Savonlinnan Oopperajuhlat

Wieniläisoperetti Iloinen leski avaa Savonlinnan Oopperajuhlat 2015

Jaa

Oopperajuhlien juhlakausi alkaa Volksoper Wienin vierailulla. Olavinlinnan näyttämöllä esitetään ensimmäistä kertaa operettia. Franz Lehárin Iloinen leski saa ensi-iltansa 3.7.

Volksoper Wienin johtaja Robert Meyer. Kuva: Hannu Luostarinen.
Volksoper Wienin johtaja Robert Meyer. Kuva: Hannu Luostarinen.

”Olemme haltioituneita Olavinlinnasta ja sen hienosta akustiikasta. Tämä on mahtava vierailu”, suitsuttaa Savonlinnaan saapunut Volksoper Wienin johtaja Robert Meyer.

Iloinen leski –operetissa on kaksoismiehitys. Rakastuneen pääparin, Hannan ja kreivi Danilon rooleissa vuorottelevat Ursula Pfitzner ja Caroline Melzer sekä Mathias Hausmann ja Marco Di Scapia. Paroni Mirko Zetan roolissa laulavat Kurt Schreibmayer ja Andreas Daum ja hänen vaimonaan Valenciennena ovat Julia Koci ja Martina Dorak. Johtaja Meyer nähdään myös näyttämöllä kanslisti Njegusin roolissa.

Iloinen leski -operetin kaikki näytökset ovat 3.7., 4.7., 5.7., 6.7., 7.7. ja 8.7. Olavinlinnassa.

Oopperajuhlien oma uutuustuotanto Boris Godunov saa ensi-iltansa 11.7. ja lapsille suunnattu Pikku Taikahuilu 9.7. juhlien toisella viikolla. Tosca-ooppera tulee uusintaensi-iltaan 18.7. Floria Toscan roolissa vuorottelevat sopraanot Johanna Rusanen ja Elena Pankratova. La traviatan uusintaensi-ilta on 20.7. Mariusz Trelińskin ohjaamana. Timo Mustakallio –laulukilpailu pidetään yksipäiväisenä 19.7. Savonlinnasalissa.

Kesän toinen vieraileva oopperatalo tulee Saksasta. Semperoper Dresden tuo Olavinlinnaan Mozartin Figaron häät ja orkesterina on Sächsische Staaskapelle Dresden. Oopperan ensi-ilta on 13.7.

Sunnuntaina 26.7. soi Haydnin oratorio Luominen Kerimäen kirkossa Dalia Stasevskan johtamana. Samana sunnuntaina esiintyy kansainvälisesti menestynyt melodisen metallin tähti Sonata Arctica Olavinlinnassa. Juhlat päättää Sibelius-juhlavuoden konsertti 2.8. Olavinlinnnassa.

Olavinlinnan esteetöntä kulkua on parannettu

Savonlinnan Oopperajuhlien näytöksiin Olavinlinnan pääsee entistä helpommin. Linnaan on rakennettu esteetön reitti ensimmäiselle pihalle. Ponttonisillan kumpaankin päähän on rakennettu uudet puiset kulkuluiskat. Myös näyttelytilojen kynnyksiä on madallettu.

”Vesiportin bastionin pihakiveystä on uusittu. Kulkureitiltä on poistettu mukulakivet ja ne on korvattu liuskekivilaatoituksella”, tarkentaa intendentti Jouni Marjamäki Olavinlinnasta.

*****

Facebook: Savonlinna Opera Festival – Oopperajuhlat
Twitter: @operafestivalfi

Työtehtäviin tulevia toimittajia pyydetään akkreditoitumaan:
www.operafestival.fi/fi/footer/Medialle/Media/Akkreditoitumislomake

Akkreditoituminen ja kuvapankki osoitteessa www.operafestival.fi -> Medialle
Käyttäjätunnus: press, salasana: press

Liput:

1) Savonlinnan Oopperajuhlien lipputoimisto, 015 476 750, sales@operafestival.fi
2) Lippupiste, 0600 900 900 (1,98 € /min+pvm/mpm, avoinna joka päivä klo 7–22), www.lippu.fi

Huomatkaa, että kauden 2016 lipunmyynti alkaa huomenna 3.7.!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taiteellinen johtaja Jorma Silvasti, 044 743 3631, jorma.silvasti@operafestival.fi

Festivaalijohtaja Jan Strandholm, 041 513 2456, jan.strandholm@operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlien lehdistötoimisto, 015 476 7529, Olavinkatu 27, 57100 Savonlinna

Viestintävastaava Päivi Nikkilä, 040 746 0062, media@operafestival.fi

Kuvat

Volksoper Wienin johtaja Robert Meyer. Kuva: Hannu Luostarinen.
Volksoper Wienin johtaja Robert Meyer. Kuva: Hannu Luostarinen.
Lataa
Ponttonisilta Olavinlinnaan.
Ponttonisilta Olavinlinnaan.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan Oopperajuhlat
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

http://www.operafestival.fi
Savonlinnan Oopperajuhlat Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteita. Oopperajuhlat on yli sadan vuoden aikana kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia tulee ulkomailta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman. Oopperajuhlien vuoden 2015 budjetti on 8,4 M€, noin 82 % on omarahoitusta ja 18 % avustuksia (Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Savonlinnan kaupunki).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan Oopperajuhlat

Savonlinnan Oopperajuhlat siirtyy kesään 2021 hallituksen linjauksen mukaisesti – tämän kesän lippuvaraukset siirtyvät suoraan vuoden päähän22.4.2020 21:52:33 EESTTiedote

Koronavirusepidemia siirtää Savonlinnan Oopperajuhlat tältä kesältä vuoteen 2021. Tuolloin Olavinlinnassa esitetään ohjelmisto, joka oli suunniteltu tälle vuodelle. Samalla lippuvaraukset siirretään automaattisesti seuraavaan kesään. Päätös aiheuttaa festivaalille mittavat taloudelliset menetykset. Oopperajuhlilla kannetaan huolta myös taiteilijoiden ja henkilökunnan toimeentulosta sekä Savonlinnan alueen yrittäjistä, joille Oopperajuhlat on merkittävä sesonki. ”Tärkeintä on kuitenkin yleisömme, henkilökuntamme ja seudun asukkaiden terveys”, sanoo festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Viikingit-sarjasta tuttu Wardruna Savonlinnan Oopperajuhlille10.9.2019 18:00:00 EESTTiedote

Muinaispohjoismaisesta perinteestä ammentava norjalaisyhtye Wardruna esiintyy Savonlinnan Oopperajuhlilla ensi kesänä. Yhtyeen vanhalla viikinkikielellä kirjoitetut tekstit pohjautuvat ikiaikaisiin myytteihin ja riimuihin. Ambient-henkiset konsertit ovat tunnettuja rituaalinomaisesta ja maagisesta tunnelmastaan. Konsertti järjestetään Olavinlinnassa lauantaina 1.8.2020. Lipunmyynti alkaa maanantaina 16.9. klo 9 Lippupisteessä ja Oopperajuhlien lipunmyynnissä.

Oopperajuhlat päättyi lauantaina – lipunmyynti ensi kesälle käy jo vilkkaana6.8.2019 11:02:40 EESTTiedote

Kesä oli menestyksekäs lauantaina päättyneille Savonlinnan Oopperajuhlille. Yleisön erityissuosikkeja olivat Oopperajuhlien oma uutuustuotanto Sevillan parturi ja Milanon La Scalan vierailuesitykset. 4,5 viikon mittainen festivaali oli taiteellisen johtajan Jorma Silvastin viimeinen. Häntä seuraa tehtävässä Ville Matvejeff, jonka ensimmäinen ohjelmisto kiinnostaa: Ennakkomyynti ensi kesälle on vilkasta.