Aluehallintovirasto

Yara Suomi Oy:n Siilinjärven kaivoksen laajentamiselle lupa

Jaa

Yara Suomi Oy:n Siilinjärven kaivokselle lupa Jaakonlammen louhoksen avaamiselle ja siitä seuraaville toiminnan muutoksille.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 22.6.2021 myöntänyt Yara Suomi Oy:lle luvan toiminnan laajentamiseen avaamalla Jaakonlammen louhos. Louhoksen avaaminen edellyttää kaivosalueella sijaitsevan, kiertovesialtaana toimineen Jaakonlammen kuivattamista, mihin myös Yaralla on nyt lupa.

Toiminnan laajentaminen uudelle louhokselle edellyttää lisää läjitystilaa sivukivi- ja rikastushiekka-alueille sekä Ansanmäen sivukivialueen laajentamista. Päätöksen myötä Yaralla on lupa korottaa sivukivi- ja rikastushiekka-alueita sekä laajentaa Ansamäen sivukivialuetta.

Lupamääräyksiä on muutettu vastaamaan laajentuvaa toimintaa. Luvan saaja on määrätty tekemään selvitys ja toimenpide-esitykset aikatauluineen siitä, kuinka vesitasetta hallitaan ja käsiteltyjen jätevesien vesistöön johtamisesta aiheutuvia haittoja vähennetään.

Aluehallintovirasto on muuttanut kaivoksen jätehuollon varmistamiseksi määrättyjä vakuuksia. Vakuuksien yhteissumma on muutoksen jälkeen noin 29 milj. euroa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on nyt annetulla päätöksellä ratkaissut Yara Suomi Oy:n hakemuksen kaivoksen avaamisen ja siihen liittyvän toiminnan olennaisen muuttamisen osalta. Hakemus on edelleen vireillä kemiantehtaiden toiminnan ja kipsin läjityksen olennaisen muuttamisen osalta. Kyseinen asia ratkaistaan myöhemmin vuonna 2021.

Lupapäätös on nähtävissä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa. Päätös löytyy helposti, kun kirjoitat hakukenttään asian diaarinumeron ISAVI/1499/2019.

Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Itä-Suomen aluehallintovirasto
ympäristöneuvos Riitta Ikäheimo (2.7.2021 saakka), p. 0295 016 828
johtaja Johanna Ahonen (22. - 24.7.2021 ja 12.7.2021 alkaen), p. 0295 016 867
etunimi.sukunimi@avi.fi

Yara Suomi Oy
kaivoksen johtaja Antti Savolainen, p. +358 50 441 2083
etunimi.sukunimi@yara.com

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Närkontakter begränsas i Egentliga Finland som har återgått till samhällsspridningsfasen3.8.2021 19:12:27 EEST | Tiedote

Covid-19-smittorna ökar åter kraftigt i Egentliga Finland och landskapet är tillbaka i epidemins samhällsspridningsfas. Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har på basis av den regionala coronasamordningsgruppens bedömning fattat beslut om sammankomstbegränsningar för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster enligt 58 § och 58 d § i lagen om smittsamma sjukdomar. Beslutet är i kraft i kommunernas områden i Egentliga Finland under perioden 4 - 31.8.2021.

Takaisin leviämisvaiheeseen siirtyneessä Varsinais-Suomessa rajoitetaan lähikontakteja3.8.2021 19:04:51 EEST | Tiedote

Koronavirustartunnat ovat uudelleen jyrkässä nousussa Varsinais-Suomessa ja maakunta on siirtynyt takaisin epidemian leviämisvaiheeseen. Alueen koronakoordinaatioryhmän arvioon perustuen Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen tartuntatautilain (TTL) pykälien 58 § ja 58 d mukaisista kokoontumisrajoituksista yleisötilaisuuksille ja yleisille kokouksille. Päätös on voimassa Varsinais-Suomen kuntien alueella 4.-31.8.2021 välisenä aikana.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määrää Pirkanmaalle kokoontumisrajoituksen, myös lähikontaktit pystyttävä välttämään asiakas- ja toimitiloissa30.7.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt määrätä tartuntatautilain pykälän 58 nojalla kokoontumisrajoituksen sekä tartuntatautilain pykälän 58 d nojalla ns. turvavälimääräyksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien sekä Punkalaitumen kunnan alueelle. Määräykset ovat voimassa 5.-29.8.2021.

Itä-Suomen aluehallintovirasto: Oikeudellisia edellytyksiä avin asettamille kokoontumisrajoituksille Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa ei tällä hetkellä ole30.7.2021 11:56:19 EEST | Tiedote

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tänään saanut päätökseen arvioinnin kokoontumisrajoitusten asettamisesta kiihtymisvaiheeseen siirtyneiden Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun soten osalta. Aluehallintovirasto sai asian arviointiin vaikuttavat viimeiset selvitykset eilen torstai-iltana virka-ajan päättymisen jälkeen. Aluehallintovirasto katsoo, että oikeudellisia edellytyksiä kokoontumisrajoitusten asettamiseksi ei kummankaan sairaanhoitopiirin alueella tällä hetkellä ole.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme