Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Yhteenveto nuorten auttamisoperaatiosta vappuna

Jaa

Helsingin kaupungin nuorisopalvelut järjesti vappuaaton iltana ja yönä alle 18-vuotiaiden nuorten auttamisoperaation. Partiot liikkuivat laajasti koko kaupungin alueella.

Operaation tarkoituksena oli kohdata ulkona liikkuvia nuoria ja tarjota heille tarvittaessa keskustelu- tai muuta apua. Partiointia tehtiin n. klo 17.00-02.30 välisenä aikana. Illan ja yön aikana kohdattiin 1656 nuorta. Ensiapua paikan päällä annettiin 34:lle nuorelle, joista jatkohoitoon toimitettiin 8 nuorta.

Operaatiota koordinoi Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, yhteistyössä mm. Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirit, kirkon Saapas-toiminta, Aseman Lapset, Vantaan ja Espoon kaupungit sekä poliisi ja ensihoito. Operaatioon osallistui kaiken kaikkiaan 95 ammattilaista ja vapaaehtoista

"Ilta oli suurimmaksi osaksi todella rauhallinen. Perinteiset paikat kuten Pikkukoski, Haagan koulut ja Kaivopuisto keräsivät enemmän nuoria. Keskusta-alueella kokonaisuudessaan oli vilkasta, muualla rauhallista. Yhteistyö auttamisoperaatioon osallistuneiden kesken sujui hyvin," kertoo aluepäällikkö Heidi Hållman Helsingin nuorisopalveluista.

Vappuaaton jälkeen jalkautuva nuorisotyö jatkuu normaalilla rytmillä ja miehityksellä.

Seuraava nuorten auttamisoperaatio järjestetään koulujen päättymispäivänä 4.6.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme