Laurea

Yhteishaku päättyi keskiviikkona - Laureaan 20000 hakemusta

Jaa

Korkeakoulujen kevään yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin päättyi keskiviikkona 28.3. kello 15.00. Alustavien tietojen mukaan Laurea-ammattikorkeakouluun täytettiin kevään yhteishaussa 19 947 hakemusta. Ensisijaiseksi hakuvaihtoehdokseen Laurean oli valinnut yli 5200 hakijaa.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtavissa koulutuksissa aloituspaikkoja on tarjolla yhteensä lähes 900 aloituspaikkaa AMK- ja YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa. Nyt haettavana olleet koulutukset alkavat syksyllä 2018.

Alustavan arvion mukaan Laurean kaikkien koulutusten vetovoima oli yhteensä noin 5,83 hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden.

Ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna vetovoimaisin koulutus Laureassa oli Lohjan kampuksella monimuoto-opintoina toteutettava sosionomikoulutus. Se keräsi ensisijaisia hakijoita noin 16,60 jokaista aloituspaikkaa kohden. Toiseksi eniten hakijoita oli verkko-opintoina toteutettavaan liiketalouden koulutukseen, mihin hakijoita oli 14,50 aloituspaikkaa kohden.

Kolmanneksi eniten ensisijaisia hakijoita (14,43 hakijaa / aloituspaikka) oli Tikkurilan kampuksella järjestettävään rikosseuraamusalan sosionomikoulutukseen. Laurea tarjoaa ainoana ammattikorkeakouluna rikosseuraamusalan koulutusta, joka toteutetaan yhteistyössä Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksen kanssa.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavista koulutuksista suosituimmaksi kevään yhteishaussa nousi Päätöksenteon ilmiöt johtamisessa, kehittämisessä ja asiakastyössä -koulutus, johon ensisijaisia hakijoita oli 7,48 yhtä aloituspaikkaa kohden.

Kevään yhteishaku jatkuu seuraavaksi valintakokeilla. Korkeakoulujen kevään yhteishaun kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.6. ja opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 10.7.2018 klo 15 mennessä.

Lisätietoja opiskelijavalintojen etenemisestä osoitteesta www.laurea.fi/opiskelu-ja-hakeminen/hakeminen/yhteishaun-aikataulu

Yhteyshenkilöt

Laurea viestintä:
viestinta@laurea.fi

Tietoja julkaisijasta

Laurea
Laurea
Ratatie 22
01300 Vantaa

09 8868 7150http://www.laurea.fi

Laurea-ammattikorkeakoulu toimii Uudellamaalla kuudella kampuksella. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, kuten projektit, joiden ansiosta opiskelijamme verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja. Laurea-yhteisöön kuuluu noin 7 800 opiskelijaa, 500 henkilökunnan jäsentä ja 24 000 alumnia. Laurea on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhteisö.

Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea

Robotit helpottamassa hoitohenkilön arkea sairaaloissa21.11.2018 14:15Tiedote

Tutkimusten mukaan hoitohenkilöstön työajasta jopa 30 prosenttia menee muuhun kuin varsinaiseen hoitotyöhön. Siksi robotit voisivat soveltua erinomaisesti fyysistä työvoimaa vaativiin rutiininomaisiin tehtäviin. Carea ja Pohjola Sairaala ovat mukana Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun ylimaakunnallisessa yhteistyöhankkeessa, jossa kehitetään uutta ja innovatiivista ratkaisua pienten jätejakeiden keräämiseen, säilyttämiseen ja kuljettamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme