Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Yhdessä lasten kanssa tehty Kurkkaa Espooseen -kirja esittelee kaupunkia piirroskuvin

Jaa

Uusi Espoo-aiheinen kirja on julkaistu. Kirjan kuvitusten tarkoituksena on herättää lapset kertomaan itse tarinoita.

Kurkkaa Espooseen -kirjan kansi sekä poiminta kirjan kuvituksesta, jossa kolme piirroshahmoa kehottavat kertomaan tarinan omalla kielellä.

Kurkkaa Espooseen on kuvakirja, joka esittelee kuvien avulla Espoon kaupunkikeskukset. Kirja on julkaistu tammikuussa 2021 ja se on Espoon kaupungin lahja kaikille 4-vuotiaille espoolaislapsille.

– Espoon asukasmäärä kasvaa vuosittain noin 4500 uudella asukkaalla. Espoossa nähdään tärkeänä, että uudet asukkaat kiinnittyvät Espooseen ja löytävät täältä itselleen merkityksellisiä paikkoja ja oppivat näkemään oman asuinalueensa erityispiirteitä, sanoo kulttuuripäällikkö Tiina Kasvi.

Carlos Da Cruzin kuvittama kirja on tekstitön. Kuvitusten tarkoituksena on herättää lapset itse kertomaan merkityksellisiä tarinoita lasten ja perheiden omasta arjesta Espoossa, omassa kotikaupungissa.

Kurkkaa Espooseen on syntynyt esiopetusryhmien ja Da Cruzin yhteistyönä. Lapset ovat saaneet kommentoida piirrosluonnoksia ja toivoa, mitä kuvituksissa näkyy. Lasten ehdotusten perusteella kuvituksiin on lisätty esimerkiksi Tapiolan juustomeri sekä Suvelan ankkapuisto. Osa kuvitustyöhön osallistuneista esiopetusryhmistä retkeili piirrosten kohteissa ja keskusteli lähiympäristön merkityksestä. Lasten ajatuksia kerättiin kirjan yhteydessä myös kaupungin strategian eli Espoo-tarinan päivitystyötä varten.

Valtuustokauden 2017–2021 yksi neljästä poikkihallinnollisesta kehitysohjelmasta on Osallistuva Espoo. Tämän ohjelman puitteissa on edistetty kuntalaisten osallisuutta hyödyntämällä rohkeasti uusia tapoja ja välineitä.

– Halusimme huomioida lasten näkökulman asukasosallisuuden kehittämisessä. Osallistuva Espoo -kehitysohjelman tuella olemme voineet kirjaprojektissa tuoda esille esikouluikäisten lasten asiantuntijuutta omasta asuinalueestaan. Kirja on ollut poikkeuksellinen projekti, jossa on hyödynnetty sekä osallisuuden, yhteistyön että kulttuurikasvatuksen keinoja aivan uusilla tavoilla, Kasvi kertoo.

Kirja jaetaan kaikille vuosina 2017 ja 2018 syntyneille espoolaislapsille 4-vuotisneuvolakäynnin yhteydessä vuosina 2021 ja 2022. Lisäksi kirja toimitetaan kaikkiin esiopetusryhmiin, kunnallisiin varhaiskasvatusryhmiin ja kirjastoihin.

Kirjan julkistamista juhlistetaan virtuaalisesti to 28.1.2021 klo 14.00. Tilaisuus on kaikille avoin ja se järjestetään Teamsissa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot
Tiina Kasvi | kulttuuripäällikkö
050 301 9426 | tiina.kasvi@espoo.fi

Arvostelukappaleet
Laura Hautsalo | viestintäasiantuntija
040 639 3223 | laura.hautsalo@espoo.fi

Kuvat

Kurkkaa Espooseen -kirjan kansi
Kurkkaa Espooseen -kirjan kansi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kulttuurin tulosyksikkö vastaa Espoon kulttuuritarjonnasta ja kulttuuriprofiilista. Tulosyksikköön kuuluu neljä palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

kulttuuriespoo.fi | espoo.fi/kulttuuri

#KulttuuriEspoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esboborna berättade aktivt om sina önskemål för stadens framtid4.3.2021 17:33:43 EETTiedote

I fjol höstas utfördes flera enkäter under rubriken Mitt Esbo. Med hjälp av dem samlade staden in information om vad invånarna tänker om Esbo – vad som är bra och vad staden borde satsa på i framtiden. Enkäterna samlade in över 10 000 svar och speciellt aktivt svarade unga skolelever och studerande. Svaren utnyttjas för att uppdatera stadens strategi, Berättelsen om Esbo, och för att utveckla stadsmiljön.

Espoolaiset kertoivat ahkerasti toiveitaan kaupungin tulevaisuudesta4.3.2021 17:33:00 EETTiedote

Viime syksynä toteutetuilla Mun Espoo -kyselyillä kerättiin asukkaiden ajatuksia Espoosta: mitkä asiat ovat hyvin ja mihin tulisi panostaa tulevaisuudessa. Kyselyt keräsivät yhteensä yli 10 000 vastausta ja erityisesti nuoret koululaiset ja opiskelijat ovat päässeet laajasti kertomaan ajatuksistaan. Vastauksia hyödynnetään kaupungin strategian, Espoo-tarinan, päivityksessä ja kaupunkiympäristön kehittämisessä.

Yrittäjien ja yritysten tapahtumat kokoava kalenteri saa jatkoa 3.3.2021 08:43:07 EETTiedote

Espoossa on testattu uutta digitaalista tapahtumakalenteria, joka kokoaa yhteen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien ja koulutusten tiedot. Kokeilu on onnistunut niin hyvin, että kalenterin käyttö jatkuu ainakin kesäkuun 2021 loppuun saakka. Tavoitteena on, että laajenee pysyväksi, koko pääkaupunkiseudun yrittäjätapahtumat kattavaksi kalenteriksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme