Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Yleisölle avoimet ovet vankiloissa – esittelemme toimintaamme juhlavuoden kunniaksi ympäri Suomea

Jaa

Rikosseuraamusalaan voi nyt tutustua laajasti elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.−26.8.2017. Viikonlopun aikana ovet ovat avoinna yleisölle neljässä vankilassa Ylitorniossa, Mikkelissä, Kylmäkoskella ja Hämeenlinnassa sekä yhdyskuntaseuraamustoimistoissa Tampereella ja Mikkelissä. Myös Joensuussa esitellään rikosseuraamusalan toimintaa vankilatuotemyymälän yhteydessä. Päätapahtuma järjestetään Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa Vantaalla lauantaina 26.8.2017 klo 10−16.

Viikonlopun aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua vankiloihin ja muihin rikosseuraamusalan toimitiloihin sekä kuulla laitoksen virkamiehiltä muun muassa, millaista on työ vankilassa ja mitä ovat yhdyskuntaseuraamukset. Ohjelmassa on tietoiskuja ajankohtaisista aiheista ja useissa tapahtumissa on mukana vankilakoira sekä mahdollisuus ostaa vankien valmistamia vankilatuotteita. Tavoitteena on kertoa rikosseuraamuksista ja toimialasta laajasti sekä lisätä tunnettuuttamme kansalaisten keskuudessa.

Avoimilla ovilla juhlistetaan keskitetyn vankeinhoidon 150-vuotisjuhlavuotta. Keskitetyn vankeinhoidon katsotaan alkaneen 24.5.1867, kun ensimmäinen valtakunnallinen vankeinhoidon tarkastaja Adolf Grotenfelt astui virkaansa.

Myös muissa oikeushallinnon virastoissa, kuten oikeusministeriössä ja Korkeimmassa oikeudessa, järjestetään avoimet ovet yleisölle lauantaina 26.8. Nämä kaikki tapahtumat ovat myös osa Suomi 100 -juhlavuoden Yhdessä-viikonloppua, jolloin koko Suomessa ja eri puolilla maailmaa järjestetään paljon juhlavuoteen sidottua ohjelmaa.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Pilvi Isotalus, p. 050 331 0067, pilvi.isotalus@om.fi

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.Rikosseuraamuslaitos - Rikosseuraamuslaitos
Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme