Oulun yliopisto

Yhteishaussa yli 2300 opiskelupaikkaa, IT:n ja tekniikan osaajille kysyntää

Jaa

20.3.–3.4. järjestettävä korkeakoulujen yhteishaku tarjoaa hakukohteita kaikilta Oulun yliopiston koulutusaloilta. Paikkamäärittäin eniten hakukohteita on tekniikan ja luonnontieteiden aloilla.

Oulun yliopistossa on yhteishaun alkaessa haettavana 1704 opiskelupaikkaa kandidaattiohjelmiin ja 619 paikkaa maisteriohjelmiin. Kandidaattiohjelmista opiskelija etenee suoraan maisteriopintoihin. 

Opiskelupaikkoja on tarjolla kaikilla yliopiston koulutusaloilla: luonnontieteet ja matematiikka, teknilliset tieteet ja arkkitehtuuri, tieto- ja viestintäteknologia, lääke- ja terveystieteet, biotieteet, kauppatieteet, humanistiset tieteet ja kasvatustieteet. 

Yliopiston tavoitteena on, että valituista hakijoista noin 70 prosenttia on ensikertalaisia eli ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakevia. 

ICT-osaajia tarvitaan, uutena kohteena rakennustekniikka 

Oulun yliopisto jatkaa merkittävänä kouluttajana tieto- ja viestintätekniikan (ICT) alalla. Suomenkielisissä ICT-koulutusohjelmissa on tarjolla 295 opiskelupaikkaa. Alalla on edelleen kova työvoimapula: Oulun kauppakamarin tekemä selvitys kertoo, että Oulun alueen yrityksillä on vuosina 2018–2020 lähes 3000 ICT-osaajan rekrytointitarve. Valtakunnallisesti on puhuttu jopa yli 11 000 osaajan tarpeesta (Teknologiateollisuus 3.5.2018).

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan viisivuotinen tutkinto-ohjelma on haussa ensimmäistä kertaa. Viime yhteishaussa oli mukana haku alan maisteriohjelmaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö palautti rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutusvastuun Oulun yliopistolle alkuvuodesta 2017, tavoitteena vastata etenkin Oulun alueen ja Pohjois-Suomen elinkeinoelämän tarpeisiin.

Muutoksia hakukohteissa

Oulun yliopistolla ei ole enää kandidaattiohjelmaa terveystieteissä, vaan tarjolla on kolme maisterihakukohdetta: hoitotiede, terveyshallintotiede tai terveystieteiden opettaja. Myös kaivos- ja rikastustekniikassa on jatkossa vain maisterihaku, johon voi edetä esimerkiksi rakennus- ja yhdyskuntatekniikan, konetekniikan tai prosessitekniikan kandidaattiopinnoista.

Aate- ja oppihistoria on uudelta nimeltään tieteiden ja aatteiden historia. Sitä voi opiskella ainoastaan Oulun yliopistossa.

Haku tiedeviestinnän maisteriohjelmaan järjestetään joka toinen vuosi, ja tänä vuonna hakukohde on mukana tarjonnassa. Koulutuksessa yhdistyvät tieteellisen tiedon hallinta ja käytännön viestintätaidot.

Lisätietoja:

Suunnittelija Anne Talvio, Oulun yliopiston koulutuspalvelut

Anne.Talvio@oulu.fi

Puhelin 0294 484048

Uratesti ja lisätietoa hakemisesta: https://www.oulu.fi/yliopisto/hakijalle  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Veden kiertokulussa arktisilla alueilla havaittu jo monia muutoksia – Tutkijat esittävät seurannan tehostamista vaikutusten ymmärtämiseksi ja lieventämiseksi20.5.2019 10:00:00 EESTTiedote

Makean veden kiertokulussa arktisilla alueilla on ilmastonmuutoksen seurauksena tapahtunut jo huomattavia muutoksia. Kokonaissadannan määrä monilla seuduilla on lisääntynyt johtuen muun muassa Jäämeren aikaisempaa pidemmästä avovesikaudesta. Lumen osuus sadannasta vähenee vaikuttaen voimakkaasti pohjoisten alueiden vedenkiertoon ja ekosysteemeihin.

Esidiabetes ei lisää sepelvaltimotautipotilaan sydänriskiä20.5.2019 05:00:00 EESTTiedote

Tyypin 2 diabeteksen esiaste eli niin sanottu esidiabetes ei lisää sepelvaltimotautia sairastavan sydänriskiä. Diabeteksen esiasteen vaikutuksia sepelvaltimotautipotilaiden sydänriskiin selvitettiin Oulun yliopiston johtamassa laajassa tutkimuksessa, jossa seurattiin noin 2000 sepelvaltimotautipotilaan terveyttä kuuden vuoden ajan. Kyseessä on ensimmäinen laajamittainen seurantatutkimus aiheesta.

Oulun yliopisto sai 6,6 miljoonaa euroa tutkimuksen profiloitumisen vahvistamiseen17.5.2019 10:30:27 EESTTiedote

Suomen Akatemia on tehnyt rahoituspäätökset yliopistojen tutkimuksen profiloitumisen vahvistamiseksi. Oulun yliopisto sai yhteensä 6,6 miljoonaa euroa digitaalisen terveyden, epäorgaanisten sivuvirtojen kiertotalouden sekä suurten data-aineistojen matemaattisen analyysin ja tekoälyn tutkimuksen vahvistamiseen. Nelivuotisella rahoituksella tuetaan yliopistojen strategioidensa pohjalta valitsemien tutkimusalojen kehittämistä ja korkeatasoisen tutkimuksen edellytysten vahvistamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme