Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Yhteishanke vahvistaa yrittäjien vihreän siirtymän osaamista mikro-opinnoilla

Jaa
Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio (REACT, Etelä-Suomi) -hanke tuo mikro- ja pk-yrittäjien saataville valikoiman maksuttomia mikro-opintoja, jotka tukevat yritysten muutoskyvykkyyttä vihreässä siirtymässä ja uuden teknologian hyödyntämisessä. Opintojen tarkoituksena on myös kehittää osaamista erilaisissa muutostilanteissa. Hankkeessa tuotetut opinnot on nyt julkaistu Karelia-ammattikorkeakoulun hallinnoimalla yritystenmuutoskumppanina.fi -sivustolla. Uusia sisältöjä tuotetaan koko hankkeen keston ajan.

– Tavoitteena on, että yrittäjät oppivat uutta vihreästä siirtymästä, saavat vinkkejä muutostilanteisiin, ideoita kilpailukyvyn parantamiseen ja mahdollisuuden vahvistaa verkostojaan, kertoo hankkeen koordinaattori sekä projektipäällikkö Veera Udd Metropolia Ammattikorkeakoulusta.

Etelä-Suomen REACT-hankkeessa on mukana yhdeksän eteläsuomalaista ammattikorkeakoulua, jotka mikro-opintojen tuottamisen ohella järjestävät lukuisia teemallisia tapahtumia, työpajoja ja yrityssparrauksia alueen yrittäjille. Hanke kuuluu valtakunnalliseen REACT-hankekokonaisuuteen, jossa on mukana yhteensä 22 ammattikorkeakoulua. Kokonaisuus rahoitetaan Euroopan sosiaalirahaston REACT-EU-rahoituksella osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

– Toimimme siltana muutokseen. Yrityksille hanke tarjoaa hienon mahdollisuuden yhteiskehittämiseen ja verkostoitumiseen. Ammattikorkeakoulujen näkökulmasta hanke on tarpeellinen ja innostava kokeilu tämänkaltaisesta nopeatahtisesta sekä tiiviistä yhteistyön mallista, Udd jatkaa.

Etelä-Suomen osalta hanketta koordinoi Metropolia Ammattikorkeakoulu, ja osatoteuttajina mukana ovat Diakonia-ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Laurea-ammattikorkeakoulu, Humanistinen ammattikorkeakoulu (HUMAK), Yrkeshögskolan Arcada, LAB-ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammattikorkeakoulu.

Hanke päättyy 30.11.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme