XII kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun kilpailijat on valittu

Jaa

Toukokuussa 2022 Helsingissä järjestettävään XII kansainväliseen Jean Sibelius -viulukilpailuun haki ennätysmäärä nuoria viulisteja. 240 hakijan joukosta kilpailuun valittiin 49 viulistia 16 maasta. Mukana on myös kolme suomalaista.

XII kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun esikarsintaraati on valinnut 49 nuorta viulistia kilpailemaan Helsingissä 18.–29.5.2022 järjestettävässä kilpailussa. Vuoden 2020 syksyltä koronapandemian takia tämän vuoden keväälle siirrettyyn kilpailuun saapui ennätysmäärä hakemuksia ympäri maailman. Suomalaisista mukaan valikoituivat Otto Antikainen, Adrián Ibáñez-Resjan sekä Kasmir Uusitupa.

Kilpailutoimikunta on erittäin tyytyväinen siitä, että kilpailu on herättänyt maailmanlaajuisesti suurta kiinnostusta ja että epävarmoista ajoista huolimatta hakijoita on ollut ennätysmäärä. “Luvassa on jännittävä ja korkeatasoinen kilpailu sekä monia upeita musiikkielämyksiä”, toteaa kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Lauri Ratia.

XII Kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun kilpailijat:

Diana Adamyan (AM)

Otto Antikainen (FI)

Rio Ara (JP)

Lara Boschkor (DE)

Zach Brandon (US)

Jevgēnijs Čepoveckis (LV)

Karisa Chiu (US)

Jung Min Choi (KR)

SongHa Choi (KR)

Hawijch Elders (NL)

Mira Marie Foron (GE/IT)

Kaori Furusawa (JP)

Molin Han (CN)

Risa Hokamura (JP)

Adrián Ibáñez-Resjan (ES/FI)

Anna Im (KR)

Ravil Islyamov (RU)

Amia Janicki (CH/AT)

Sarah Jégou-Sageman (FR)

Eun Che Kim (KR)

Gyehee Kim (KR)

Jaewon Kim (KR)

Jeewon Kim (KR)

Stephen Kim (US)

Daniel Kogan (CA)

Issei Kurihara (JP)

Miyeon Lee (KR)

Yesong Sophie Lee (US)

Chaowen Luo (CN)

Nathan Meltzer (US)

Fumika Mohri (JP)

Georgii Moroz (UA)

Maine Nishiyama (JP)

Audrey Park (US)

Sueye Park (KR)

Aoi Saito (JP)

Felicitas Schiffner (DE)

Vikram Francesco Sedona (IT)

Yoomin Seo (KR)

Karen Su (US)

Natsumi Tsuboi (JP)

Dmytro Udovychenko (UA)

Kasmir Uusitupa (FI)

Jaewon Wee (KR)

Qingzhu Weng (CN)

Inmo Yang (KR)

Oukalin Yin (CN)

Minami Yoshida (JP)

Galiya Zharova (RU)

Kilpailutoimikunta tuomitsee jyrkästi Venäjän federaation Ukrainaa vastaan käynnistämän sodan ja väkivallan. Venäläisiä viulisteja ei kuitenkaan suljettu ulos karsintaprosessista, vaan esikarsintaraati noudatti Kansainvälisten musiikkikilpailujen maailmanliiton (WFIMC) linjausta, jonka mukaan ketään kilpailijaa ei tulisi sulkea pois kilpailusta pelkästään hänen kansallisuutensa perusteella. Sibelius-viulukilpailu on asianomaisen maailmanliiton jäsen.

Järjestyksessään 12. kansainvälinen Jean Sibelius -viulukilpailu pidetään 18.–29.5.2022 Helsingissä. Alkuerät ja välierät käydään 19.–21.5. ja 23.–25.5. Sibelius-Akatemian R-talon konserttisalissa. Finaali, joka huipentuu palkintojen jakoon 29.5, käydään 27.–29.5 Musiikkitalon konserttisalissa.

Joka viides vuosi pidettävän Sibelius viulukilpailun järjestävät yhteistyössä Sibelius-Seura ry ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia. Kilpailutoimikuntaan kuuluvat puheenjohtajaLauri Ratia, varapuheenjohtaja Olli-Pekka Martikainen sekä jäsenet Lea Rahkola-Kauranen, Miisa Järvi, Päivi Arjas, Jaakko Ilves, Petri Saavalainen, Emil Viitala, Miikka Maunula ja kilpailun pääsihteeri Päivi Pousar.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sibelius-viulukilpailun kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Lauri Ratia
puh: +358 50 2922
ratia@lauriratia.com
tai
Sibelius-viulukilpailun pääsihteeri Päivi Pousar
puh. +358 40 710 4217
paivi.pousar@uniarts.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
PL 1
00097 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme