HUS

Yksiköiden paluumuutot Kirurgiseen sairaalaan alkaneet

Jaa

Koronavirusepidemian tasaantumisen myötä HUSissa on tehty päätös valmiustason laskemisesta tasolle 2. Valmiustaso on edelleen korkea ja kyky koronaviruspotilaiden hoitoon on hyvä. Kirurginen sairaala toimii koronaviruspotilaiden pääasiallisena hoitopaikkana ainakin kesän yli.

Koronaviruspotilaiden lisäksi Kirurgisessa sairaalassa hoidetaan enenevässä määrin myös muita potilaita.HUS tiedotti huhtikuun alussa Kirurgisessa sairaalassa toimineiden yksiköiden muutoista ja koronaviruspotilaiden hoidon käynnistymisestä sairaalassa. Koronaviruspotilaiden hoitoon ei tarvita sairaalan kaikkia tiloja ja näin ollen väistötiloissa olleet yksiköt ovat vähitellen palaamassa Kirurgiseen sairaalaan.

”Koronaviruspotilaiden hoitoon on sairaalassa omat, erilliset yksiköt. Korva-, nenä- ja kurkkutautien potilaat sekä muut potilaat voivat turvallisesti tulla vastaanotoille ja hoitojaksoille Kirurgiseen sairaalaan”, sanoo HUSin Pää- ja kaulakeskuksen toimialajohtaja Erna Kentala.

Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka palaa Silmä-korvasairaalasta takaisin Kirurgiseen sairaalaan 8.6.2020. Kuulokeskus on jo aikaisemmin palannut omiin tiloihinsa Kirurgiseen sairaalaan ja samoin kliinisen hammashoidon toiminta on käynnistymässä. Korvapäivystys säilyy toistaiseksi Silmäkorvasairaalassa.

Laskimokirurgian poliklinikan toiminta siirtyy Kirurgiseen sairaalaan 1.6.2020 alkaen.

Lisää muuttoja elo-syyskuussa

Elokuun puolivälin jälkeen Kirurgiseen sairaalaan ovat palaamassa rintarauhaskirurgian, laskimokirurgian ja loput korva-, nenä- ja kurkkutautien yksiköt.

Valmiustila kakkostasolle

Koronavirusepidemian vuoksi HUS on toiminut täysvalmiudessa eli tason 3 valmiustilassa 19.3.2020 alkaen. Täysvalmiudessa toimittaessa lähes kaikki sairaanhoitopiirin resurssit mobilisoitiin ja toiminnot suunniteltiin siten, että niissä keskityttiin ennen kaikkea koronavirusepidemian hoitoon.

HUSissa siirryttiin 29.5.2020 toimitusjohtajan päätöksellä valmiustasolle kaksi eli tehostettuun valmiuteen. Tilanne koronavirusepidemian osalta on toistaiseksi rauhoittunut, mutta edelleen on tarve varautua koronavirustartuntojen kasvuun ja varata siihen riittävät resurssit. Samanaikaisesti on varmistettava väestölle mahdollisimman laaja terveyspalvelujen tarjonta käytettävissä olevien resurssien puitteissa. Muiden palveluiden maksimoimiseksi ja riittävän varautumisresurssin säilyttämiseksi HUSissa on valmisteltu syksyyn asti ulottuva resurssien käytön tiekartta.

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme