SDP EDUSKUNTA

Werning: Kouvolalle hyvä uutinen ”joululahjarahoista” liikennehankkeeseen

Jaa

Kansanedustaja Paula Werning, liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen (sd), toteaa olevansa tyytyväinen valtiovarainvaliokunnan lisäysiin vuoden 2021 talousarvion liikennehankkeisiin. Lisäyksiä on perinteisesti kohdennettu pienehköisiin alueellisiin hankkeisiin.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Jaossa oli tällä kertaa 40 miljoonaa euroa. Näistä jakamattomista varauksista lähes puolet eli 18,1 miljoonaa euroa kohdistui liikenne- ja viestintäministeriön hallintoalalla paikallisiin liikennehankkeisiin.

- Olen iloinen, että jo aiemmin esitetyn lähes 30 miljoonan euron rahoitukseen valiokunta on päättänyt lisätä vielä 750 000 euroa kävelyä ja pyöräilyä edistäviin hankkeisiin. Terveyden ja hyvinvoinnin liikuntamahdollisuuksia parantavilla hankkeilla on täysi tukeni, Werning sanoo.

Kaakkois-Suomi, Kouvola mukaan lukien, on huomioitu lisärahoituksen kohteissa.

- Valtatien 15 parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Jokela-Valkeala toteutuu. Pidän tärkeänä, että tämä jo hyväksytty tiesuunnitelma käynnistyy nyt myönnetyn 300 000 euron toimesta. Tämä vastaa täsmälleen hankkeen kustannusarvioita. Hanke parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden olosuhteita sekä liikenneturvallisuutta täydentäen nykyistä Kouvolan seudun väyläverkkoa, Werning toteaa tyytyväisenä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma lausunnoille21.1.2021 16:27:41 EETTiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö on tänään lähettänyt 12-vuotisen valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman luonnoksen lausuntokierrokselle. Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja ja suunnitelman valmistelun parlamentaarisen ohjausryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) iloitsee asiasta. - On hienoa, että ensimmäinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma etenee. Sen laatimisesta sovittiin jo viime vaalikaudella, ja parlamentaarinen ohjausryhmä on kokoontunut tiiviisti hankkeen asettamisesta lähtien vuonna 2019. Suunnitelmaa tarvitaan, jotta Suomen liikennejärjestelmää voidaan jatkossa kehittää aiempaa pitkäjänteisemmin ja tehokkaammin, huomioiden kaikki liikennemuodot ja alueet tasaveroisesti. Sen myötä voimme päästä siltarumpupolitiikasta eteenpäin, Kymäläinen toteaa. Lausunnoille lähtevässä suunnitelmaluonnoksessa linjataan siitä, miten liikenneverkostamme huolehditaan seuraavan 12 vuoden aikana. Suunnitelmaluonnoksessa esitetään toime

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme