Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Yhdessä influenssaa vastaan - rokotukset helsinkiläisille alkavat marraskuussa

Jaa

Riskiryhmien maksuttomat rokotukset alkavat 5.11. Raskaana olevat äidit ja pienet lapset saavat rokotuksen edelleen neuvolasta. Influenssarokotuksen saa ilman ajanvarausta rokotuspisteissä.

Rokotuspisteet syksyllä 2018

Viime syksyn suuren kävijämäärän vuoksi Kampin rokotuspiste siirtyy väljempiin tiloihin Töölön kisahalliin. Muut rokotuspisteet ovat edelleen Kustaankartano Oulunkylässä, Liikuntamylly Myllypurossa ja Hopeatien palvelutalo Pohjois-Haagassa.  

”Kun rokotukset annetaan rokotuspisteissä, voimme keskittyä niissä paremmin rokotuksiin ja terveysasemilla potilaiden hoitamiseen. Rokotukset sujuvat parhaiten, kun rokote haetaan lähimmästä rokotuspisteestä”, tiivistää ylihoitaja Nina Ahlblad-Mäkinen.

Rokotuspisteet ovat auki 5−9.11. ma−to klo 8.30−18 ja pe 8.30−15.

Jos asiakkaan on vaikea päästä rokotuspisteeseen, hän voi rokotusviikon jälkeen varata ajan sähköisesti tai soittamalla omalle terveysasemalle.

Riskiryhmille influenssarokotus on maksuton

Riskiryhmiä ovat

  • sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • 65 vuotta täyttäneet
  • varusmies- tai vapaaehtoisen palveluksen aloittavat
  • vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiri
  • potilas- ja hoivatyötä tekevät ja opiskelevat
  • raskaana olevat ja lapset 6 kuukauden ikäisistä 6-vuotiaisiin

Omassa tai avoimessa neuvolassa 5.–16.11.

Raskaana olevat äidit ja lapset 6 kuukauden ikäisistä 6-vuotiaisiin saavat influenssarokotuksen neuvolakäynnin yhteydessä tai avoimesta neuvolasta ilman ajanvarausta, arkisin 5.–16. marraskuuta. Neuvolakohtaiset rokotusajat löytyvät verkosta influenssarokotus.hel.fi

Rokotukset muille ryhmille

Koululaiset saavat influenssarokotuksen kouluterveydenhuollosta tai rokotuspisteestä. Vanhempien tulee varata rokotusaika koulun terveydenhoitajalta.

Opiskelijat voivat ottaa rokotuksen oppilaitoksensa terveydenhuollosta tai rokotuspisteestä. Oppilaitokset tiedottavat oppilailleen itse rokotuspäivistään ja -käytännöistään.

Sosiaali-, terveyden- ja lääkehuollon henkilöstölle annetaan influenssarokotus työterveyshuollossa.

Helsingin kaupunginsairaaloiden päivystys ja vuodeosastot, monipuoliset palvelukeskukset, kuntoutus- ja kehitysvammaisten hoitolaitokset sekä kotihoito rokottavat omat asiakkaansa.

Suojaudutaan yhdessä

Kaupungin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Hannele Kotilainen suosittelee influenssarokotuksen ottamista vuosittain.

Influenssarokotus suojaa ennen kaikkea perussairaita ihmisiä, jotka sairastavat diabetesta, sydänsairautta, keuhkosairautta, kroonista maksa- tai munuaissairautta tai kroonista neurologista sairautta sekä syöpäpotilaita.

”Rokotus suojaa hyvin myös ikäihmisiä (yli 65-vuotiaat) sekä potilaita, jotka saavat vastustuskykyä heikentävää hoitoa. Näiden riskiryhmien suojausta tehostetaan antamalla rokote myös heidän lähipiirilleen”, kertoo Hannele Kotilainen.

”Kannustan myös pienten lasten perheitä ottamaan influenssarokotuksen. Kun raskaana oleva äiti ottaa rokotuksen, suojaa hän samalla vastasyntyneen vauvansa”, sanoo ylilääkäri Kotilainen.

Tietoa Helsingin rokotuksista saa verkosta influenssarokotus.hel.fi ja terveysneuvonnasta, p. 09 310 10023 (24 h).

Tietoa rokotteesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi

Lisätietoa

  • Ylihoitaja Nina Ahlblad-Mäkinen p 050 3011 487
  • Ylilääkäri Hannele Kotilainen p 050 5729 550
  • influenssarokotus.hel.fi
  • Terveysneuvonta p 09 310 10023 (24 h)

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme