Oulun yliopisto

Yhteishaku alkaa normaalisti, Oulu lisää aloituspaikkoja ICT-aloille

Jaa

Korkeakoulujen yhteishaku alkaa keskiviikkona 18.3. tavalliseen tapaan koronaviruksesta huolimatta, ja valintakokeet pyritään järjestämään. Oulun yliopistoon on yhteishaussa lähes 2400 aloituspaikkaa.

Oulun yliopistossa on yhteishaussa 18.3–1.4. haettavana yhteensä 2374 aloituspaikkaa kandidaatti- ja maisteriohjelmiin. Opiskelupaikkoja on tarjolla kaikilla yliopiston koulutusaloilla: luonnontieteet ja matematiikka, teknilliset tieteet ja arkkitehtuuri, tieto- ja viestintäteknologia, lääke- ja terveystieteet, biotieteet, kauppatieteet, humanistiset tieteet ja kasvatustieteet.

Uutena hakukohteena on mukana terveystieteiden kandidaattiohjelma.

Uutta on myös se, pääosa Oulun yliopiston uusista opiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen arvosanojen perusteella. Ylioppilastodistuksen arvosanoihin perustuvia valintoja on Oulussa ollut jo pitkään, mutta nyt käytäntö laajenee kattamaan yliopiston kaikki alat. Todistusvalinnan ulkopuolelle jäävät ainoastaan arkkitehtuuri ja osa kasvatusalan hakukohteista, joissa hakijan soveltuvuutta mitataan jatkossakin soveltuvuuskokeilla.

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan 12.–27.5.2020, ja ne ovat luettavissa Omassa Opintopolussa.

Yliopiston tavoitteena on, että valituista hakijoista noin 70 prosenttia on ensikertalaisia eli ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakevia.

Runsaasti lisää opiskelupaikkoja tulevaisuuden ICT-osaajille

Oulun yliopistossa on haettavana ICT-alan opiskelijapaikkoja tämän vuoden yhteishaussa peräti 40 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

"Olemme päättäneet nostaa sisäänottojamme reilusti, ja työvoimatarve ja viestit yrityksiltä tukevat päätöstä. Osaajapula on todellinen. ICT-alat tarjoavat jatkossakin äärimmäisen mielenkiintoisia työuria, sillä tekoälyn ja digitalisaation vaikutukset näkyvät kaikkialla”, sanoo dekaani Jukka Riekki tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnasta.

Oulun kauppakamarin tekemä selvitys kertoo, että Oulun alueen yrityksillä on edelleen erittäin voimakas ICT-osaajien rekrytointitarve. Valtakunnallisesti on puhuttu jopa yli 11 000 osaajan tarpeesta.

Oulun yliopistossa alan sisäänotto nousee 300 opiskelijaan. Elektroniikkaan ja tietoliikenteeseen otetaan 85 hakijaa (ennen 60), tietotekniikkaan 85 (60) ja tietojenkäsittelyyn 130 (95). Tulevaisuuden teknologioiden tekijöitä tarvitaan muun muassa viidennen sukupolven langattomiin järjestelmiin (5G), tekoälyyn, robotiikkaan ja terveydenhoidon virtuaalisiin ratkaisuihin.

Yliopistot toimivat yhteistyössä opiskelijavalinnan turvaamiseksi ja tiedottavat mahdollisista koronavirukseen liittyvistä erityisjärjestelyistä yhteisesti Opintopolussa tällä sivulla.

Unifi ry 13.3.2020: Yliopistot seuraavat tarkasti koronaviruksen etenemistä – tavoitteena estää viruksen leviäminen yhteiskunnassa ja turvata vuoden 2020 opiskelijavalinnat

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Anne Talvio

Anne.Talvio@oulu.fi

Puhelin +358 294 484048

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tutkijat: Mikro- ja yksinyrittäjät tarvitsevat nopeasti suoraa tukea ja neuvontaa26.3.2020 15:07:33 EETTiedote

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne koskee taloudellisesti kriittisimmin mikroyrityksiä (alle 10 henkilöä), erityisesti yksinyrittäjiä. Kaikista Suomen yrittäjistä 69% on yksinyrittäjiä. Yksinyrittäjien yleisin yritysmuoto on toiminimi, joka jää mm. Business Finlandin tarjoaman kriisirahoituksen ulkopuolelle. Hallitus on myös reagoinut yksinyrittäjien ja toiminimien tilanteeseen edistämällä yrittäjien työttömyysturvaa. Sen toimeenpano täytyy tehdä mahdollisimman nopeasti ja lisäksi tarvitaan mikroyrityksille suunnattua suoraa tukea konkurssiaallon välttämiseksi, toteavat Oulun yliopiston Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTREn tutkijat.

Uusi professuuri vahvistaa Oulun yliopiston osaamista ajoneuvoalalla25.3.2020 13:00:00 EETTiedote

Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun on perustettu autoalan liiketoiminnan professuuri, jonka tavoitteena on kehittää autoalan liiketoimintaa, vastata tulevaisuuden haasteisiin tutkimuksen avulla sekä edistää alan yliopistollista koulutusta. Uusi tehtävä täydentää hyvin Oulun yliopiston eri tiedekunnissa olevaa ajoneuvoalan laaja-alaista osaamista. Professuurin kautta tiivistetään myös vuoropuhelua ja yhteistyötä autoalan kansallisten ja kansainvälisten verkostojen kanssa.

Virtuaalisena järjestetty 6G Summit oli menestys23.3.2020 13:01:29 EETUutinen

Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelma järjesti viime viikolla ison 6G-konferenssin. Viime vuonna tapahtuma oli maailman ensimmäinen ja olosuhteiden vuoksi tänä vuonna maailman ensimmäinen virtuaalisesti pidetty. Tilanteet muuttuivat järjestelyiden osalta päivittäin viimeisen reilun viikon aikana. Kokonaan tapahtumaa ei kuitenkaan kuopattu vaan se päätettiin pika-aikataululla tehdä täysin verkossa tapahtuvaksi. Tämä sai kiitosta osallistuneilta yrityksiltä ja etenkin tutkijoilta. Yli 100 tutkijaa sai nyt esiteltyä ja julkaistua tutkimuspaperinsa konferenssissa. Perustutkimus ja yritysten valmistautuminen 2030-luvun teknologioiden kehittämiseen ei pysähtynyt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme