Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

West Side Storyn yleisömäärä kasvaa jo 4.9. ja Aili Ikonen mukaan lauantain esityksiin

Jaa

Savoy-teatteriin otetaan käyttöön puolet yleisökapasiteetista 4.9. alkaen. Kriitikoiden ja yleisön ylistämän West Side Storyn lipunostajista oli aiemmin jäänyt rannalle suurin osa, mutta nyt tuhannet lipunostajat pääsevätkin esitykseen. Lauantain näytöksiin on tullut esiintyjämuutos: A Girlin osan esittää Aili Ikonen.

West Side Storyn tanssijat ja Riff (Christopher Faison), Kuva Tanja Ahola
West Side Storyn tanssijat ja Riff (Christopher Faison), Kuva Tanja Ahola

Savoy-teatterin ja Sublime Music Agencyn tuottama klassikkomusikaali sai ensi-iltansa 1.9., ja sitä ovat ylistäneet niin yleisö kuin Helsingin Sanomien kriitiikko Lauri Meri ja HBL:n Mats Liljeroos.

1.-5.9. välisen ajan esitykset oli jo ehditty paikoittaa uudelleen ns. lohkorajoituksen mukaisesti ja yleisölle oli ilmoitettu, ketkä pääsevät ja ketkä eivät mahdu esitykseen.

Nyt kuitenkin lauantain ja sunnuntain esityksiin voidaan ottaa 50 % lipunostajista mukaan. Tämä tarkoittaa noin 375:ä yleisöpaikkaa aiemman 130 paikan sijasta.

Uusien, höllennettyjen rajoitusten jälkeenkin tuhannet lipunostajat jäävät ilman paikkaa esityksessä. Savoy-teatteri ja Lippupiste viestivät pikaisesti 4.-5.9. esitysten lipunostajille tilanteen muuttumisesta. Heille on jo ilmoitettu peruutuksesta, mutta niille, jotka nyt mahtuvatkin, tulee siis uutta tietoa, ja osa voi halutessaan tulla siihen esitykseen, mihin liput on hankittu.

"Totta kai riemuitsemme siitä, että vaikeasti toteutettava lohkorajoitus on poistettu, ja että yleisöä pääsee mukaan enemmän kuin ensimmäisiin esityksiin. Yleisölle ja esiintyjille tämä on suuri ilo, koska musiikkiteatteri syntyy yleisön ja esiintyjien kohtaamisesta", Savoy-teatterin johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä toteaa.

Savoy-teatterin West Side Story esitetään alkuperäiskielellä englanniksi ja tekstitetään suomeksi. Marian roolissa esiintyy Los Angelesissa asuva Holly Sedillos, ja  miespääosassa Tonyna kuullaan newyorkilaista Christian Mark Gibbsiä. Kansainväliseen solistikaartiin lukeutuvat myös unkarilainen Zoltán Daragó (Consuelo), yhdysvaltalaiset Christopher Faison (Riff) ja Tonoccus McClain (Action) sekä ruotsalainen Sarah Verdier (Francisca). Ulkomaisten solistien rinnalla esiintyvät mm. Maria Ylipää (Anita), Chike Ohanwe (Bernardo), Diandra/Aili Ikonen (A Girl) ja Kristo Salminen (Krupke).

West Side Storysta esitetään tulkinta, jossa ohjaaja Tuomas Parkkinen ja koreografi Ima Iduozee painottavat teoksen klassista asetelmaa vihasta, jolle on vaikea löytää järjellisiä perusteita. Musikaali pohjautuu Shakespearen Romeo ja Julia -näytelmään, jossa kaksi sukua pitävät keskenään vihaa, koska ”niin on aina ollut”. Savoyn tulkinnassa sekoitetaan kansallisuudet ja ihonvärit, jolloin vihanpidon järjettömyys näyttäytyy entistäkin absurdimpana. Teoksen roolituksessa on noudatettu periaatetta "kuka tahansa voi esittää ketä tahansa".

Yhdysvaltalaisen Leonard Bernsteinin säveltämä West Side Story kantaesitettiin Broadwaylla vuonna 1957, ja se on siitä lähtien kuulunut maailman rakastetuimpiin musikaaleihin. Teoksen tunnetuimpia sävelmiä ovat MariaAmericaTonight ja Somewhere. West Side Story on tunnettu poikkeuksellisen vaativista laulurooleistaan ja nerokkaasta orkestraatiostaan.

West Side Storyn ensi-ilta oli Savoyssa 1. syyskuuta, ja esitykset jatkuvat 19.9.2021 saakka. 

OHJAUS: Tuomas Parkkinen
KOREOGRAFIA: Ima Iduozee
MUSIIKIN JOHTO: Jonas Rannila
LAVASTUS: Jani Uljas
PUVUSTUS: Erika Turunen
Vantaan Viihdeorkesteri

Rooleissa: Maria Holly Sedillos (USA), Tony Christian Mark Gibbs (USA), Riff Christopher Faison (USA), Bernardo Chike Ohanwe, Chino Roderick Kabanga, Anita Maria Ylipää, Schrank Carlos Orjuela, DOC Henry Hanikka, Krupke Kristo Salminen, Action Tonoccus McClain (USA), Diesel Ike Ikegwuonu, Rosalia Nathalia Hyvärinen Kanerva, Consuelo Zoltan Darago (Unkari), Francisca Sarah Verdier (Ruotsi), A-rab ja Glad Hand Joel Forsström, Baby John Niklas Rautén, Big Deal Alen Nsambu, Anybodys Kasper Korpela, A Girl Diandra Flores/Aili Ikonen, Pepe Leo Ikhilor, Indio Akim Bakhtanoui, Minnie Iiris Puustinen, Velma Selma Kauppinen, Pauline Josefiina Kotajärvi, Luis Samuli Emery, Clarice Yasmin Janatuinen, Graziella Atiti Iduozee

Esitykset 1.-19.9.2021 Savoy-teatterissa

Esityskieli englanti, tekstitys suomeksi, kesto noin 2,5 h väliaikoineen

Musikaalin tuottavat yhteistyössä Savoy-teatteri ja Sublime Music Agency

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot
Päivi Loponen-Kyrönseppä
Savoy-teatterin johtaja
p. 0505338386, paivi.loponen@hel.fi

Valokuvat, haastattelupyynnöt
Sirpa Hynninen, tuottaja-tiedottaja
p. 09 310 71350, sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

West Side Storyn tanssijat ja Riff (Christopher Faison), Kuva Tanja Ahola
West Side Storyn tanssijat ja Riff (Christopher Faison), Kuva Tanja Ahola
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The Night Time Photos of Vuosaari exhibition celebrates 20 years of Vuosaari House22.9.2021 09:00:00 EEST | Press release

Vuosaari House is celebrating 20 years as Vuosaari’s own cultural centre this autumn. The Night Time Photos of Vuosaari celebratory exhibition, which was moved from last spring due to coronavirus restrictions, dives into Vuosaari's night through the eyes of passionate photography enthusiasts from Vuosaari. In addition to the hobbyists’ photographs, the exhibition will showcase photos from the collections of the Finnish Museum of Photography. The Night time Photos of Vuosaari exhibition will be on display in the Vuosaari House gallery from 14 October to 18 December 2021.

Utställningen Nattbilder från Nordsjö firar Nordhusets 20-årsjubileum22.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

På hösten firar Nordhuset 20 år som Nordsjös eget kulturcentrum. Jubileumsutställningen Nattbilder från Nordsjö, som framflyttades förra våren på grund av coronarestriktionerna, dyker ner i Nordsjönatten genom passionerade lokala amatörfotografers ögon. Vid sidan av amatörfotografernas nattbilder ingår också bilder ur Finlands fotografiska museums samlingar i utställningen. Utställningen Nattbilder från Nordsjö visas i Nordhusets galleri 14.10−18.12.2021.

Yökuvia Vuosaaresta -näyttely juhlistaa 20-vuotiasta Vuotaloa22.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Vuotalo juhlii syksyllä 20 vuottaan Vuosaaren omana kulttuurikeskuksena. Viime keväältä koronarajoitusten takia siirretty juhlanäyttely sukeltaa Vuosaaren yöhön vuosaarelaisten intohimoisten valokuvauksen harrastajien silmin. Harrastajien yökuvien lisäksi näyttelyssä nähdään Valokuvataiteen museon kokoelmakuvia. Yökuvia Vuosaaresta -näyttely on esillä Vuotalon galleriassa 14.10.−18.12.2021.

Nyctalope-performanssi kutsuu naisia ottamaan öisen kaupungin haltuun21.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Polymorphin Nyctalope on performanssi ja installaatio, joka käsittelee naisten voimaa ja rohkeutta sekä suhdettamme yölliseen julkiseen tilaan. Ranskalainen tekstiilisuunnittelija Maëva Longvert on luonut esityksen, jossa noin 40 naista Toulousesta ja Helsingistä esiintyy julkisissa tiloissa käyttäen esityksessä kutomaansa kangasta. Installaatio on koettavissa Helsingissä Sörnäisten metroaseman läheisyydessä Helsinginkadulla 8.10. kello 19−20. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme