Sininauhaliitto

Yksittäisen nuoren kohdalla työelämästä tipahtamisen kulut yhteiskunnalle ovat jopa 1000000€

Jaa

Mielenterveyden keskusliiton ja Sininauhaliiton yhteinen sote-kiertue jatkuu työ- ja työllisyysteemalla ”Työ mielessä — mielellään mukana” Turun kaupunginkirjaston pääkirjastossa 30.5.2018.

Työttömyys ja vaikeudet työelämässä ovat tuttuja monille päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Työn tekemisen ja osallisuuden esteitä voivat olla sisäisen motivaation puute, systeemin loukut, pelot ja se, että muihin elämän tarpeisiin ei löydy tukea.

Esimerkiksi asunnottomuus, sosiaaliset vaikeudet, ahdistus tai paniikki eivät välttämättä nouse esille työpaikoilla tai TE-toimistojen palveluissa.

Työpaikoilla on oltava toimintamallit sille, miten mielenterveys- ja päihdeongelmat huomioidaan tai otetaan puheeksi ja miten toimintakykyä tuetaan. Kuntoutumiseen tarvitaan usein kokemus siitä, että on tarpeellinen, osallinen ja osaava.

Toivotamme toimittajat mukaan kuulemaan ja keskustelemaan!

Aika: 30.5.2018 klo 12–16
Paikka: Turun kaupunginkirjaston pääkirjasto, Linnankatu 2, 20100 Turku
Ilmoittautuminen ja tiedustelut: sirpa.pollonen@sininauha.fi, puh. 050 560 3851

Koko päivän haastateltavissa ovat Mielenterveyden keskusliiton kuntoutusneuvoja Milla Ristolainen ja toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka. Jyrki Rinta-Jouppi on tavattavissa oman esityksensä jälkeen.

Lisätietoa: Eduskunnan mielenterveyspoliittisen neuvottelukunnan kannanotto 11.5.2018.

OHJELMA
11.30                Ilmoittautuminen aukeaa

12.00                Tervetuloa Turkuun! / Ulla-Maija Nikula, toimitusjohtaja, Fingerroosin  säätiö

12.15                Työ mielessä / Olavi Sydänmaanlakka, toiminnanjohtaja, Mielenterveyden keskusliitto

12.45                Mielekäs työ – työn monet muodot ja kasvot / Seppo Nikula, toiminnanjohtaja, Varsinais-Suomen Sininauha ry

13.15                Kulttuurituokio: Kuinka tulla turkulaiseksi? / Markku Heikkilä

13.30                KAHVI

14.00                Arjen toimintakyvystä varsinaiseen työkykyyn / Milla Ristolainen, kuntoutusneuvoja, Mielenterveyden keskusliitto

14.30                Kokemustarinoita / Lotta Kulola: Yhteiskunnan ulkopuolelta osallisuuden kokemuksiin & Jonita Arema: Työllistyminen

15.00                Miten sytytetään työllistettävän sisäinen motivaatio? / Jyrki Rinta-Jouppi, kouluttaja, Mielenterveyden keskusliitto

15.30                Keskustelua ja ajatusten vaihtoa

16.00                Tapahtuma päättyy

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sininauhaliitto
Opastinsilta 7 A
00520 HELSINKI

+358 50 5909 339http://www.sininauhaliitto.fi
Sininauhaliitto

Sininauhaliitto on noin sadan jäsenyhteisön yhteistyöverkosto, jonka erityisosaamista ovat päihde- ja pelihaitat, riippuvuudet, mielenterveysongelmat, pitkäaikaisasunnottomuus sekä sosiaalinen työllistäminen. Sininauhaliiton kehittämishankkeet hyödyttävät sekä yhteistyökumppaneiden toimintaedellytyksiä että suomalaista sosiaali- ja terveysalaa. Tavoitteena on parantaa heikoimmassa asemassa olevien ihmisten oloja ja vahvistaa päihde- ja järjestökentän ammattilaisten osaamista.

Sininauhaliitto, Opastinsilta 7 A, 00520 Helsinki

Mielenterveyden keskusliitto

 Mielenterveyden keskusliitto on vuonna 1971 perustettu valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka valvoo ja ajaa mielenterveyspotilaiden ja -kuntoutujien sekä heidän läheistensä etuja yhteiskunnassa, toimii asiantuntijana heitä koskevissa kysymyksissä ja kehittää tarvittavia palveluja. Toiminnan punainen lanka on vapaaehtoisuus, tasavertaisuus ja vertaistuki. Toiminnassa yhdistetään kokemusasiantuntemus ja ammatillisuus.

Mielenterveyden keskusliitto, Malmin kauppatie 26, 4 krs, 00700 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sininauhaliitto

Vaiettumenetys.fi -verkkosivusto tuo esiin päihdekuolemaan liittyvän surun3.11.2018 07:50:00 EETTiedote

”Työkaverit eivät oikein uskaltaneet kysyä mitään, tuntui oudolta. Juttelin aina kun mahdollista jonkun kanssa, joka kesti kuunnella, vaikka luulen ettei moni halunnut kuulla koko asiasta mitään. Onneksi oli kuitenkin pari työkaveria, jotka jaksoivat vaan kuunnella. Siinä tilanteessa kenenkään ei olisi tarvinnut sanoa mitään, vain antaa minun puhua. Pohdin usein mielessäni tapahtumia ennen ja jälkeen äidin kuoleman. Helpotuksen tuntemus on yksi vaikeimmista asioista myöntää. Olen myöntänyt sen itselleni, mutta miten ikinä pystyn sanomaan ääneen olevani helpottunut oman äitini kuolemasta? Kaipaan äitiäni päivittäin.”

Tieto- ja tukipiste Tiltti: pelaajat tarvitsevat tukea17.8.2018 08:49:40 EESTTiedote

Sisäministeriö pyysi lausuntoja hallituksen esitykseen eduskunnalle laiksi arpajaislain muuttamisesta. Tieto- ja tukipiste Tiltin lausunnossa 10.8.2018 tarkastellaan esitystä peliongelmissa apua hakevan näkökulmasta. Pelien laaja tarjonta ja helppo saatavuus arjen kaikissa asiointiympäristöissä vaikeuttaa peliongelmista toipumista ja peleistä irti pysymistä. Pakollinen tunnistautuminen hajasijoitettuihin raha-automaatteihin tuo peliongelmasta toipuvalle pelaajalle hyvät mahdollisuudet rajata omaa pelaamistaan, mutta on silti riittämätön toimenpide.

JULKILAUSUMA: Vaadimme matalan kynnyksen päihdepsykiatrista hoitoa jyväskyläläisille lapsille ja nuorille18.6.2018 09:11:23 EESTTiedote

Jyväskyläläisten nuorten keskuudessa päihteiden sekakäyttö ja yliannostukset ovat yleisiä, samoin päihtyneiden tappelut. Huumausaineiden katukaupasta on tullut arkipäivää ja tilaaminen netistä on sekä helppoa että vaarallista. On välittäjiä ja myyjiä, tyttöjä ja poikia, nuorimmat vasta 13-vuotiaita. Mukaan joutumiseen tarvitaan vain yksi onneton virhepäätelmä, yksi väärä kerta, yksi ohittamaton yllytys.

Päihde-erityinen erotyö paljastaa pitkät ja hitaat eroprosessit17.5.2018 08:00:00 EESTTiedote

Embargo 17.5.2018 klo 8 / Sininauhaliitto aloitti päihde-erityisen erotyön keväällä 2017. Kokemusta on saatu kahdessa päihde-erityisessä eroryhmässä, iltatilaisuuksissa yhteistyössä eri järjestöjen eroauttajien kanssa ja Sininauhaliiton keväällä 2018 toteuttamasta päihde-erityisen erotyön verkkokyselystä. Yhteensä saatiin 27 erilaista kertomusta siitä, millaisia ovat päihteiden käytön seurauksena tapahtuneet erot.

Poistaako ruoka-apu köyhyyden? Millainen on ruoka-apua tarvitsevan ihmisen osa yhteiskunnassa? Millaista toimintaa tarvitaan, että leipäjonosta pääsee elämässä eteenpäin?22.3.2018 12:00:00 EETTiedote

TIEDOTE 22.3.2018 klo 12. Ruokajonosta osallisuuteen -hankkeessa autetaan ihmisiä siirtymään ruokajonosta osallisuuteen eli tasavertaisuuteen, yhteisöön kuulumiseen, itseä koskeviin asioihin vaikuttamiseen ja arvostettuna olemiseen. Jollekin se voi tarkoittaa osallistumista erilaisiin pienryhmiin tai vapaaehtoistoimintaan, jollekin töihin tai opiskelemaan lähtemistä. Osallistuminen on omannäköistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme