Aluehallintovirasto

Yksityisistä sosiaali- ja terveyspalveluista perittävät lupa- ja rekisteröintimaksut vuonna 2021

Jaa

Valtioneuvosto on vahvistanut yksityisistä sosiaalipalveluista ja yksityisistä terveyspalveluista vuonna 2021 perittävät lupa-, rekisteröinti- ja muut maksut.

Yksityisten sosiaalipalvelujen lupa- ja rekisteröintimaksut

Ympärivuorokautisia sosiaalipalveluja koskevat lupamaksut pysyvät ennallaan, jos lupa- tai luvan muutoshakemus on laitettu vireille sähköisessä asiointijärjestelmässä. Muulla tavoin vireille laitettujen lupahakemusten maksut ovat noin 20 % suuremmat. Lupatarkastuksen maksu muuttuu siten, että etäyhteydellä tehty tarkastus maksaa vähemmän kuin paikan päällä tehty tarkastus. Lupaviranomainen päättää tarkastuksen tekemisen tavasta.

Yksityisten ilmoituksenvaraisten sosiaalipalvelujen rekisteröintiä ja perheasioiden sovittelulupia koskevat maksut pysyvät ennallaan.

Luvat yksityisiä sosiaalipalveluja tuottaville

Ympärivuorokautisia yksityisiä sosiaalipalveluja antavan palvelujentuottajan on haettava toiminnalleen aluehallintoviraston lupa. Tämä ei koske niitä usean aluehallintoviraston alueella toimivia palvelujentuottajia, jotka toimivat Valviran luvalla.

Yksityisen palvelujentuottajan, joka harjoittaa muuta kuin ympärivuorokautista sosiaalipalvelutoimintaa, on tehtävä ennen toiminnan aloittamista, olennaista muuttamista tai lopettamista kirjallinen ilmoitus sille kunnalle, jossa palveluja annetaan. Kunnan on ilmoitettava aluehallintovirastolle tiedot rekisterin pitoa varten.

Yksityisen terveydenhuollon lupamaksut pysyvät ennallaan sähköisessä asioinnissa

Yksityistä terveydenhuoltoa koskevat lupamaksut pysyvät ennallaan, jos lupa- tai luvan muutoshakemus tai itsenäisen ammatinharjoittajan ilmoitus on laitettu vireille sähköisessä asiointijärjestelmässä. Muulla tavoin kuin sähköisesti vireille laitettujen lupahakemusten maksut ovat noin 20 % suuremmat.

Terveydenhuollon palvelujen tuottaminen yksityisesti on yritysmuodosta riippuen joko luvan- tai ilmoituksenvaraista. Yhtiömuotoisen palveluntuottajan (Oy, Ky, Ay), säätiön, osuuskunnaan tai yhdistyksen tulee hakea lupa. Palvelujen tuottamisen voi aloittaa vasta sitten, kun lupa toimintaan on myönnetty.

Itsenäisten ammatinharjoittajien (yksityinen elinkeinonharjoittaja) tulee ennen toiminnan aloittamista tehdä toiminnastaan ilmoitus aluehallintovirastolle rekisteröimistä varten.

Tartuntatautilain mukaiset laboratorioiden toimilupamaksut pysyvät ennallaan. Toimilupamaksuun lisätään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antaman tartuntatautilain 18 §:n mukaisen lausunnon maksu.

Liitteinä

  • Yksityisten sosiaalipalvelujen ja perheasioiden sovittelulupien lupa- ja rekisteröintimaksut 2021 
  • Yksityisen terveydenhuollon lupa- ja rekisteröintimaksut 2021 


Lisätietoja antavat:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto:
sosiaalihuollon johtava ylitarkastaja Maija Gartman,
puh. 0295 016 109 ja terveydenhuollon ylitarkastaja Paula Hevosmaa, puh. 0295 016 082

Itä-Suomen aluehallintovirasto: sosiaalihuollonylitarkastaja Anu Hyppönen, puh. 0295 016 655 ja terveydenhuollon ylitarkastaja Tuula Kokkonen, puh. 0295 016 827

Lapin aluehallintovirasto: sosiaalihuollonylitarkastaja Marjut Eskelinen, puh. 0295 017 378 ja ylitarkastaja (terveydenhuolto) Heini Sankala, puh. 0295 017 382

Lounais-Suomen aluehallintovirasto: sosiaalihuollon johtava ylitarkastaja Nina Siro-Södergård, puh. 0295 018 114 ja terveydenhuollon ylitarkastaja Hanna Lintula, p. 0295 018 088

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: ylitarkastaja (sosiaalihuolto) Jaana Aarnio, puh. 0295 018 576, ylitarkastaja (terveydenhuolto) Mia Myllymäki, puh. 0295 018 578

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto: sosiaalihuollon ylitarkastaja Timo K. Mäkelä, puh. 0295 017 572, terveydenhuollon ylitarkastaja Ritva Koponen puh. 0295 017 595 sekä lupasihteeri Timo Soukka puh. 0295 017 585

Sähköposti: etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Korjaus aikaisempaan päätökseen – Essoten kuntien alueella turvavälit täytyy taata asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa2.3.2021 17:04:50 EETTiedote

Itä-Suomen aluehallintovirasto teki 26.2.2021 päätöksen, joka velvoittaa Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (Essote) alueen toimijoita varmistamaan, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin. Päätöksen liitteenä olleesta kuntalistasta puuttui Joroisten kunta, minkä takia Itä-Suomen aluehallintovirasto on korjannut päätöstä.

////Lisätty uusi linkki//// KUTSU JA STREEMAUSLINKKI MEDIALLE: Tervetuloa osallistumaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuuteen2.3.2021 16:45:31 EETTiedote

Tervetuloa osallistumaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuuteen, jossa kerrotaan koronaepidemian poikkeusoloihin liittyvistä päätöksistä Pohjois-Pohjanmaalla. Tilaisuudessa käydään läpi pandemiatilanne alueella, alueelliset suositukset ja määräykset, ja niiden toimeenpano kunnissa. Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja Juha Korpelainen esittää myös oman katsauksen.

KUTSU JA STREEMAUSLINKKI MEDIALLE: Tervetuloa osallistumaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuuteen2.3.2021 13:17:38 EETKutsu

Tervetuloa osallistumaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuuteen, jossa kerrotaan koronaepidemian poikkeusoloihin liittyvistä päätöksistä Pohjois-Pohjanmaalla. Tilaisuudessa käydään läpi pandemiatilanne alueella, alueelliset suositukset ja määräykset, ja niiden toimeenpano kunnissa. Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja Juha Korpelainen esittää myös oman katsauksen.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös tilojen sulkemisesta pääkaupunkiseudulla ja lähialueilla pysyy ennallaan – ohjeita terveysturvallisuudesta on kaikkien syytä noudattaa2.3.2021 13:15:00 EETTiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki 26.2.2021 päätöksen, jolla määrätään suljettavaksi tietyt tilat pääkaupunkiseudulla eli Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan alueella sekä Järvenpään, Kauniaisten, Keravan, Kirkkonummen, Sipoon ja Tuusulan alueella 1.–14.3.2021 väliseksi ajaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme