Vaasan kaupunki - Vasa stad

Welcome Office -neuvontapisteen kielitarjonta on monipuolistunut entisestään

Jaa

Welcome Office on matalankynnyksen tieto- ja neuvontapiste Vaasassa, josta saa tietoa maahanmuuttoon, suomalaiseen yhteiskuntaan, julkisiin palveluihin, kielikursseihin ja rekrytointiin liittyvistä asioista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Nyt neuvonnan kielitarjonta on monipuolistunut myös arabian-, somalin-, persian-, darin- ja urdunkielille Työ- ja elinkeinoministeriön hankerahoituksella.

Neuvontapiste sijaitsee Vaasan pääkirjastossa ja se on myös pandemian aikana auki normaalisti Kansalaisinfon tavoin maanantaista perjantaihin virastoaikoina (ma, ke, to 10.00-16.15, ti 10.00-17.00, pe 10.00-15.00). Toimintaa kehitetään vuoden aikana palvelemaan yhä laajemmin ja paremmin myös muilla kielillä, jos sille nähdään tarvetta.  

Palveluneuvoja Petra Winberg kertoo, että Welcome Officessa ollaan jo aloitettu somalian- ja arabiankielisen neuvonnan testaukset paikan päällä Somalinaisten kehitys ry:n kanssa yhteistyössä sekä ostamalla arabiankielistä etäneuvontaa. Huhtikuussa kielitarjonta monipuolistui entisestään, sillä asiakkaille on avautunut mahdollisuus persian-, darin- ja urdunkieliselle neuvojalle. Näillä uusilla neuvontakielillä päivystetään eri aikoina.

– Yhteiskunta avautuu ihan eri tavalla, kun asiakas saa mahdollisuuden tietoon omalla kielellään. Asian ymmärtää ja pystyy omaksumaan aivan eri tavalla, kun tämä mahdollistetaan. Ja vihdoinkin saamme kehitettyä Welcome Officen palvelua yhä saavuttavammaksi, jotta myös kaikista haavoittuvammassa asemassa olevat voivat saada matalankynnyksen neuvontaa. Täten voimme nopeuttaa ja sujuvoittaa kotoutumista, Winberg iloitsee.

Erikielistä etäneuvontaa myös kotikoneelta

Welcome Officessa testaillaan etäneuvontaa asiakaspäätteellä jossa on linkki arabiankieliselle neuvojalle, joten asiakkaat voivat tulla paikan päälle tiettyinä aikoina ja saada etäneuvontaa arabiaksi. Jos haluaa välttää asioimisen paikan päällä, asiakkaille voidaan antaa aika myös etäneuvonnalle, joten apua ja neuvoja voi saada myös turvallisesti etäyhteyksin kotikoneelta tai puhelimesta.

– Toivottavasti vaasalaiset löytävät meidän monikieliset palveluneuvojat ja saisimme tästä siten myös pysyvän toiminnan, Winberg lisää.

Kaikki aukioloajat eri kielisille neuvontapalvelijoille löytyvät Welcome Officen sivuilta www.vaasa.fi/welcomeoffice.

Welcome Officen toiminta alkoi yhteistyöhankkeena Euroopan aluekehittämisrahaston (Pohjanmaan Liiton kautta) ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittamana (Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta) ja Vaasan kaupungin hallinnoimana vuonna 2012. Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama uusi Welcome Steps -hanke kehittää Welcome Officen palvelua muun muassa monikielisemmäksi ja palvelemaan yhä paremmin saavutettavuutta digitaalisesti. Hanke myös mahdollistaa maahanmuuttajien syvällisemmän alkuhaastattelun sekä uraan ja työllistymistoimenpiteisiin liittyvän neuvonnan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palveluneuvoja Petra Winberg, p. 040 569 6046, petra.winberg@vaasa.fi
Projektipäällikkö Jaana Oba, p. 040 646 3391, jaana.oba@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

För första gången i Vasa förbereds ett språkprogram för hela staden7.5.2021 14:24:42 EEST | Tiedote

Nästan 100 olika språk talas i Vasa, vilket visar att flerspråkighet är en viktig del av en internationell stad som vår. Flerspråkighet återspeglas starkt även i det pågående omfattande språkprogrammet i Vasa stad. I synnerhet finns det en önskan att ytterligare öka användningen av engelska inom stadens service. Nu har invånarna möjlighet att påverka språkprogrammet och att uttrycka sin åsikt om det preliminära språkprogrammet fram till den 16 maj 2021.

Vaasassa laaditaan ensimmäistä kertaa koko kaupungin kattava kieliohjelma7.5.2021 14:23:44 EEST | Tiedote

Vaasassa puhutaan lähes 100 kieltä, siksi monikielisyys on tärkeä osa kansainvälistä kaupunkia. Monikielisyys näkyy vahvasti myös tekeillä olevassa laajassa Vaasan kaupungin kieliohjelmassa. Etenkin englannin kielen käyttöä halutaan entisestään lisätä kaupungin palveluissa. Asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa kieliohjelmaan ja kertoa mielipiteensä kieliohjelman luonnoksesta 16.5.2021 asti.

Villor som kulturellt fenomen – Österbottens museums utställning belyser sommarbosättningens historia6.5.2021 15:30:00 EEST | Tiedote

Österbottens museums sommarutställning är Villaliv, som presenterar villakulturens, sommarbosättningens och stuglivets historia i Vasaregionen och Österbotten från slutet av 1700-talet till nutid. Som ett övergripande kulturellt fenomen stäcker den sig utöver till temarelaterade föremål och konstruktioner även till fotografier och berättelser, även i digital form. Utställningen visas 7.5–29.8.2021.

Huvilat kulttuuri-ilmiönä – Pohjanmaan museon näyttely valottaa kesäasutuksen historiaa6.5.2021 15:30:00 EEST | Tiedote

Pohjanmaan museon kesänäyttelynä nähdään Huvilaelämää, joka esittelee Vaasan seudun ja Pohjanmaan huvilakulttuurin, kesäasutuksen ja mökkeilyn historiaa 1700-luvun lopulta nykypäivään saakka. Kokonaisvaltaisena kulttuuri-ilmiönä se ulottuu teemoittavan esineistön ja rakennelmien lisäksi valokuviin ja tarinoihin, myös digitaalisessa muodossa. Näyttely on esillä 7.5.–29.8.2021.

Närståendevårdarna kan i fortsättningen även köpa städhjälp med servicesedel6.5.2021 15:27:27 EEST | Tiedote

Användningen av servicesedeln inom närståendevården för personer som fyllt 18 år utvidgas till att även beröra städservice för att stöda välbefinnandet hos närståendevårdarna. Förslaget till förändringen kom från Vasanejdens närståendevårdare rf. Social- och hälsovårdsnämnden beslutade om ärendet under sitt möte 20.4.2021. Förändringen träder ikraft fr.o.m. 18.5.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme