SitraSitra

Yli 2000 kiertotalousvaikuttajaa ja kymmeniä ulkomaisia toimittajia saapuu Helsinkiin

Jaa

Suomalainen kiertotalouden huippufoorumi World Circular Economy Forum (WCEF) kokoaa maailman talouden uudistajat noin sadasta maasta Finlandia-talolle 3.–5. kesäkuuta. Sitra järjestää tapahtuman yhteistyössä muun muassa Maailmanpankin, Euroopan investointipankin, Euroopan komission ja useiden ministeriöiden kanssa. WCEF2019 esittelee ja luo keinoja rakentaa uutta, tehokkaampaa taloutta, joka perustuu maapallon kantokykyyn.

Kuva: Topias Dean / Sitra
Kuva: Topias Dean / Sitra

Kolmatta kertaa järjestettävä WCEF tarjoaa maailman parhaita keinoja maailmantalouden uudistamiseen. Tavoitteena on, että entistä useamman ulottuvilla olisivat aiemmin vain kaikkein vauraimpien nauttimat edut – eli reilu siirtymä kiertotalouteen. Lisäksi WCEF2019:ssä keskitytään ratkaisujen globaaliin skaalaamiseen. Esillä ovat edistyneimmät hallinnon, teollisuuden, yritysten sekä kotitalouksienkin kiertotalousratkaisut. Kiertotaloudessa kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen, kuten jakamiseen ja vuokraamiseen.

”Kiertotalous tarjoaa ratkaisuja tilanteessa, jossa maailma hakee uusia tapoja taata ihmisten hyvinvointi ilmastohaasteiden varjossa”, toteaa Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar.

Muun muassa YK:n ympäristökokouksen UNEA4:n ministerijulistus peräänkuulutti maaliskuussa kiertotaloutta työkaluksi kestävän kulutuksen rakentamisessa ja tähän WCEF osaltaan vastaa. Kiertotalous on myös nousemassa G20-maiden kesäkuisten kokousten aiheiksi Japanissa. G20-puheenjohtajamaa Japani isännöi edellistä World Circular Economy Forumia lokakuussa 2018.

WCEF2019:ssa puhuu yli 120 kiertotalouden vaikuttajaa 30 eri maasta. Heidän joukossaan ovat muun muassa YK:n varapääsihteeri ja pääekonomisti Elliot Harris, Maailmanpankin kestävän kehityksen varajohtaja Laura Tuck, EU:n ympäristökomissaari Karmenu Vella, Carlsberg-säätiön puheenjohtaja Flemming Besenbacher, Ruandan ympäristöministeri Vincent Biruta, Euroopan ympäristöviraston pääjohtaja Hans Bruyninckx, Euroopan komission ympäristöpääosaston johtaja Daniel Calleja, Inter IKEA Groupin toimitusjohtaja Torbjörn Lööf, Euroopan investointipankin (EIB) varapääjohtaja Emma Navarro, johtaja Ligia Noronha YK:n ympäristöohjelmasta, Afrikan kehityspankin ilmastonmuutoksen ja vihreän kasvun johtaja Anthony Nyong sekä Fiskarsin toimitusjohtaja Jaana Tuominen.

Kiertotalouden noustua yhä vahvemmin kansainvälisten talous- ja ympäristökokousten yhdeksi keskeiseksi aiheeksi, myös julkinen keskustelu siitä on kasvanut. Politiikka-aiheena kiertotalous on ollut näkyvillä EU:n komission ja parlamentin agendalla ja foorumi pyrkii osaltaan vaikuttamaan siihen, että näin on jatkossakin. Helsinkiin WCEF:ää seuraamaan saapuu yli 40 ulkomaisten tiedotusvälineiden edustajaa.

WCEF2019:n yhteydessä järjestetään kymmeniä kiertotalouden sivutapahtumia, ja foorumin näyttelyalueella on esillä kiertotalousyritysten ja organisaatioiden ratkaisuja.

Mediatilaisuudessa 3. kesäkuuta esillä kansainvälisten partnereiden raportit

WCEF2019:n mediatilaisuus järjestetään maanantaina 3. kesäkuuta 2019 kello 11.00 Finlandia-talon Aurora-salissa. Tilaisuudessa esitellään globaalin foorumin keskeiset piirteet ja sisältö sekä WCEF:n kansainvälisten partnereiden julkistukset, kuten uudet raportit. Englanninkielinen tilaisuus on avoin kaikille median edustajille, mutta vaatii akkreditoinnin WCEF2019:ään.

Median tiedustelut ja akkreditointi WCEF2019:ään

Median akkreditointi tapahtumaan on auki osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/WCEF2019_ME.

Median tiedusteluihin ja haastattelupyyntöihin vastaa viestintäasiantuntija Samuli Laita, presswcef2019@sitra.fi, puh. +358 40 536 8650

Tapahtumaa voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä www.wcef2019.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot tapahtumasta

Mika Sulkinoja, projektipäällikkö, WCEF2019, Sitra, mika.sulkinoja@sitra.fi, puh. +358 50 357 1723
Mari Pantsar, johtaja, Hiilineutraali kiertotalous, Sitra, mari.pantsar@sitra.fi,
puh. +358 50 382 0755

Kuvat

Kuva: Topias Dean / Sitra
Kuva: Topias Dean / Sitra
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on aktiivinen tulevaisuudentekijä, joka tutkii, selvittää ja ottaa kumppanit eri sektoreilta mukaan ennakkoluulottomiin kokeiluihin ja uudistuksiin. Tulevaisuustyön tähtäimessä on Suomi, joka menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Mediakutsu 10.12.: Vaikuttavuusinvestoimisen osaamiskeskus aloittaa TEM:ssä – katsaus alan kehitykseen Suomessa2.12.2019 17:12:52 EETKutsu

Vaikuttavuusinvestoiminen tarjoaa valtiolle ja kunnille uudenlaisia työkaluja ja lisävaroja yhteiskunnallisten ongelmien ehkäisyyn – vieläpä ilman taloudellista riskiä. Palvelut rahoitetaan sijoittajilta kerätyin varoin ja julkinen sektori maksaa tuloksista, ei suoritteista. Suomessa tällaisen toimintamallin avulla edistetään mm. lasten ja nuorten hyvinvointia Vantaalla, Hämeenlinnassa ja Lohjalla sekä maahanmuuttajien nopeaa työllistymistä TEM:n hankkeessa.

YK-raportti peräänkuuluttaa viisinkertaista kunnianhimoa ilmastotoimiin – pohjoismaisissa kunnissa toimivia ratkaisuja26.11.2019 10:00:00 EETTiedote

YK:n ympäristöohjelman tuoreen raportin mukaan nykymeno uhkaa johtaa lähes neljän asteen lämpötilannousuun maapallolla. Samaan aikaan Sitran tänään Suomessa julkaisema kansainvälinen Green to Scale -selvitys osoittaa, että pohjoismaisten kuntien ilmastoratkaisuissa on isot mahdollisuudet: 14 ratkaisua vähentäisi Pohjoismaissa päästöjä vuosittain lähes 26 miljoonaa hiilidioksiditonnia eli puolikkaan Suomen päästöjen verran.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme