MessukeskusMessukeskus

Yksitoista innovaatiota mukana PacTec & FoodTecin ja PlastExpo Nordicin uutuuskilpailuissa

Jaa

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaisten tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicissa palkitaan messujen mielenkiintoisimmat uutuudet. Alojen ammattilaisista koostuvien raatien valitsemat kilpailujen voittajat palkitaan 2500 € palkinnolla. Mukana olevia innovaatioita yhdistää ratkaisujen hakeminen alojen haasteisiin, kuten vastuullisuuteen ja tuotannon tehostamiseen. Kilpailu käydään Helsingin Messukeskuksessa 18.5.2022.

Tapahtumakokonaisuudessa valitaan sekä pakkaus- ja elintarvikealojen PacTec & FoodTec -messujen mielenkiintoisin uutuus, että muovialan PlastExpo Nordic -messujen mielenkiintoisin uutuus.

PacTec & FoodTecin mielenkiintoisimman uutuuden tittelistä kisataan ympäristöystävällisyydellä ja tuotannon tehostamisella

Kilpailussa ovat mukana:

 • Rento Innovations Oy Boxhunt-pilvipalvelullaan, joka on elintarvikejalostajien kanssa kehitetty järjestelmä ja erikoistunut elintarvikkeiden jäljitykseen, laadunvarmistamiseen ja tuotannon tehostamiseen. 
 • Muottituote Oy kuusikulmaisella, biopohjaisella ja kierrätettävästä materiaalista valmistetulla nestemäisten aineiden säilytys- ja käyttöastia. Sillä on potentiaalia korvata alumiinista, muovista ja lasista valmistettuja tuotteita. 
 • Boxon Oy VCI-korroosiosuojalaatikollaan, jossa korroosionestoaine on ruiskutettu suoraan pakkauksen sisäpuolelle. Pakkaukset vähentävät paketoimisestasyntyviä kustannuksia, sillä tuotannosta jää yksi vaihe pois. 
 • Pyroll Pakkaukset Group Oy:n kartonkinen takeaway -rasia, jonka valmistus on tehokasta ja jossa lisukkeet pysyvät muusta ruoasta erillään lokeroiden avulla. 
 • Biocode Oy:n Biocode Impact ja Climate Smart -verkkopalveluillaan, joiden avulla elintarvikeyritykset voivat hallita tuotteidensa ilmastovaikutuksia läpi toimitusketjun ja viestiä hiilijalanjäljistään sidosryhmille. 
 • Orat Oy Sanzonato Aquaflow -nano-otsonivesilaitteella, joka tuottaa rajattomasti käyttövalmista nano-otsonivettä.Useaan käyttötarkoitukseen soveltuva desinfioiva puhdistusaine on terveysturvallinen. 
 • Taitos Oy Aura by Taitos -luksuspakkauksellaan, joka kuljetetaan ja varastoidaan litteässä muodossa. Se ratkaisee tilaongelman, joka johtuu perinteisten rigid-pakkauksien kuljettamisesta ja varastoimisesta kolmiulotteisessa muodossa

 

PlastExpo Nordicin uutuudet tehostavat valmistusprosessia ja tarjoavat innovatiivisia raaka-aineita

Kilpailussa ovat mukana:

 • EM-Kone Oy ArburgAllrounder 320CGE-ruiskuvalukoneellaan, joka tuo digitaalisuutta ruiskuvaluun. Koneessa on integroitu valukanavapoimuri sekä digitaalisia avustimia, jotka ohjaavat ja auttavat asentajaa muotinvaihdossa ja asetusten tekemisessä. 
 • Granulous Granulous-biokomposiitillaan, joka on kasviperäinen ja kotikompostoituva biokomposiitti. Materiaali tuo markkinoille vaihtoehdon korvaamaan perinteisen muovin etenkin lyhyen elinkaaren omavissa tuotteissa. 
 • K.D. Feddersen Sumitomo Demag -ruiskuvalukoneellaan, joka on energiatehokas ja hiljainen.Koneeseen kuuluvat servotekniikkakomponentit ovat Sumitomo Demagin itse suunnittelemia ja valmistamia ja varmistavat koneen erinomaisen suorituskyvyn. 
 • ENGEL Finland Oy HB ThermSeries 6 -temperointilaitegeneraatiolla, joka tuo digitaalisen maailman mahdollisuudet temperointiyksiköihin sekä pudottaa lämpötilaohjauksen vaatiman energiakulutuksen minimiin.

 

Kummankin kilpailun voittaja palkitaan 2500 € arvoisella, Suomen Messusäätiön lahjoittamalla palkinnolla.Kilpailun osallistujat pääsevät esittelemään uutuutensa tapahtumien lavoilla keskiviikkona 18.5.2022. Voittajat valitaan ja palkitaan keskiviikkona 18.5. klo 16 tapahtuman PacTec & FoodTec -lavalla. Voittajat valitsee alojen ammattilaisista koostuvat raadit.

PacTec & FoodTec -messujen mielenkiintoisin uutuus -raadissa on tänä vuonna mukanaAntro Säilä (Suomen Pakkausyhdistys ry & Pakkaus-lehti), Marleena Tanhuanpää (Elintarviketeollisuusliitto ry), Laura Hyvärinen (Elintarviketieteiden seura & Kehittyvä elintarvike -lehti) ja Juha Ala-Hiiro (Teknisen Kaupan Liitto).

PlastExpo Nordic -messujen mielenkiintoisin uutuus -raadissa on vuonna 2022Vesa Taitto (Muoviyhdistys), Vesa Kärhä (Muoviteollisuus ry) ja Niko Rintala (LAB-ammattikorkeakoulu).

Tutustu tapahtuman koko ohjelmaan ja näytteilleasettajiin ja rekisteröidy kävijäksi maksutta: pactec.fi | foodtechelsinki.fi | plastexpo.fi

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18.-19.5.2022. Samaan aikaan Helsingin Messukeskuksessa järjestetään graafisen alan ammattilaisten Sign, Print & Promotion, johon pääsee vierailemaan samalla rekisteröitymisellä. Samaan aikaan (18.–20.5.2022) Messukeskuksessa järjestetään myös horeca-alan ammattilaisten Gastro Helsinki, johon rekisteröidytään erikseen kävijäksi osoitteessa gastrohelsinki.fi. 

 

Lisätietoja: 

Tiedottaja Marissa Rämänen, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 044 046 7220 

 

www.pactec.fi | www.foodtechelsinki.fi | www.plastexpo.fi | LinkedIn | Twitter

Kuvia tapahtumasta: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/

Aukioloajat: 
Ke 18.5. klo 9–17 
To 19.5. klo 9–17 
AfterWork keskiviikkona klo 16.30–18.30. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle20.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme