Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Yhteisöllinen teatteriproduktio Entäs nyt Maunula? käsittelee rosoisen kaupunginosan stigmoja ja muutosta viihtyisäksi ja turvalliseksi kotiseuduksi

Jaa

Entäs nyt Maunula? -näytelmä käsittelee kaupunginosan historiaa ja sen identiteetin ja keskeisten merkitysten muotoutumista. Se tuo esiin asukkaiden yhteisöllisyyden sekä ottaa myös kantaa yhteisön varjopuoliin: yksinäisyyteen, ristiriitoihin ja eriarvoisuuteen. Näytelmä saa ensi-iltansa Maunula-talossa 1.10.2021.

Paikalliset esiintyjät heittäytyvät maunulalaisten saappaisiin yhteisöllisessä näytelmässä Entäs nyt Maunula? Kuva: Sonja Suominen.
Paikalliset esiintyjät heittäytyvät maunulalaisten saappaisiin yhteisöllisessä näytelmässä Entäs nyt Maunula? Kuva: Sonja Suominen.

Näytelmällä halutaan tulkita uudelleen vanhaa mielikuvaa Maunulasta sekä voimistaa maunulalaisten tietoisuutta omasta alueestaan viihtyisänä ja turvallisena kotiseutuna, jonka tulevaisuuteen asukkaat voivat vaikuttaa. Maunula on 7400 asukkaan kaupunginosa, joka on rosoinen mutta myös suvaitsevainen, moniarvoinen ja yhteisöllinen. Medioiden välittämää Maunulan julkista kuvaa ovat leimanneet huumeongelmat ja Maunulan muumion tapaus. Maunulan muutosta ja stigmoja on tarvetta käsitellä yhteisössä. Tähän osallistava taide tarjoaa keinoja.

Entäs nyt Maunula? on näytelmä, albumi kotikaupunginosastamme, sen historiasta, kipupisteistä. Esiin nousevat tavalliset ihmiset historian saatossa Jöns Månssonin syntymästä aina tähän päivään.

Näyttämölle tuodaan Saunabaarin saunojat yleislakon tuoksinassa, paljon puhuttanut ruusupuisto ja maankuulu muumio. Näytelmä ei saarnaa tai moralisoi, vaan ottaa etäisyyttä historiaan ja katsoo kotiseutua 2020-luvun maunulalaisen näkökulmasta. Luvassa on huumoria, rempseää otetta ja yllättäviä käänteitä, jossa kyyneleet valuvat ja nauru raikuu yleisössä. Näyttämöllä nähdään mahtavia maunulalaisia, jotka heittäytyvät rohkeasti Maunulan asukkaiden saappaisiin.

Lisää voimaa esitykseen tuo Sibelius-Akatemian emeritusprofessori Heikki Laitinen runokuoron ohjaajana ja koreografi Vera Nevanlinna. Produktiossa käytetään Waltari-yhtyeen perustajajäsen Kärtsy Hatakan musiikkia.

Työryhmä:

Käsikirjoitus: Jouko Jauhiainen, Jyrki Kallius ja työryhmä
Ohjaus ja dramatisointi: Jyrki Kallius.
Näyttelijät:
Heikki Sorsa, Riitta Kaukonen, Olavi Anttila, Niina Kukkola, Tarmo Sorsa, Jukka Jalkanen, Sami Tuominiemi
Kuoron- ja laulujen ohjaus: Heikki Laitinen
Tuotanto: Maria Junno, Maunula-talo ja Tapani Kontiala, Maunula-Seura
Assistentti: Virpi Räty
Ääni ja valot: Lauri Kalo, Maunula-talo

Yhteistyössä: Maunula-Seura ry ja Maunula-talo

Kieli: suomi
Kesto: 1,5 h

Esitykset:

Pe 1.10. klo 19 (ensi-ilta) 
La 2.10. klo 19   
Su 3.10. klo 14   
Pe 8.10. klo 19   
La 9.10. klo 14 

Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Paikan katsomosta voi varata sähköisellä lomakkeella tapahtuman verkkosivuilta, Facebook-tapahtumasta tai sähköpostitse Eija Törmäseltä, eija.tormanen@hel.fi.

Entäs nyt Maunula? -esityksestä koostetaan Maunula-talon aulagalleriaan valokuvanäyttely, joka on esillä 28.9.–16.10.2021.

Maunula-talo
Metsäpurontie 4, Helsinki
www.maunulatalo.fi 

**********

Hyvä toimittaja, tervetuloa näytelmän ensi-iltaan tai johonkin toiseen esitykseen! Saat pressiliput Maunula-talosta tuotantoassistentti Eija Törmäseltä, eija.tormanen@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja
Maria Junno
040 508 6022, maria.junno@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
Maunula-talo

Viestintäsuunnittelija
Terhi Honkio
040 169 9706, terhi.honkio@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuvat

Paikalliset esiintyjät heittäytyvät maunulalaisten saappaisiin yhteisöllisessä näytelmässä Entäs nyt Maunula? Kuva: Sonja Suominen.
Paikalliset esiintyjät heittäytyvät maunulalaisten saappaisiin yhteisöllisessä näytelmässä Entäs nyt Maunula? Kuva: Sonja Suominen.
Lataa
Entäs nyt Maunula? -esityksestä. Kuva: Sonja Suominen.
Entäs nyt Maunula? -esityksestä. Kuva: Sonja Suominen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Maunula-talon toiminta suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Toimintamalli hyväksyttiin avoimessa foorumissa kesällä 2016 tukemaan talon toiminta-ajatusta:

Maunula-talo on kaikenikäisten ja erikielisten asukkaiden kohtaamispaikka. Osallistava ja innostava Maunula-talo tuo ihmisiä yhteen tekemisen ja yhdessäolon kautta. Työväenopisto, kirjasto ja nuorisopalvellut tukevat toisiaan ja toimivat yhteistyössä kaikilla tasoilla. Maunulan asukkaat ja muut talon käyttäjät osallistuvat toiminnan suunnitteluun ja tapahtumien tuottamiseen. Jakamalla yhdessä elämyksiä, tietoa ja taitoja tuemme ihmisten hyvinvointia, elinikäistä oppimista ja aktiivista kansalaisuutta.

Maunula-talon arvoihin kuuluvat ilo, avoimuus, yhdenvertaisuus, demokratia ja osallisuus.

Maunula-talo, Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
www.maunulatalo.fi

www.facebook.com/maunulatalo

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pirkkolaan 18.9. avattava uusi energiatehokas jäähalli tuo helpotusta Helsingin haastavaan jäätilanteeseen17.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Pirkkolaan avataan uusi energiatehokas jäähalli 18.9. Pirkkolan jääpyhättö on perinteisesti ollut kovassa käytössä ja käyttäjiä ollut vuosittain noin 150 000. Uuden jäähallin myötä kävijämäärän odotetaan nousevan vuositasolla noin 170 000 henkilöön, joka tulee osaltaan helpottamaan Helsingin haastavaa jäätilannetta. Jäähallin rakennuskustannukset ovat noin 17 miljoonaa euroa. Rakennuksessa on hyödynnetty uutta rakennustekniikkaa, jonka avulla voidaan saavuttaa jopa 60 prosentin energiatehokkuus vanhaan halliin verrattuna. Hallin auetessa kaupunkilaiset ja jääurheiluväki pääsevät nauttimaan modernin jäähallin tarjoamista olosuhteista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme