Jyväskylän yliopisto

Yliopiston etävuosijuhlassa palkitaan tutkimuksen ja opetuksen huippuja

Jaa

Yliopiston vuosijuhla keskiviikkona 10.3.2021 klo 18.00 alkaen Verkkolähetys, linkki lähetyspäivänä osoitteessa jyu.fi/vuosijuhla

Jouni Aslak, kuva: Antti Kokkola.
Jouni Aslak, kuva: Antti Kokkola.

Kutsu medialle

Jyväskylän yliopisto viettää perinteistä vuosijuhlaa 10.3. Juhlassa jaetaan lukuisia tunnustuksia tieteen ja opetuksen saralla ansioituneille yliopistolaisille. Tunnustuksen saavat hyvä opettaja, väitöskirja sekä lähijohtaja. Palkinto jaetaan myös innovaatio-, yrittäjyys- ja yritysyhteistyössä ansioituneelle, kehittäjäopettajalle, tiedeviestijälle, tieteellisen läpimurron tekijälle, vaikuttajalle sekä yhteisöllisyyden luojalle. Palkinnot, joiden yhteissumma on 27 000 euroa, on lahjoittanut Jyväskylän yliopistosäätiö. Vuosijuhlassa jaetaan myös Ellen ja Artturi Nyyssösen säätiön tunnustuspalkinto 5 000 euroa.

Juhlan kulttuuriohjelmassa kuullaan tänä vuonna musiikkia Jouni Aslakin esittämänä. Tyylikästä pop-folkia tarjoileva Aslak debytoi Uuden musiikin kilpailussa vuonna 2015. Viime vuonna I –EP:n julkaissut laulaja-lauluntekijä ja tuottaja on aiemmin kirjoittanut musiikkia muun muassa Tuure Kilpeläisen kanssa. Illan huipentaa Ready Set Pole –ryhmän akrobatiaesitys.

Vuosijuhlan juontavat Milja Mehtonen ja Jukka Hämäläinen Jyväskylän Ylioppilasteatterista.

Tervetuloa!

Lisätietoa ja median ilmoittautuminen juhlaan:

Tapahtumakoordinaattori Maria Ståhle, maria.i.stahle@jyu.fi

puh. 050 414 6368

 

***

 

OHJELMA

OHJELMA:

TERVEHDYSSANAT

/ Rehtori Keijo Hämäläinen

MUSIIKKIA

/ Jouni Aslak

PALKINTOJEN JAKO

Hyvä opettaja

Hyvä lähijohtaja

Hyvä väitöskirja

Innovaatio-, yrittäjyys- ja yritysyhteistyöpalkinto

Kehittäjäopettaja

Tiedeviestintäpalkinto

Tieteellinen läpimurto

Vaikuttajapalkinto

Yhteisöllisyyspalkinto

Palkinnot on lahjoittanut Jyväskylän yliopistosäätiö

Ellen ja Artturi Nyyssösen säätiön palkinto

JUHLAPUHE

/ Tiedeviestintäpalkinnon saaja

AKROBATIAA

/Ready Set Pole

Kuvat

Jouni Aslak, kuva: Antti Kokkola.
Jouni Aslak, kuva: Antti Kokkola.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Vaihdevuosien ajankohtaa voidaan ennustaa matemaattisten mallien avulla20.4.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Menopaussin ajankohdan tiedetään olevan hyvin yksilöllinen, ja sen on havaittu olevan yhteydessä naisten terveyteen vaihdevuosien jälkeen. Tuoreessa Jyväskylän yliopiston tutkimuksessa todettiin sukupuolihormonitasojen, epäsäännöllisten kuukautisten, vaihdevuosioireiden ja elämäntapatekijöiden ennustavan luonnollisen menopaussin ajankohtaa. Tutkijat tekivät kaksi ennustemallia, joiden avulla voidaan arvioida tulevan menopaussin ajankohtaa.

Kiertotalous tehostuu: Biojätteestä tuotetaan happoja metallien talteenottoon – prosessissa syntyy myös lannoitetta19.4.2021 09:00:00 EEST | Uutinen

Jyväskylän yliopisto ja Luonnonvarakeskus aloittavat kiertotalouden kehityshankkeen, jossa jäte- ja sivuvirroista kehitetään raaka-aineita uudella tavalla. Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama hanke avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia Keski-Suomeen ja lisää myös Suomen teollisuuden raaka-aineiden omavaraisuutta. Kehitettävä menetelmä perustuu anaerobiseen käymisprosessiin ja hydrometallurgiaan.

Äiti muiden joukossa – vammaisten naisten äitiys on yhteiskunnallisena kysymyksenä jännitteinen15.4.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisessa yhteiskunnassa on käyty viime aikoina huolestunutta julkista keskustelua vähäisestä syntyvyydestä. Tästä huolimatta yhteiskunnassamme ei suhtauduta samalla tavoin kaikkien naisten haaveisiin äitiydestä, vaan käsitykset hyvästä äitiydestä voivat olla kapeita. KM Anita Lappeteläisen tuore väitöstutkimus tuo esiin yhden yhteiskunnallisen vähemmistöryhmän, fyysisesti vammaisten äitien, äänen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme