Oulun yliopisto

Yhteishaussa yli 2300 opiskelupaikkaa, IT:n ja tekniikan osaajille kysyntää

Jaa
20.3.–3.4. järjestettävä korkeakoulujen yhteishaku tarjoaa hakukohteita kaikilta Oulun yliopiston koulutusaloilta. Paikkamäärittäin eniten hakukohteita on tekniikan ja luonnontieteiden aloilla.

Oulun yliopistossa on yhteishaun alkaessa haettavana 1704 opiskelupaikkaa kandidaattiohjelmiin ja 619 paikkaa maisteriohjelmiin. Kandidaattiohjelmista opiskelija etenee suoraan maisteriopintoihin. 

Opiskelupaikkoja on tarjolla kaikilla yliopiston koulutusaloilla: luonnontieteet ja matematiikka, teknilliset tieteet ja arkkitehtuuri, tieto- ja viestintäteknologia, lääke- ja terveystieteet, biotieteet, kauppatieteet, humanistiset tieteet ja kasvatustieteet. 

Yliopiston tavoitteena on, että valituista hakijoista noin 70 prosenttia on ensikertalaisia eli ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakevia. 

ICT-osaajia tarvitaan, uutena kohteena rakennustekniikka 

Oulun yliopisto jatkaa merkittävänä kouluttajana tieto- ja viestintätekniikan (ICT) alalla. Suomenkielisissä ICT-koulutusohjelmissa on tarjolla 295 opiskelupaikkaa. Alalla on edelleen kova työvoimapula: Oulun kauppakamarin tekemä selvitys kertoo, että Oulun alueen yrityksillä on vuosina 2018–2020 lähes 3000 ICT-osaajan rekrytointitarve. Valtakunnallisesti on puhuttu jopa yli 11 000 osaajan tarpeesta (Teknologiateollisuus 3.5.2018).

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan viisivuotinen tutkinto-ohjelma on haussa ensimmäistä kertaa. Viime yhteishaussa oli mukana haku alan maisteriohjelmaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö palautti rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutusvastuun Oulun yliopistolle alkuvuodesta 2017, tavoitteena vastata etenkin Oulun alueen ja Pohjois-Suomen elinkeinoelämän tarpeisiin.

Muutoksia hakukohteissa

Oulun yliopistolla ei ole enää kandidaattiohjelmaa terveystieteissä, vaan tarjolla on kolme maisterihakukohdetta: hoitotiede, terveyshallintotiede tai terveystieteiden opettaja. Myös kaivos- ja rikastustekniikassa on jatkossa vain maisterihaku, johon voi edetä esimerkiksi rakennus- ja yhdyskuntatekniikan, konetekniikan tai prosessitekniikan kandidaattiopinnoista.

Aate- ja oppihistoria on uudelta nimeltään tieteiden ja aatteiden historia. Sitä voi opiskella ainoastaan Oulun yliopistossa.

Haku tiedeviestinnän maisteriohjelmaan järjestetään joka toinen vuosi, ja tänä vuonna hakukohde on mukana tarjonnassa. Koulutuksessa yhdistyvät tieteellisen tiedon hallinta ja käytännön viestintätaidot.

Lisätietoja:

Suunnittelija Anne Talvio, Oulun yliopiston koulutuspalvelut

Anne.Talvio@oulu.fi

Puhelin 0294 484048

Uratesti ja lisätietoa hakemisesta: https://www.oulu.fi/yliopisto/hakijalle  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa tehtiin viime vuonna 51 keksintöä – maailman henkisen omaisuuden päivää vietetään perjantaina 26.4.24.4.2024 06:52:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopistossa tehdään vuosittain kymmeniä uusia keksintöjä, jotka voivat olla alkuja tulevaisuuden innovaatioille. Vuonna 2023 niitä raportoitiin 51. Eniten keksintöilmoituksia tehtiin tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa, 22 kappaletta. Teknillisessä tiedekunnassa ilmoituksia tehtiin 13 sekä biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa 10. Viime vuonna Oulun yliopisto lähti patentoimaan seitsemää keksintöä.

Alaselkäkipuun liittyvää terveyspalvelujen käyttöä ja sairauspoissaoloja voidaan vähentää luokitteluun perustuvalla hoidolla24.4.2024 05:50:00 EEST | Tiedote

Alaselkäkipupotilaiden toipumista voidaan nopeuttaa, lääkärikäyntejä ja kuvantamistutkimuksia vähentää sekä selkäkivusta johtuvia sairauspoissaolopäiviä minimoida luokitteluun perustuvalla hoitomallilla, uusi tutkimus osoittaa. Luokitteluun perustuvassa hoidossa potilaat huomioidaan yksilöllisesti ja terveydenhuollon resursseja kohdennetaan eniten hoitoa tarvitseville.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye