Yleinen työttömyyskassa YTK

Yleinen työttömyyskassa YTK:n suosio jatkoi viime vuonna kasvuaan

Jaa

Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenmäärä jatkoi viime vuonna voimakasta kasvuaan. Samaan aikaan toimeentulon vakuuttaminen työttömyyskassoissa hieman väheni.

YTK on läsnä
YTK on läsnä

Hieman alle 2 miljoonaa palkansaaja on vakuuttanut toimeentulonsa työttömyyskassassa. YTK:n markkinaosuus kassakentässä oli viime vuoden lopussa 21,8 %.

Vuosi 2018 toi YTK:lle vahvaa kasvua. Kasvua edellisvuodesta oli 6,6 prosenttia. Edeltävä kasvuluku oli 3,7 prosenttiyksikköä. Kassojen jäsenkehityksestä ja taloudesta kertovat luvut käyvät ilmi Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön koostamasta raportista.

-Olemme määrätietoisesti kehittäneet toimintaamme, jotta palvelumme olisivat helppoja käyttää ja ymmärtää.  Olemme onnistuneet tässä. Jäsenemme suosittelevat meitä eteenpäin ja tästä on ollut seurauksena erinomainen kasvusuunta, kertoo YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäki.

YTK kasvaa, vaikka työttömyyskassojen jäsenmäärä on ollut laskusuunnassa. Ilman YTK:ta työttömyyskassojen yhtenlaskettu jäsenmäärä laski viime vuoden aikana 2,6 prosenttia. YTK mukaan lukien koko kassakentässä jäsenmäärä laski 0,7 prosenttia.

-YTK:n suosio osoittaa sen, että ansiosidonnaisella työttömyysvakuutuksella on kysyntää. Tämä näkyy erityisesti siinä, että neljä viidestä meille tulevasta uudesta jäsenestä tulee kassakentän ulkopuolelta, eli heillä ei ole aiempaa jäsenyyttä toisessa työttömyyskassassa, Alamäki analysoi tilannetta.

Työttömyysturvan toimeenpanoon on tulossa suuria muutoksia. Samalla työnteon tavat ovat kehittyneet ja lainsäädäntö tuo uusia vaatimuksia työttömyysturvan toimeenpanoon. Tulevien vuosien aikana työttömyyskassoissa tulee eteen joukko isoja uudistuksia.

-Jäsenemme hyötyvät suoraan YTK:n vahvasta kasvusta. Kasvun ansiosta meillä on erinomaiset lähtökohdat lähteä viemään läpi muutoksia, joilla vastaamme ajan vaatimuksiin ja joiden avulla toimintaamme voidaan merkittävästi vielä tehostaa ja palvelua parantaa. Yhdessä jäsentemme kanssa voimme jatkaa myönteisen kehän vahvistamista, kiittelee Alamäki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

YTK on läsnä
YTK on läsnä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Yleinen työttömyyskassa YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

Yleinen työttömyyskassa YTK on kaikkien palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa jo yli 400 000 palkansaajaa työttömyyden varalta. Jäsenmäärältään YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa. Toimistossa Loimaalla työskentelee 130 ansioturvan ammattilaista. www.ytk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yleinen työttömyyskassa YTK

Tulorekisteri helpottaa työttömän elämää2.1.2020 14:32:25 EETTiedote

Yleinen työttömyyskassa YTK, kuten muutkin työttömyyskassat, alkavat käyttää tulorekisterin tietoja tammikuusta alkaen. Työttömille jäsenille muutos konkretisoituu helmikuussa, jolloin YTK ottaa uuden sähköisen hakulomakkeen käyttöön. Palkkatodistuksien toimittamisen sijaan työttömyyskassa saa jatkossa hakijan palkkatiedot tulorekisteristä ja työttömän korvaushakemuksen tekeminen helpottuu. Pieneltä kuulostava muutos on kuitenkin konkreettinen askel aitoon digitalisaatioon ja vaatii paljon kehitystyötä järjestelmien osalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme