Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekki myönsi apurahan lääkemääräysten uudistamiskäytäntöjen tutkimukseen

Jaa

Yliopiston Apteekin vuosittainen 20 000 euron tutkimusapuraha myönnettiin Helsingin yliopistossa väitöstutkimusta tekevälle proviisori Taina Oravaiselle.

Taina Oravaisen monimenetelmätutkimuksen tavoitteena on kartoittaa reseptien (lääkemääräysten) uudistamiskäytäntöjä Suomessa ja kansainvälisesti, kartoittaa uudistamisprosessin järjestelmälähtöisiä ongelmakohtia ja löytää keinoja lääkkeenmääräämis- ja uudistamiskäytäntöjen kehittämiseksi moniammatillisessa ympäristössä. Apurahan avulla Yliopiston Apteekki haluaa edistää lääkehuollon tutkimusta Suomessa.

– Tutkimukseni liittyy vahvasti terveydenhuollon arkeen ja on lähellä potilasta. Tutkimuksella ja sen tuloksilla pyritään edistämään rationaalista lääkehoitoa, Oravainen kertoo.

Lääkemääräyksen uudistaminen on lääke- ja muun hoidon jatkuvuuden ja tarkoituksenmukaisuuden kannalta merkittävä hoitopäätös.  

– Taina Oravaisen väitöstutkimuksen aihe on lääkehuollon kannalta tärkeä, sillä lääkemääräysten uudistamiskäytännöistä ja niihin vaikuttavista tekijöistä avoterveydenhuollossa on vähän tutkimustietoa, tutkimuspäällikkö Kari Linden Yliopiston Apteekista toteaa.

Yliopiston Apteekki on myöntänyt apurahoja vuodesta 1956 alkaen. Apurahahakemukset käsittelee farmasian, lääketieteen ja terveydenhuollon asiantuntijoista koostuva toimikunta. Lääkehuoltoon liittyvä tutkimus on yksi Yliopiston Apteekin lakisääteisistä erityistehtävistä.

Yhteyshenkilöt

Taina Oravainen, proviisori
Puh. 050 434 3743, taina.oravainen@helsinki.fi

Kari Linden, FaT, KTM, dosentti
tutkimuspäällikkö, Yliopiston Apteekki
Puh. 050 395 0647, kari.linden@ya.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on huolehtinut suomalaisten hyvinvoinnista jo yli kaksi ja puoli vuosisataa. Palvelemme asiakkaita apteekeissa ja verkkoapteekissa ya.fi kaikkialla Suomessa. Tarjoamme myös terveydenhuollon toimijoille laajan valikoiman palveluita aina lääkkeiden valmistuksesta annosjakeluun. Olemme Helsingin yliopiston omistama yritys, jonka tuotto käytetään koulutukseen ja tutkimukseen. Asioidessasi Yliopiston Apteekissa olet mukana huolehtimassa huomisen yhteiskunnasta kanssamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme