Business TampereBusiness Tampere

XR Challenge -kilpailu hakee ratkaisuja teollisuuden haasteisiin virtuaalitodellisuuden keinoin – kahdeksan finalistiyritystä kisaavat 40 000 euron palkintosummasta

Jaa

XR Challenge -kilpailu huipentuu syyskuussa Tampereella järjestettävään tapahtumaan, jossa nyt julkistetut kahdeksan finalistiyritystä kilpailevat 40 000 euron voittosummasta. Opiskelijasarjassa tuomaristo palkitsi kolme parasta työtä stipendein. XR Challenge on virtuaalisen, lisätyn ja yhdistetyn todellisuuden yrityksille ja opiskelijoille suunnattu kansainvälinen haastekilpailu, jonka kautta päämiehet Fastems, Glaston Corporation ja Valmet hakevat globaaleille markkinoille sopivia tuote- ja palveluratkaisuja. Finaalitapahtuman yhteydessä järjestettävä avoin seminaari kokoaa alan toimijat sekä siitä kiinnostuneet yhteen ja tarjoaa mielenkiintoisia puheenvuoroja.

XR Challenge on virtuaalisen, lisätyn ja yhdistetyn todellisuuden yrityksille ja opiskelijoille suunnattu kansainvälinen kilpailu. Kilpailun avulla haetaan parhaita ratkaisuja Fastemsin, Glaston Corporationin ja Valmetin asettamiin liiketoiminnallisiin tarpeisiin. Tampereella 18.–19.9. järjestettävässä finaalitapahtumassa tullaan jakamaan 40 000 euron suuruinen palkintosumma, josta taistelemassa ovat Etteplan, Softability, Eligo.Studio Oy, Cybercom, Intopalo Oy, Voconaut, Lightshape GmbH & Co. KG ja Simlab IT Oy.

Haaste innosti alan yrityksiä Suomessa ja kansainvälisesti

XR Challenge -kilpailun päämiehet lähtivät hakemaan kilpailun kautta globaaleille markkinoille sopivia tuoteratkaisuja ja uusia ajatuksia. Haastekilpailu herätti kiinnostusta myös maamme rajojen ulkopuolella. Päämiesten edustajista koostunut tuomaristo sai arvioitavakseen kilpailutöitä Suomen lisäksi muista Pohjoismaista, Baltiasta ja Saksasta. ”Oli todella mielenkiintoista käydä läpi kilpailuun lähetettyjä konsepteja. Omalta osaltamme arvostimme tuoreita ajatuksia ja ideoita. Halusimme kilpailun avulla löytää jotain, mitä emme ole aiemmin keksineet ajatella ja iloksemme juuri tällaisia esityksiä löytyi kilpailutöiden joukosta”, kertoo Glastonin Digitalisation Manager Kai Knuutila.

Finalisteiksi valitut yritykset pääsevät kehittämään tuoteideaansa demovaiheeseen asti, ja heillä on tukenaan päämiehinä toimivat teollisuusyritykset. ”Finalistien valinta ei ollut helppo tehtävä, mutta olemme erittäin ylpeitä näistä kahdeksasta yrityksestä. Tästä on hyvä lähteä kehittämään ratkaisuja eteenpäin. Odotamme innolla syyskuun finaalitapahtumaa ja sen yhteydessä järjestettävää XR-alan seminaaria, sanoo Kimmo Kallioniemi, Vice President, Life Cycle Services, Fastemsilta.

Kilpailun yhtenä tavoitteena on lisätä Tampereen kaupunkiseudun tunnettuutta valmistavan teollisuuden keskuksena, jossa teollisuusyritysten ja digitaalisten innovaatioiden luova yhdistäminen on mahdollista. ”Tampereen kaupunkiseudun yritysten kasvu ja kehitys on tärkein painopistealueemme ja tavoitteenamme on, että tällä alueella sijaitsevat maailman innovatiivisimmat teollisuusyritykset. XR Challengen myötä haluamme profiloitua houkuttelevana kohteena myös XR-alaa edustaville yrityksille. Olemme iloisia siitä, että päämiestemme haasteet innostivat ja kilpailu aktivoi hyvän määrän osallistujia”, summaa Business Tampereen Uudistuvan teollisuuden asiakasvastaava Heini Wallander

Opiskelijasarjan parhaat palkittiin stipendein

XR Challenge -kilpailu tarjosi alan yritysten lisäksi myös opiskelijoille loistavan mahdollisuuden näyttää omaa osaamistaan, sekä kokemuksen, josta on varmasti hyötyä tulevaisuuden tuotekehityshankkeissa. Valmetin Research Director Mika Karaila on tyytyväinen opiskelijatöiden tasoon: ”Erityisen tyytyväinen olen siitä, että saimme upeita opiskelijatöitä kisaan mukaan. Päätimmekin palkita kolme opiskelijaa hyvästä panoksesta, kunkin 1000 euron stipendillä”, iloitsee Karaila.

Opiskelijasarjassa ”tonnin” stipendin konseptistaan lunastivat Truong-An Pham ja Daniel Sumelius Aalto-yliopistosta, sekä Teemu Tiainen Karelia-ammattikorkeakoulusta.

Avoin XR-seminaari kokoaa syksyllä alasta kiinnostuneet Tampereelle

XR Challenge -finaalitapahtuman jälkeinen seminaaripäivä 19.9. kokoaa alan toimijat sekä siitä kiinnostuneet yhteen ja tarjoaa mielenkiintoisia puhujanimiä. Puheenvuoronsa ovat jo vahvistaneet mm. Huawein Chief VR/AR/MR Scientist Steven M. LaValle sekä Microsoftin partneri Seppo Honkanen. Nimekäs puhujakaarti tulee täydentymään lähiaikoina, ja seminaarin ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan pian tapahtuman verkkosivuilla osoitteessa https://xrchallenge.fi/.

Haastekilpailun järjestäjinä toimivat Business Tampere, Leonidas OyVirtual Reality Finland ry, Business Finland, Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK sekä edellä mainitut tamperelaiset teollisuusyritykset.

XR Challengen finaalitapahtuma järjestetään 18-19.9.2018 Tampereen Mediapoliksessa. Jälkimmäisen tapahtumapäivän seminaari on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätietoja:

Asiakkuusvastaava Heini Wallander, Business Tampere heini.wallander@businesstampere.com
p. 040 735 5177

Myyntijohtaja Harri Lammi, Leonidas Oy
harri.lammi@leonidasoy.fi
p. 040 562 0713

Virtual Reality Finland Oy Yhteyshenkilönä Harri Lammi
harri.lammi@leonidasoy.fi
p. 040 562 0713

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja ja houkutella osaavaa työvoimaa sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Palvelemme sinua Tampereen kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman mukaisesti asiakastoimialoillamme, joita ovat uudistuva teollisuus, älykkään kaupunkiseudun ratkaisut ja elämystalous. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Oppia startup-yrittäjille – Nordic Startup School auttaa välttämään nuoren yrityksen sudenkuopat5.2.2019 15:13:09Tiedote

Tampereen kaltaisessa yliopisto- ja teknologiakaupungissa on nousussa vahva startup-kulttuuri, jossa nuoret yritykset luovat työpaikkoja ja ravistelevat perinteisiä markkinoita uutta luovilla palveluilla ja teknologioilla. Startup-ala termeineen ja verkostoineen on kuitenkin jotakin, jota ei koulun liiketoiminnan tunnilla opita. Kuluvan vuoden keväällä alkava kymmenenviikkoinen Nordic Startup School -valmennusohjelma tarjoaa vankat eväät kansainvälistyvälle yrittäjälle.

Irlantilaisyritys Zoosh investoi Tampereelle – piristysruiske startup- ja IT-aloille28.1.2019 10:12:48Tiedote

Tampereella on vahva maine teknologiaosaamisessa – myös Suomen rajojen ulkopuolella. Helmikuun 14. päivä tuo alalle isoja uutisia, kun Irlannissa pääkonttoriaan pitävä digitaalisiin palveluihin sekä pääomasijoittamiseen erikoistunut yritys Zoosh Group julkistaa suunnitelmansa investoida vahvasti tamperelaisiin startup-yrityksiin sekä perustaa Tampereelle oma tuotekehitysyksikkö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme