Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Yhdenvertaisuutta työpaikalla – joka päivä

Jaa

Työpaikoilla on velvollisuus edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa vuoden jokaisena päivänä, muistuttaa Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia Pride-viikolla.

– Feministisenä järjestönä haluamme korostaa, että organisaatioilla tulee olla nollatoleranssi syrjintään, sanoo Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio.

Työnantaja ei saa asettaa työntekijöitä eri asemaan. Yhdenvertaisuuslaki koskee työelämän alueella muun muassa työhönottoperusteita, työoloja, työehtoja, henkilöstökoulutusta ja uralla etenemistä.

– Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen organisaatioissa vaatii konkreettisia toimintatapoja, johdonmukaisuutta sekä ympärivuotista sitoutumista. Jokaisella ihmisellä tulee olla oikeus tehdä töitään omana itsenään ilman syrjintää tai sen pelkoa, Karsio painottaa.

Kansanvälistä Pride-kuukautta vietetään kesäkuussa ja Helsinki Pridea 28.6.–4.7. Pride edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksia ja juhlistaa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Vuosi 2021 on erityinen juhlavuosi Suomessa, sillä on kulunut 50 vuotta siitä, kun homoseksuaalisten tekojen rangaistavuus poistettiin rikoslaista, ja 40 vuotta homoseksuaalisuuden poistamisesta mielenterveysluokituksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Ratamestarinkatu 11
00520 HELSINKI

Vaihde: +358 9 3158 6000, toimisto@talentia.fihttps://www.talentia.fi

Ammattijärjestö Talentia ajaa ja valvoo korkeasti koulutettujen sosiaalialan ammattilaisten palkkauksellisia ja ammatillisia etuja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme