikoissa ja metsänhoidossa.
Miten ylläpitää luonnonkirjoa ja samalla tuottaa puuta teollisuuden tarpeisiin?
”Suomen metsiin kohdistuu kasvavia paineita yhteiskunnan vaatimien moninaisten metsäekosysteemipalveluiden tuottamiseksi, mutta ne ovat myös keskeisiä luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen kannalta. Nykyisessä metsäpolitiikassa ei useinkaan käsitellä riittävästi tavoitteiden välisiä ristiriitoja, vaan keskitytään pikemminkin yksittäisiin tavoitteisiin. Olisi syytä tarkastella esimerkiksi, miten voidaan parhaalla mahdollisella tavalla yhtä aikaa ylläpitää luonnonkirjoa ja tuottaa puuta teollisuuden tarpeisiin”, soveltavan ekologian professori Mikko Mönkkönen kertoo. Hän johtaa Jyväskylän yliopiston koordinoimaa monikansallista MultiForest-konsortiohanketta.
Hankkeessa on analysoitu eri metsäpolitiikkoja, jotta voidaan tunnistaa niiden tavoitteiden väliset ristiriidat ja osoittaa osa-alueet, jotka vaativat lisää koordinointia ja yhdenmukaistamista. Lisäksi hankkeessa on kehitetty uusia optimointimenetelmiä, joiden avulla saadaan tietoa siitä, miten erilaisia metsänhoidon lähestymistapoja voidaan yhdistellä siten, että vältetään ristiriitoja eri tavoitteiden välillä.
Webinaarissa esitellään hankkeesta saatuja kokemuksia ja keskustellaan niistä. Jyväskylän yliopiston tutkijoiden lisäksi puhujina on hankekumppaneita Suomen ympäristökeskuksesta ja IIASA-tutkimuslaitoksesta (International Institute for Applied Systems Analysis) Itävallasta.
Tapahtuma on suunnattu julkishallinnon virkamiehille, metsäammattilaisille ja poliittisille päättäjille, jotka käsittelevät uuden sukupolven metsäpolitiikkaa, sekä kaikille muille kiinnostuneille metsäalan sidosryhmille.
Webinaari on englanninkielinen. Osallistuminen on maksutonta, mutta osallistumislinkin saadakseen täytyy rekisteröityä etukäteen osoitteessa https://www.eventbrite.com/e/from-policies-to-management-in-finnish-forestry-can-we-meet-all-needs-tickets-319401046127
Osallistumislinkit lähetetään ilmoittautuneille tapahtumaa edeltävänä päivänä.
Webinaarin ohjelma:
- 9:00 Welcoming words, Mikko Mönkkönen (Jyväskylän yliopisto)
- 9:10 Finnish sectoral policies as drivers of forest management and ecosystem services, Clemens Blattert (Jyväskylän yliopisto)
- 9:30 Impact of the EU biodiversity strategy on the forest sector in Finland, Fulvio Di Fulvio (IIASA, Itävalta)
- 9:45 Harmonious integration or difficult choices? Looking at forests from policy coherence angle, Jani Lukkarinen (SYKE)
- 10:00 Comments from invited guests
- 10:10 Time for discussion
- 10:25 Concluding remark, Eeva Primmer (SYKE)
- 10:30 End of webinar
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Professori Mikko Mönkkönen, p. 050 441 3682, mikko.monkkonen@jyu.fi
Tutkijatohtori Clemens Blattert, clemens.c.blattert@jyu.fi
Vesa HolmViestinnän asiantuntija
Puh:+358504733483vesa.j.holm@jyu.fiKuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Vähittäiskaupan Ammattikasvatussäätiö lahjoitti 100 000 € Jyväskylän yliopiston kauppatieteisiin30.6.2022 08:29:44 EEST | Tiedote
K-kauppiasliiton yhteydessä toimiva Vähittäiskaupan Ammattikasvatussäätiö lahjoittaa 100 000 € Jyväskylän yliopiston kauppatieteelliselle koulutusalalle.
Simulaatio-oppimisen innovaatioita ja tutkimusta Keski-Suomesta29.6.2022 07:40:00 EEST | Tiedote
Hankeyhteistyö vahvisti onnistuneesti monialaisen, simulaatio-oppimisen osaamista kehittävän verkoston toimintaa. Jyväskylän yliopiston Jamkin ja Poken kanssa yhteistyössä toteuttamassa hankkeessa mukana oli myös liuta yhteistyökumppaneita, yrityksiä ja organisaatioita Keski-Suomen alueelta.
Millaiseksi viestintä muodostuu ihmisen ja koneen yhteistyön aikakaudella?29.6.2022 01:00:00 EEST | Tiedote
Laajennettu ja virtuaalinen todellisuus kehittyvät nopeasti ja niitä upotetaan älylaseihin ja muihin puettaviin laitteisiin. Teknologia siirtyy pian kädessä pidettävistä mobiililaitteista silmiimme ja korviimme.
Tutkimus ennakoi mullistusta suomalaiseen ruokajärjestelmään28.6.2022 10:00:00 EEST | Uutinen
Onko suomalainen ruoka katoavaa kansanperinnettä, vai vieläkö kotimaisella lihalla, maidolla ja viljalla on paikkansa pöydissämme myös tulevaisuudessa? Kyllä on ja pitää olla, sanoo maataloutta ja ruokatuotantoa tutkiva Irene Kuhmonen Jyväskylän yliopistosta.
Pimeä verkko houkuttelee yhä useampia – taustalla koronaskeptisyyttä, yksinäisyyttä ja muuta netin ongelmakäyttöä27.6.2022 01:00:00 EEST | Tiedote
Kiinnostus pimeää verkkoa kohtaan on tutkimusten perusteella lisääntynyt koronapandemian aikana. Vaikka sen käyttö on laillista ja monet käyttävät Tor-selainta sen tarjoaman yksityisyydensuojan vuoksi, pimeässä verkossa on lukuisia riskejä ja harhaanjohtavaa informaatiota.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme