Kokkolan kaupunki

Yhdistyksien työllisyysavustuksella edistetään työttömien työnhakijoiden työllistymistä

Jaa

Kokkolalaisilla ja Kokkolassa säännöllisesti toimivilla yhdistyksillä on mahdollista hakea työllisyysavustusta Kokkolan kaupungilta. Avustusta myönnetään harkinnanvaraisesti työllisyyspalveluiden määrärahan puitteissa. Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 24.1.2022 työllisyyspalveluiden harkinnanvaraisen avustuksen myöntämisperusteista niin yhdistysten kuin avustuksen piiriin soveltuvien työttömien työnhakijoiden osalta.

Työllisyysavustusta voidaan myöntää kokkolalaiselle ja Kokkolassa säännöllisesti toimivalle yhdistykselle, jonka toiminta tukee kaupungin työllisyydenhoidon tavoitteita, edistää kokkolalaisten pitkäaikaistyöttömien etenemistä työhön tai koulutukseen sekä vahvistaa heidän osaamistaan.

Avustus voi kohdentua yhdistyksen ohjausresurssiin, osaksi työllistettyjen palkkauskustannuksia ja vähäisessä määrin työllistämisestä aiheutuviin välttämättömiin kustannuksiin. Työllisyysavustusta ei myönnetä toimintaan, johon kaupunki on myöntänyt muuta avustusta tai johon yhdistys saa hankeavustusta.

Yhdistys voi hakea avustusta työttömästä työnhakijasta, jolla on työkokeilu- ja palkkatukioikeus. Työttömästä työnhakijasta ei kuitenkaan voi samanaikaisesti olla saatavissa muuta päällekkäisrahoitusta, esimerkiksi hankkeen kautta.

Toiminnassa lähdetään työttömän työnhakijan palvelutarpeesta ja siitä, että toiminta tukee hänen työllistymispolkuaan. Toiminnan on ohjattava ja tuettava työtöntä työnhakijaa kohti pitkäkestoisia opinto- ja urasuunnitelmia. Avustuksen edellytyksenä on, että yhdistys palkkaa työttömän työnhakijan yli 80 prosentin työajaksi, ja että yhdistyksessä on palkattuna työkokeilussa vaadittu ohjaus- ja vastuuhenkilö.

Yhdistys voi hakeutua työllisyysavustuksen piiriin milloin tahansa vuoden 2022 aikana sähköisen asioinnin kautta. Työllisyyspalveluiden asiantuntijatyöryhmä käsittelee hakemukset, ja hyväksymisestä tehdään viranhaltijapäätös. Yhdistys ja työllisyyspalvelujen yhdyshenkilö käyvät aina aloituskeskustelun avustuksen piiriin soveltuvista työttömistä työnhakijoista. Avustusta työttömästä työnhakijasta haetaan kuukausittain sähköisen asioinnin kautta oman, erillisen haun kautta.

Järjestämme yhdistyksille infotilaisuuden työllisyysavustuksesta, sen myöntämisperusteista sekä hakemisesta helmikuun puoliväliin mennessä. Päivitämme hakuohjeet myös kaupungin verkkosivuille työllisyyspalveluista kertovaan osioon

Kaupunginhallitus päätti 14.12.2021 yhdistyksien tukimallista pitkäaikaistyöttömyyden aktivointityöhön. Päätöksen mukaan kaupungin harkinnanvaraisen työllistämisen määrärahoista voidaan vuonna 2022 käyttää 200 000 euroa yhdistyksille myönnettäviin avustuksiin.

 Yhdistyksille ja järjestöille työkokeilijasta myönnettävä avustus on 350 €/ kk enintään 6 kuukauden ajalta. Palkkatuella työllistetystä sekä oppisopimusopiskelijasta vastaavasti 400 €/ kk enintään 8 kuukauden ajalta edellyttäen, että yhdistys tai järjestö työllistää työttömän työnhakijan yli 80 prosentin työajaksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Työllisyyspäällikkö Sanna-Mari Levijoki, puh. 044 7809 086

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Team Batsat från Kokkolan suomalainen lukio representerar Finland i internationell burksatellittävling20.5.2022 16:30:00 EEST | Tiedote

Team Batsat, som består av studerande från Kokkolan suomalainen lukio, reser i juni till Bologna i Italien för att delta i tävlingen CanSat. Tävlingen ordnas av Europeiska rymdorganisationen och går ut på att studerandena bygger en miniatyrsatellit i en läskburk som samlar in vetenskapliga observationsdata under sin luftfärd. CanSat ordnades i år i Finland för första gången. I den internationella sluttävlingen i juni deltar lag från cirka 20 olika länder. Du kan följa teamets arbete på Instagram på @batsatkokkola Läs mer: kokkola.fi

Kokkolan suomalaisen lukion Team Batsat edustaa Suomea kansainvälisessä tölkkisatelliittikilpailussa20.5.2022 16:30:00 EEST | Tiedote

Kokkolan suomalaisen lukion opiskelijoista koostuva Team Batsat matkaa kesäkuussa Italian Bolognaan CanSat-kilpailuun. Euroopan Avaruusjärjestön järjestämässä kilpailussa opiskelijat rakentavat juomatölkin kokoiseen koteloon satelliitin pienoismallin, joka lähetetään yläilmoihin keräämään tutkimuksellista havaintotietoa CanSat-kilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa. Kesäkuussa järjestettävään kansainväliseen loppukilpailuun osallistuu joukkueita noin 20 eri maasta. Tiimin työskentelyä voi seurata Instagramissa tililtä @batsatkokkola. Lue lisää kokkola.fi-sivultolta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme