Yepzon Oy

Yepzon vahvistaa asemiaan teollisuudessa sijoittamalla Fideraan

Jaa

Yepzon Oy on pääsijoittaja turkulaisen Fidera Oy:n järjestämällä rahoituskierroksella. Kasvuyritys kerää 114 000 euroa uutta pääomaa nopean kasvun toteuttamiseksi. Rahoitusjärjestely sisältää lisäksi osakevaihtoa yhtiöiden välillä. Yepzonin omistusosuus Fiderasta on rahoituskierroksen jälkeen 13 % ja koko sijoittajaryhmän osuus on yhteensä noin 21 %.

Yepzon Oy on pääsijoittaja turkulaisen Fidera Oy:n järjestämällä rahoituskierroksella.
Yepzon Oy on pääsijoittaja turkulaisen Fidera Oy:n järjestämällä rahoituskierroksella.

Yepzon on tunnettu kuluttajille ja teollisuuteen suunnatuista paikannuslaitteistaan ja -palveluistaan, joissa yhtiöllä on teknologinen johtoasema kilpailijoihinsa verrattuna. Tammikuussa Yepzon on yhteistyössä mm. Valmet Oyj:n, Qualcommin ja Telian kanssa tuomassa globaaleille markkinoille Narrow Band –teknologiaa hyödyntävät seuraavan sukupolven päätelaitteet.

Fidera on teollisuuden ja turvallisuussektorin pitkälle erikoistunut palveluyhtiö, joka tuottaa ohjelmisto- ja palveluratkaisuja automaattiseen aluevalvontaan, työtehokkuuden optimointiin, ravintola-analytiikkaan sekä koneiden ja laitteiden seurantaan. Fideran tuotteita käyttävät mm. Stanley Security, SRV, Skanska, Destia, Suomen Burger King -ketju, S-ryhmä (VBO) ja Finnsementti.

Yepzonin ja Fideran vahvuudet täydentävät toisiaan

Yepzon ja Fidera näkevät olevansa synergisia toimijoita ja täydentävät toistensa vahvuuksia erityisesti turvallisuus-, teollisuus- ja B2B-sovelluksissa. Yritysten arvioitu liikevaihto vuodelle 2019 on yhteensä noin 5,0 Meur.

”Yepzonin uudessa strategiassa kuluttajaliiketoiminta kasvaa ja vahvistuu Yhdysvalloissa. Euroopan kotimarkkinassa panostukset ovat vahvasti teollisuuden digitalisaatiossa ja nyt tehty yritysjärjestely on osa tätä strategiaa. Yhdessä Yepzon ja Fidera kykenevät vastaamaan vaativimpiinkin teollisuuden seuranta-, sensorointi- ja analysointitarpeisiin. Lisäksi tarjoamme toisillemme merkittävän teknologiaetumatkan kilpailijoihimme nähden”, kiteyttää Yepzonin perustaja Otto Linna.

”Käynnistimme vuosi sitten kehityshankkeen, jossa toimme yhteen automaattiseen kulunseurantaan, ravintola-analytiikkaan, sähköisen lukituksen ohjaukseen ja kauppojen jonohälytyksiin liittyvät sovellukset. Toteutimme alustan, jolla voi tehokkaasti optimoida resurssien käyttöä eri toimialoilla, valvoa kohteita ja toteuttaa ennakoivia järjestelmiä turvallisuuteen, työtehokkuuteen ja laiteseurantaan liittyen. Alustan toimivuus todennettiin DNA:n IoT Next Level –projektissa, jossa voitimme kaksi sarjaa kolmesta. Saimme Yepzonista vahvan teknologiakumppanin, jolla on hyvä jakeluverkosto. Yhdessä voimme viedä toteutukset aivan uudelle tasolle laadultaan ja kustannuksiltaan. Tämä tarjoaa merkittävän kilpailuedun, ei pelkästään meille, vaan myös meidän yhteisille asiakkaille”, kertoo Fideran perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Jalonen.

Yritykset jatkavat omilla nimillään ja itsenäisillä strategioillaan myös tästä eteenpäin, mutta soveltuvissa asiakastarpeissa tarjoavat ratkaisuja yhdessä. 

Yepon vahvisti hallitustaan ylimääräisessä yhtiökokouksessa

Yepzon on lisäksi ylimääräisessä yhtiökokouksessaan 11.12.2018 vahvistanut hallitustaan valitun strategian nopeaan läpivientiin. Uusina yhtiön hallituksessa aloittavat Timo Jatila (Vice President, ABB), Mikko-Jussi Suonenlahti (hallitus- ja rahoitusammattilainen) ja Ari Rikkilä (Senior Vice President, Digia Oyj). Vanhoista hallitusjäsenistä jatkavat Otto Linna (portfolioyrittäjä, Yepzonin perustaja), Jouni Vaarala (portfolioyrittäjä, sijoittaja), Mervi Airaksinen (CEO, Cisco Suomi ja Baltic) ja Antti Halonen (sijoittaja, liikkeenjohdon konsultti).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Otto Linna
CEO
Yepzon Enterprises
+358 43 2170 275
otto.linna@yepzon.com

Mikko Jalonen
CEO
Fidera Oy
+358 40 715 7978
mikko.jalonen@fidera.fi

Kuvat

Yepzon Oy on pääsijoittaja turkulaisen Fidera Oy:n järjestämällä rahoituskierroksella.
Yepzon Oy on pääsijoittaja turkulaisen Fidera Oy:n järjestämällä rahoituskierroksella.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Yepzon Oy
Yepzon Oy
Finlaysoninkuja 9, 3. krs
33210 TAMPERE

+358 43 217 0275http://www.yepzon.com

Yepzon Oy kehittää helppokäyttöisiä mobiilipohjaisia paikannuspalveluita. Vuonna 2013 toimintansa aloittanut yhtiö työllistää suoraan 8 työntekijää ja noin 100 tuotekehittäjää alihankkijayrityksissä. Yepzonin globaali, mutta pääosin suomalainen omistus jakautuu eri aloilla vaikuttaville yksityissijoittajille. Yhtiön päätoimipiste sijaitsee Tampereella. Lontooseen rekisteröity Yepzon Ltd. on Yepzon Oy:n täysin omistama tytäryhtiö. Yhdysvaltojen Nevadaan rekisteröity Yepzon Inc. on yhteisyritys Global Expansion Solutionsin kanssa. Yepzon Enterprises India Pvt. Ltd on Yepzon Oy:n yhteisyritys Intian Delhissä yhteisomistuksessa VVDN Technologiesin kanssa. www.yepzon.com   

Fidera Oy kehittää automaattisia seurannan ja valvonnan järjestelmiä asiakkaiden päivittäisen toiminnan ja turvallisuuden parantamiseksi. Fidera on perustettu vuoden 2013 lopussa ja on ennen rahoituskierrosta kokonaan yrityksen avainhenkilöiden omistama. Fideran päätoimipiste sijaitsee Turussa, jonka lisäksi osa tuotekehityksestä ja myynti hoidetaan Helsingin Pitäjänmäellä sijaitsevan toimipisteen kautta. www.fidera.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yepzon Oy

Strateginen täyskäänne ratkaisemassa suomalaisen Yepzonin korona-kohtalon18.11.2020 09:59:32 EET | Tiedote

Aiemmin vahvasti kuluttajapaikantimistaan tunnettu suomalainen teknologiayritys Yepzon teki ennen koronapandemian alkua ratkaisevan strategisen päätöksen siirtyä rakentamaan vahvoille teollisille toimijoille uuden ajan digitalisaatioratkaisuja. Päätös on johtanut vahvistuvaan tilauskantaan, jonka toimittamiseen yhtiö hakee parhaillaan lisärahoitusta osakeannilla. Nyt Yepzonin asiakkaina ovat muun muassa Meritaito, Stora Enso, Valmet ja Telia.

Yepzon lanseeraa uuden sukupolven 4G LTE -paikantimet Las Vegasin CES 2019 -tapahtumassa – elektroniikkajätti Qualcomm otti tuotteet osastolleen8.1.2019 09:00:00 EET | Tiedote

IoT -laitteiden markkinan on ennakoitu kasvavan nopeasti vuonna 2019, ja sitä myötä myös GPS-paikantimien. Kasvun mahdollistavat matkapuhelinoperaattorien rakentamat uudet LTE-verkkoyhteydet, jotka optimoivat IoT-laitteiden tiedonsiirtoa entistä tehokkaammaksi. Suomalainen paikannus- ja sensoriteknologiayritys Yepzon lanseeraa ensimmäisenä maailmassa edistykselliset sensoroivat paikantimet, jotka on rakennettu Qualcomm® Snapdragon Wear™ 1200 -alustalle. Sekä Yepzonin kuluttajamarkkinaan suunniteltu paikannin että teollisuuden laiteinnovaatio ovat esillä Qualcommin pääosastolla (#10948) Las Vegasin CES-messuilla 8.1.2019 alkaen.

Teknologia ja muoti yhdistyvät – Yepzon ja LUMI Accessories yhteistyöhön2.10.2018 09:00:00 EEST | Tiedote

Kaksi voimakkaasti kansainvälistyvää suomalaista yritystä, paikannusteknologiaa kehittävä Yepzon Oy sekä korkealuokkaisia asusteita valmistava LUMI Accessories Oy, ovat yhdistäneet voimansa tuodakseen muodin teknologiaan. LUMI on suunnitellut Yepzonin uusimmalle tuotteelle, Yepzon™ Freedomille, designkotelon. Yhteistyön tavoitteena on tehdä turvateknologiasta tyylikkäämpää ja ”vaatettaa” teknologia osaksi käyttäjänsä olemusta.