Helsingin tapahtumasäätiö

Yleisö löysi sankoin joukoin Stadin Silakkamarkkinoille

Jaa

Stadin Silakkamarkkinoita vietettiin perinteiseen tapaan Helsingin Kauppatorilla 3.–9. lokakuuta. Markkinoilla oli etenkin sään suosiessa vilkasta, ja yhteensä tapahtumassa vieraili arviolta lähes 100 000 merellisten herkkujen ystävää.

Seija Vesterinen Stadin Silakkamarkkinoilla kuva: Kim Öhman
Seija Vesterinen Stadin Silakkamarkkinoilla kuva: Kim Öhman

Lauantaina 9. lokakuuta päättyneillä Stadin Silakkamarkkinoita käytiin kauppaa vilkkaasti, ja osa tuotteista myytiin loppuun jo hyvissä ajoin ennen markkinoiden päättymistä. Myyntivaltteja olivat muun muassa Silakkaraadin palkitsemat maustekalat ja silakkatuotteet. Ruoka-alan ammattilaisista ja silakkaruokien ystävistä koostuva Silakkaraati valitsee vuosittain kolme suosikkiaan kategorioissa “perinteinen maustekala” ja “silakkayllätys”. 

“Väkeä on käynyt oikein mukavasti. Sinappisilakkaa kyseltiin tänä vuonna eniten, ja se myytiinkin pian loppuun. Ensi vuoden suosikkituotteeksi saattaa nousta taas jokin muu”, sanoo kalastaja Toni Rantanen.

Stadin Silakkamarkkinoilla yhdistyvät merellinen saaristolaisperinne ja moderni ruokakulttuuri, mikä näkyi myös läheisten Torikortteleiden ravintoloissa. Silakkamarkkinat lautasella -teemaviikko toi maisteltavaksi silakka- ja kala-annoksia klassikoista uusiin herkkuihin. Esimerkiksi silakkapihvit maistuivat runsain mitoin markkinaviikon ajan.

Stadin Silakkamarkkinat on Suomen vanhimpia yleisötapahtumia, jota on juhlittu Helsingissä jo vuodesta 1743. Stadin Silakkamarkkinoita vietetään Kauppatorilla perinteisesti aina lokakuun ensimmäisestä sunnuntaista alkaen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, Helsingin tapahtumasäätiö, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Kuvat

Seija Vesterinen Stadin Silakkamarkkinoilla kuva: Kim Öhman
Seija Vesterinen Stadin Silakkamarkkinoilla kuva: Kim Öhman
Lataa
Kauppaa Stadin Silakkamarkkinoilla kuva: Kim Öhman
Kauppaa Stadin Silakkamarkkinoilla kuva: Kim Öhman
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivänä illallistetaan yhdessä ja nautitaan kaupunginosakeikoista ympäri Helsinkiä31.5.2022 09:58:00 EEST | Tiedote

Helsinki-päivän juhlinta levittäytyy tänä vuonna koko viikonlopulle 11.–12. kesäkuuta. Lauantaina katetaan Illallinen taivaan alle, ja sunnuntaina kulttuurikeskusten pihat täyttyvät kaupunginosakeikoista. Espan lavan valtaa monimuotoinen kattaus outsider-taidetta. Lisäksi nautitaan aamukahveista kaupungintalolla ja jaetaan mitaleja, palkintoja ja tunnustuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme