Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yhä useampi testataan koronaviruksen varalta Pohjois-Pohjanmaalla

Jaa

Koronapotilaiden määrä Oulun yliopistollisessa sairaalassa on pysynyt ennallaan

Koronaviruksen näytteenoton kriteerejä on valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti laajennettu myös Pohjois-Pohjanmaalla. Tällä hetkellä näyte otetaan kaikilta henkilöiltä, joilla on lääkärin tai hoitajan arvion perusteella aihetta epäillä koronavirustartuntaa.

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä NordLab on nostanut koronavirusdiagnostiikan testauskapasiteettia. ”OYSn erityisvastuualueella voidaan tällä hetkellä analysoida noin 550 koronanäytettä päivässä”, toteaa Nordlabin johtava lääkäri Tuija Männistö.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa koronan vuoksi viisi potilasta, joista kaksi on vuodeosastolla ja kolme tehohoidossa. Määrä on säilynyt ennallaan maanantaista. Kaikkiaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todennettu tähän mennessä 115 tautitapausta.

Miten toimit, jos epäilet koronavirustartuntaa?

  • Soita omaan terveyskeskukseesi, silloin kun se on auki.
  • Oululaiset voivat soittaa koronavirusneuvontaan numeroon 08 558 41414. Numero palvelee maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15.
  • Iltaisin ja viikonloppuisin koronavirusneuvontaa saat soittamalla Oulun yliopistollisen sairaalan ympärivuorokautisesti palvelevaan neuvontanumeroon, puh.  08 315 2655.
  • Oulun seudun yhteispäivystyksessä on koronaa epäileville ja sairaalahoitoa tarvitseville asiakkaille oma sisäänkäynti, K-ovi (katso kartta ).​
  • Taudin leviämisen hidastamiseksi on tärkeää, että soitat aina ennen vastaanotolle tai päivystykseen hakeutumista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Esko Systems hankkii suun terveydenhuollon ja sosiaalihuollon tietojärjestelmät kotimaiselta Mediconsultilta27.6.2022 13:14:37 EEST | Tiedote

Esko Systems Oy on kilpailuttanut sekä suun terveydenhuollon että sosiaalihuollon tietojärjestelmien hankinnan. Molempien osa-alueiden kilpailutukset voitti kotimainen Mediconsult Oy. Mediconsultista tulee suomalaisen Esko Systemsin kumppani, joka mahdollistaa Esko asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden rakentamisen. Kahden erillisen kilpailutuksen vertailuarvioinneissa painotettiin laatua 60 % ja hintaa 40 %.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme