WSOY

WSOY käynnistää merkittävän arkistohankkeen

Jaa

WSOY juhlistaa ensi vuonna 140-vuotista taivaltaan ja osana juhlavuotta kustantamo käy läpi kuusi hyllykilometriä kirja-aarteita. Porvoossa sijaitseva WSOY-talo, jossa nuori Werner Söderstöm aloitti kustannustoiminnan, pitää sisällään ainutlaatuisen osan kustantamon ja suomenkielisen kirjallisuuden historiaa. Wernerin helmet -arkistohankkeen myötä käydään läpi kaikki 300 000 kirjaa.

Seitsemän hengen projektiryhmä aloittaa työnsä 4.9.2017.

”Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä työskentelemään kokoelmassa, jossa on merkittävän suomalaisen kustantamon tuotanto 140 vuoden ajalta. Näin arvokkaan kokoelman säilyttäminen myös tulevia sukupolvia varten on kulttuuriteko, ja on kunnia saada olla mukana sen järjestämisessä ja dokumentoinnissa”, toteaa projektipäällikkö, Turun entinen kirjastonjohtaja Inkeri Näätsaari.

Wernerin helmet -arkistohankkeen tavoitteena on luokitella ja järjestää koko arkisto uudestaan, jotta sen käyttö olisi jatkossa yhä helpompaa. Luokittelutyön lisäksi on tarkoitus saada yhä useampi arkiston aarre lukijoiden iloksi. Osa kirjoista päätyy digitalisoitaviksi, joistakin otetaan uusintapainoksia, ja osa lahjoitetaan Kansallisarkiston ja tutkijoiden käyttöön. Osa päätyy 140-vuotisjuhlallisuuksiin: huutokauppoihin ja näyttelyihin.

”Arkistoprojekti tuo monella tavalla näkyviin WSOY:n historian, joka vaikuttaa suomalaiseen kirjallisuuteen – niin lukijoihin, kirjailijoihin kuin tämän päivän WSOY:hyn – joka päivä. Nostamme esille suomalaisten lukijoiden rakastamia klassikkoja sekä vähemmälle huomiolle jääneitä teoksia. WSOY on julkaissut kaikkina vuosikymmeninä kirjallisuushistoriamme merkkiteoksia ja haluaa tänä päivänäkin olla tulevien klassikoiden koti”, toteaa WSOY:n kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.

Wernerin helmet -hanketta on mahdollista seurata WSOY:n instagramissa ja facebookissa. Tunnisteena on #wernerinhelmet.

Lisätiedot:

WSOY/kaunokirjallisuuden kustantaja
Wernerin helmet -hankkeen koordinaattori
Anna-Riikka Carlson
anna-riikka.carlson@wsoy.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme