Vaasan kaupunki - Vasa stad

Yhteistoimintaneuvotteluiden käynnistämistä esitetään kaupunginhallitukselle 17.4.

Jaa

Vaasan kaupunki esittää yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämistä kaupunginhallituksen kokouksessa keskiviikkona 17.4. Neuvotteluissa kartoitetaan yhdessä henkilökunnan edustajien kanssa eri vaihtoehtoja talouden tasapainottamiseksi.

Kaupunginhallitukselle esitetään tänään julkaistavalla lisälistalla, että talouden sopeuttamistavoitteeksi asetetaan 25 miljoonaa euroa. Tämän vuoksi käynnistetään työvoiman vähentämistä koskeva yhteistoimintamenettely, jolla tavoitellaan 15 miljoonan euron kustannussäästöä vuoden 2020 loppuun mennessä ja tämän jälkeen 10 miljoonaa euroa vuoden 2021 loppuun mennessä. Yhteistoimintamenettely on tarkoitus käynnistää kaupunginhallituksen päätöksen jälkeen kaupungin yhteistoimintaryhmässä.

Yhteistoimintamenettelyllä haetaan järkeviä toimintatapoja

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat kaupungin henkilöstösäästöjä sekä toimintojen ja palvelujen mahdollista uudelleenorganisointia. Neuvotteluissa pohditaan esimerkiksi sitä, miten toimintoja muuttamalla sekä töitä uudelleen järjestelemällä voidaan saada aikaan säästöjä.

- Neuvotteluissa keskustellaan säästötoimenpiteistä, joilla on vaikutusta henkilöstöön ja tapoihin tehdä töitä. Tavoitteena on työmme kehittäminen ja tehostaminen yhdessä, kertoo kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme