Oulun yliopisto

Yhteishaku alkaa – Oulun yliopistossa tarjolla uusi biologiaa ja matematiikkaa yhdistävä maisteriohjelma

Jaa
Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa 15.3. Oulun yliopistossa on haettavina yhteensä 2375 opiskelupaikkaa suomenkielisissä kandidaatti- ja maisteriohjelmissa. Uutena hakukohteena on laskennallisen biologian ja data-analyysin maisteriohjelma. Oulun yliopisto vahvistaa myös saamenkielistä varhaiskasvatusta tarjoamalla alan opiskelupaikkoja, joihin ei etukäteen vaadita saamen kielen osaamista. Yhteishaku jatkuu 30.3. klo 15.00 saakka.

Uusi kaksivuotinen laskennallisen biologian ja data-analyysin maisteriohjelma yhdistää uudella tavalla biologian, matematiikan, tilastotieteen ja tietojenkäsittelytieteiden kursseja.

”Ohjelmassa oppii mallintamaan biologisia prosesseja laskennallisten ja matemaattisten menetelmien avulla. Se antaa valmiudet toimia monipuolisissa data-analyysiin liittyvissä asiantuntija- ja tutkimustehtävissä luonnontieteellistä ajattelutapaa hyödyntäen”, kertoo yliopistonlehtori Liisa Ilvonen Oulun yliopiston matemaattisten tieteiden tutkimusyksiköstä. Maisteriohjelmaan voi hakea, jos taustalla on alempi korkeakoulututkinto biologisten tai matemaattisten tieteiden tai muulta soveltuvalta alalta.

Yhteishaussa hakijoita toivotaan lisää etenkin tekniikan aloille, joilla on pulaa korkeakoulutetusta henkilöstöstä. Miesvaltaiselle alalle toivotaan lisää naisia. Työmarkkinoilla vinoumaa on hankala korjata, koska se saa alkunsa jo nuorten valitessa opiskelualojaan.

”Jos ei ole vielä varma omasta alastaan, kannattaa tutustua myös tekniikan ja luonnontieteiden opintovaihtoehtoihin, joilla opiskelu on sujuvaa, valmistuneet työllistyvät hyvin ja mielenkiintoisiin hyväpalkkaisiin työtehtäviin”, muistuttaa Oulun yliopiston markkinoinnista vastaava johtaja Marja Jokinen.

Saamen kielten osaamista vahvistetaan

Saamenkielisen varhaiskasvatuksen vahvistamiseksi tarjolla on opiskelupaikkoja alan opettaja- ja erityisopettajakoulutuksiin. Saamen kielen osaamista ei vaadita ennakkoon. Ensimmäistä kertaa kevään yhteishaussa voi myös hakea opiskelemaan koltansaamea pääaineena ilman, että osaa sitä entuudestaan. Koltansaamen opinnot alkavat alkeista syksystä 2023 lähtien.

Toisen yhteishaun kandidaattiohjelmien pääasiallinen valintatapa on todistusvalinta. Lisäksi järjestetään yliopistoon pyrkiville valintakokeita touko-kesäkuussa. Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 29.5. ja valintakoevalinnan tulokset viimeistään 7.7.

Yliopistojen avoimen väylän haku samaan aikaan

Yhtä aikaa kevään toisen yhteishaun kanssa on käynnissä yliopistojen avoimen väylän haku, jossa tietyt avoimen yliopiston opinnot suoritettuaan voi hakea opiskelupaikkaa yliopistosta. Oulun yliopistossa opiskelupaikkoja tässä haussa kandidaattiohjelmiin on 255 ja maisteriohjelmiin 34.

Oulun yliopistoon haetaan Opintopolku-verkkopalvelussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kehittämispäällikkö Anne Talvio, Oulun yliopisto, opiskelijavalintapalvelut, puh. 040 7558 511, sähköposti: Anne.Talvio@oulu.fiViestintäasiantuntija Tiina Pistokoski, Oulun yliopisto, puh. 040 7161 387, sähköposti: Tiina.Pistokoski@oulu.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tiina Rajala, Tua Huomo, Pertti Korhonen ja Janne Saarikivi valittiin Oulun yliopiston hallitukseen1.6.2023 15:57:01 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston kollegio on valinnut neljä uutta jäsentä Oulun yliopiston hallitukseen. Pohjois-Pohjanmaan liiton kehitysjohtaja Tiina Rajala valittiin kaudelle 5.9.2023–31.12.2025. VTT:n Tulevaisuuden tuotteet ja palvelut -liiketoiminta-alueen johtaja Tua Huomo, Fintrafficin toimitusjohtaja Pertti Korhonen sekä kielitieteilijä, tietokirjailija Janne Saarikivi puolestaan kaudelle 1.1.2024–31.12.2025. Yliopiston kollegio päätti asiasta 31.5.2023. Päätös syntyi äänin 13–8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme