Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Yleisölle avoimet ovet vankiloissa – esittelemme toimintaamme juhlavuoden kunniaksi ympäri Suomea

Jaa

Rikosseuraamusalaan voi nyt tutustua laajasti elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.−26.8.2017. Viikonlopun aikana ovet ovat avoinna yleisölle neljässä vankilassa Ylitorniossa, Mikkelissä, Kylmäkoskella ja Hämeenlinnassa sekä yhdyskuntaseuraamustoimistoissa Tampereella ja Mikkelissä. Myös Joensuussa esitellään rikosseuraamusalan toimintaa vankilatuotemyymälän yhteydessä. Päätapahtuma järjestetään Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa Vantaalla lauantaina 26.8.2017 klo 10−16.

Viikonlopun aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua vankiloihin ja muihin rikosseuraamusalan toimitiloihin sekä kuulla laitoksen virkamiehiltä muun muassa, millaista on työ vankilassa ja mitä ovat yhdyskuntaseuraamukset. Ohjelmassa on tietoiskuja ajankohtaisista aiheista ja useissa tapahtumissa on mukana vankilakoira sekä mahdollisuus ostaa vankien valmistamia vankilatuotteita. Tavoitteena on kertoa rikosseuraamuksista ja toimialasta laajasti sekä lisätä tunnettuuttamme kansalaisten keskuudessa.

Avoimilla ovilla juhlistetaan keskitetyn vankeinhoidon 150-vuotisjuhlavuotta. Keskitetyn vankeinhoidon katsotaan alkaneen 24.5.1867, kun ensimmäinen valtakunnallinen vankeinhoidon tarkastaja Adolf Grotenfelt astui virkaansa.

Myös muissa oikeushallinnon virastoissa, kuten oikeusministeriössä ja Korkeimmassa oikeudessa, järjestetään avoimet ovet yleisölle lauantaina 26.8. Nämä kaikki tapahtumat ovat myös osa Suomi 100 -juhlavuoden Yhdessä-viikonloppua, jolloin koko Suomessa ja eri puolilla maailmaa järjestetään paljon juhlavuoteen sidottua ohjelmaa.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Pilvi Isotalus, p. 050 331 0067, pilvi.isotalus@om.fi

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.Rikosseuraamuslaitos - Rikosseuraamuslaitos
Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Exit hjälper fångar bryta sig ur organiserad brottslighet21.11.2017 14:12Tiedote

Många fångar som är medlemmar i någon brottsorganisation hoppas på hjälp med att lämna organisationen. Det är få som vågar ta beslutet utan andras hjälp. Brottspåföljdsmyndigheten bistår dessa fångar genom verksamhet som sker inom projektet Exit. Syftet är att sänka tröskeln och kostnaden för utträde ur den kriminella organisationen. Avhoppare ställs inga frågor om deras tidigare brottlighet eller verksamhet inom organisationen.

84 fångar i Finland inblandade i våldsam extremism och radikalisering8.9.2017 10:11Tiedote

I fängelserna i Finland har iakttagelser om våldsam extremism och radikalisering gjorts om 84 fångar. 45 av dem är fortfarande intagna och 39 har antingen frigivits eller utvisats från landet. Lakttagelserna är av varierande grad när det kommer till grad och natur. Enligt myndigheterna inom brottspåföljdssektorn är en del av observationerna allvarliga till sin natur. Uppgifterna framgår av en delrapport för ett projekt som går ut på att identifiera våldsam extremism och radikalisering. Projektet genomförs av Södra Finlands brottspåföljdsregion.

Suomen vankiloissa on tehty 84 henkilöhavaintoa väkivaltaiseen ekstremismiin ja radikalisoitumiseen liittyen8.9.2017 09:58Tiedote

Suomen vankiloissa on tehty väkivaltaiseen ekstremismiin ja radikalisoitumiseen liittyvä havainto 84 henkilön osalta. Näistä 45 on edelleen vankilassa ja 39 henkilöä on vapautettu tai poistettu maasta. Havainnot ovat eriasteisia ja -laatuisia. Osa havainnoista on rikosseuraamusalalla toimivien viranomaisten mukaan vakavia. Nämä tiedot selviävät Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen väkivaltaisen ekstremismin ja radikalisoitumisen tunnistamisprojektin väliraportista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme