Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Yli 150 konserttia, arviolta 90 000 kävijää – Pekko Käppi & K:H:H:L ja Jukka Eskola Tallinn Connection päättävät Espan lavan kesäkauden

Jaa

Espan lavalla on tänä kesänä ollut yli 150 konserttia. Lavalla on kuultu perinteisesti jazzia, etnoa ja sotilasmusiikkia ja sen lisäksi laaja kirjo pop-, rock-, tanssi- ja kuoromusiikkia. Kesäkauden päättää Pekko Käppi & K:H:H:L ja Jukka Eskola Tallinn Connection.

Pekko Käppi & K:H:H:L
Pekko Käppi & K:H:H:L

Espan lavan kesäkauden päättäjäisiä vietetään perjantaina 30.8.2019. Lavalle nousevat klo 17 Pekko Käppi & K:H:H:L ja klo 19 Jukka Eskola Tallinn Connection.

 Pekko Käppi & K:H:H:L todentaa sikarilaatikkokitaroineen ja jouhikkoineen mystisiä kansantaruja tähän aikaan. Kansanmusiikki, mystiikka ja populaarikulttuuri kohtaavat yhtyeen käsittelyssä persoonallisella tavalla, jossa ilmaisu kieppuu suomalaisen voodoon vainoharhaisessa maailmassa vieden kuulijan keskelle moneen suuntaan roihuavaa nykyhetkeä, venyttäen todellisuutta petollisen ja epäluotettavan ihmismielen loihtimiin maisemiin.

Pekko Käppi, jouhikko, laulu 
Nuutti Vapaavuori, basso
Tommi Laine, kitara
Jani Auvinen, rummut

Trumpetisti Jukka Eskola on tämän hetken arvostetuimpia jazzmuusikoita. Modernin klubijazzin taitajana Eskola on soittanut lukuisten koti- ja ulkomaisten artistien kanssa sekä useissa  kokoonpanoissa, joista tunnetuimpana kansainvälisestikin mittavaa suosiota saavuttanut The Five Corners Quintet.

 Sony Jazzpalkinnon vuonna 2006 voittanut ja Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi 2007 valittu trumpetisti on myös julkaissut kolme soololevyä. Espalla Jukka Eskola esiintyy Tallinn Connection –kokoonpanon kanssa, jossa hänen lisäkseen soittavat rumpali Aleksi Heinola sekä Viron ykkösjazzartistit Holger Marjamaa (piano) ja Heikko Remmel (basso).

Vapaa pääsy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuottaja Joni Käenmäki
040 5836668
joni.kaenmaki@hel.fi

Kuvat

Pekko Käppi & K:H:H:L
Pekko Käppi & K:H:H:L
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Historiallinen Espan lava on kesäestradi Esplanadin puistossa, Helsingin sydämessä. 

Kesälavan ilmaiset konsertit keräävät yleisöönsä niin paikalliset kuin turistit. Kymmenissä konserteissa lavalla nähdään nuoria ammattimuusikoita ja konkaritaiteilijoita meiltä ja muualta. Talvikaudella estradilla nähdään taidetta, ja pimeään aikaan lavalla ovat loistaneet mm. Lux Helsingin valoteokset. Esitykset jatkuvat toukokuusta aina alkusyksyyn saakka. Konsertteja kuullaan pääsääntöisesti iltapäivällä ja illalla keskiviikosta perjantaihin, lauantait ovat erilaisia teemapäiviä.

espanlava.fi
Espan lava FB
Espan lava Instagram
Espan lava Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Vill du bli restaurang- eller serviceföretagare på Fagerö?13.9.2019 11:40:00 EESTTiedote

Helsingfors stad vill genomföra sin maritima strategi genom att öka Fagerös attraktionskraft. En stranddetaljplan är snart klar för Fagerö och därför är det nu dags att utveckla aktiviteterna på ön. Helsingfors stads idrottstjänster letar efter aktiva och entusiastiska restaurangföretagare till Fagerö som sina partners. Företagarna kan i mån av möjlighet ha intresse eller beredskap att utvidga sina tjänster till exempel för att ordna allmänna bastuturer i sin beställningsbastu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme