Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Yläkoulujen ja toisen asteen etäopetusta suositellaan jatkettavaksi Pirkanmaalla pääsiäisen yli

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on koronan leviämisvaiheessa, joten Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on suosittelee jatkamaan yläkoulujen ja toisen asteen etäopetusta 5.4. asti.

Koronan ilmaantuvuus kahden edeltävän viikon ajalta on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella 104 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten osuus Fimlabissa testatuista on 2,7 prosenttia. Sairaalahoidon tarve on kasvanut viime päivinä myös Pirkanmaalla.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee jatkamaan etäopetusta 5.4.2021 asti. Pandemiaohjausryhmä ehdottaa koulujen tilojen sulkua aluehallintovirastolle 5.4.2021 asti ja kuuden henkilön kokoontumisrajoituksen jatkamista 18.4. asti. Myös yksityistilaisuuksiin suositellaan edelleen kuuden henkilön rajoitusta. Aikuisten liikuntaharrastukset sisätiloissa on suositeltu pidettäväksi tauolla toistaiseksi. Muu aikuisten ryhmäharrastustoiminta suositellaan pidettäväksi suljettuna sisätiloissa 18.4.2021 asti.

Pandemiaohjausryhmän mukaan etäopetuksella ei voida merkittävästi vaikuttaa koronatartuntojen määrään. Viimeksi kuluneiden kolmen viikon aikana alle 20-vuotiaat ovat olleet lähteenä viidesosassa tartunnoista. 20-59 -vuotiaat ovat lähteenä 80 prosentissa tartunnoista. Yli 60-vuotiaat ovat olleet harvoin ja yli 80-vuotiaat eivät juuri koskaan tartunnan lähteenä kolmen viikon tarkastelujakson aikana.

- Korostamme vastuullista toimintaa, kohtaamisten vähentämistä ja maskien käyttöä. Meillä on vahva kokemus siitä, että maskeilla on voitu ehkäistä jatkotartuntoja, toteaa ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista.

Viime viikoilla saadut tartunnat leviävät perheissä

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 272 tartuntaa, joista pystyttiin jäljittämään 73 prosenttia eli 198 tartuntaa. Tartunnoista yli puolet oli perheiden sisäisiä jatkotartuntoja, yhteensä 109 tapausta. Sukulaisten ja ystävien tapaamisista tuli 32 tartuntaa. Työpaikoilta saatiin 15 tartuntaa 12:lla eri työpaikalla. Yksityisistä juhlista tuli kymmenen tapausta. Vapaa-ajan harrastuksista tuli kaikkiaan kahdeksan tartuntaa. Kouluista tuli seitsemän tapausta. Hoivayksiköistä ilmeni kaksi tartuntaa. Liikennevälineistä kertyi kolme tartuntaa ja kotimaan matkailusta viisi tapausta. Ulkomailta tuli viime viikolla yhteensä viisi tartuntaa.

Etelä-Afrikan muuntovirustapauksia on todettu Pirkanmaalla nyt 11 ja Iso-Britannian muuntovirusta 51 tapausta. Pirkanmaalla on aiemmin yksi todettu Brasilian muuntovirustapaus. Noin kolmasosa kaikista näytteistä on tutkittu muuntovirusten varalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hallintoylilääkäri Eija Tomás
Puh. 040 526 6382

Ylilääkäri Jaana Syrjänen
Puh. 050 410 7760

Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Koronavuosi painoi sairaanhoitopiirin konsernin tilinpäätöksen 15 miljoonaa alijäämäiseksi29.3.2021 13:11:25 EEST | Tiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin konsernin ja Taysin viime vuoden toimintaa ja tulosta värittää voimakkaasti koronan aiheuttama pitkäkestoinen poikkeustilanne. Korona vaikutti konserniin ja Taysin toimintaan hyvin eri tavoilla. Taysin eli sairaanhoitopiirin tilikauden alijäämä ilman yhtiöitä oli 30 miljoonaa euroa. Koko konsernin tasolla tilikauden alijäämä oli 14,9 miljoonaa euroa, selviää sairaanhoitopiirin hallituksen tiistaina käsittelemästä viime vuoden toimintakertomuksesta ja tilinpäätöksestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme