Oulun yliopisto

Yli 20 000 haki Oulun yliopistoon yhteishaussa

Jaa

Oulun yliopiston suomenkielisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin haki 20 133 hakijaa. Uusi psykologian tutkinto-ohjelma nousi odotetusti suosituimpien joukkoon.

Kevään yhteishaku korkeakoulujen suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin päättyi keskiviikkona 31.3.2021. Oulun yliopistoon haki yhteensä 20 133 hakijaa suomenkielisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin. Hakijoiden kokonaismäärä kasvoi viime vuodesta 18 prosentilla eli 3037 hakijalla. Hakijoista 6514 eli 32 prosenttia haki ensisijaisesti Oulun yliopistoon. Ensisijaisten hakijoiden osuus säilyi ennallaan.

Uusi psykologian tutkinto-ohjelma nousi lääketieteen jälkeen jopa toiseksi suositummaksi hakukohteeksi 3281 hakijallaan. Hakijamäärä kasvoi muun muassa elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelmassa, hammaslääketieteessä sekä historiassa. Suurimmassa osassa tutkinto-ohjelmia hakijamäärä säilyi edellisvuoden tasolla.

Maisteriohjelmista suosituimpia olivat terveyshallintotiede, hoitotiede ja terveystieteiden opettajan maisteriohjelma sekä laskentatoimi, tuotantotalous ja varhaiskasvatuksen erityisopettajan koulutus.

Oulun yliopistossa oli yhteishaussa 17. – 31.3. haettavana yhteensä 2755 aloituspaikkaa kandidaatti- ja maisteriohjelmiin. Opiskelupaikan saa keskimäärin noin 14 prosenttia Oulun yliopistoon hakeneista. Myös avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella oli mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi.

Hakijamääriin saattaa tulla vielä tarkistusvaiheessa muutoksia.

Pääosa Oulun yliopiston uusista opiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen arvosanojen perusteella. Todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 31.5.2021, ja ne ovat luettavissa Omassa Opintopolussa.

Yliopistojen kevään ja kesän 2021 valintakokeet toteutetaan tarkoin turvallisuusjärjestelyin (uutinen 15.3.2021). Hakijoiden tulee noudattaa valintakokeisiin osallistuessaan voimassa olevia viranomaismääräyksiä ja turvallisuusohjeita.

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 9.7.2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kehittämispäällikkö Anne Talvio, koulutuspalvelut, Oulun yliopisto, puh. 0294 484 048, Anne.Talvio@oulu.fi

Viestintäjohtaja Marja Jokinen, Oulun yliopisto, puh. 0294 484083, marja.jokinen@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Puusta elektroniikkaa?20.4.2021 06:45:00 EEST | Tiedote

Maailmassa elektroniikan määrä kasvaa. On tärkeää tutkia, kuinka se voidaan tuottaa järkevämmin ja kestävämmin kuin nyt. Mitä uusi teknologia tulee tekemään, mihin sitä käytetään? Se määrittää, miten laitteet kannattaa tehdä ja mistä ne voisi valmistaa. Rajapinnat tietoliikennetekniikan ja materiaalitekniikan välillä ovat kiinnostavia, ja puupohjainen elektroniikka on yksi keskeinen tutkintalinja. Sovelluskäyttöä ei vielä kannata ennustaa mutta esimerkiksi radiolähettimen signaaleja suuntavia linssejä on tutkimuskäyttöön jo tehty nanosellusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme