Yliopistonlehtori dosentti Pia Siljander on Vuoden Tiedekongressivaikuttaja

Jaa

Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinnon saa dosentti Pia Siljander Helsingin yliopistosta. Hänet palkitaan työstään, jolla hän on edistänyt kansainvälisten tieteellisten kongressien järjestämistä Suomessa. 5000 euron arvoisen palkinnon rahoittaa Suomen Messusäätiö.

Dosentti Pia Siljander työskentelee terveyden biokemian yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston Bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa. Hän on ollut järjestämässä tutkimusalaansa liittyviä seminaareja ja kongresseja, muun muassa 5th MEMBREC symposium: Extracellular vesicles ja EU COST Action BM1202 ”Microvesicles and exosomes in health and disease” MC- ja WG-kokouksia.

– Tieteellinen kongressi mahdollistaa tutkijoiden vuoropuhelun uusimman tiedon äärellä. Tiedon jakaminen, tutkijoiden verkostoituminen ja yhteistyömahdollisuuksien avautuminen ovat tiedekongressien parasta antia. Varsinkin sellaisilla tutkimusaloilla, joilla tiedon lisääntyminen ja tutkimuksen kehitys on nopeaa, voi ajantasaisimman ja vielä julkaisemattoman tiedon pariin päästä vain tieteellisessä kokouksessa, sanoo Pia Siljander.

– Kongressin järjestäminen on sekä haastavaa että palkitsevaa. Organisoiminen vaatii hyvää yhteistyötä ja suunnitelmallisuutta. Minulla on ollut ilo aina saada mukaan järjestelyihin sekä uusia innostuneita että jo kokeneempia organisaattoreita ja lisäksi avustusta muun muassa Tieteellisten seurain valtuuskunnalta. Näillä eväillä esimerkiksi MEMBREC-kokoussarja Helsingin yliopistolla jatkuu tänäkin syksynä uusien vapaaehtoisjärjestäjien voimin, kiittää Siljander.

Palkinnonsaajan valitsi Tieteellisten Seurain Valtuuskunta.

– Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinto annetaan henkilölle, joka on vaikuttanut myönteisesti Suomen rooliin kansainvälisessä tieteellisessä toiminnassa sekä hakenut ja tuonut kansainvälisiä järjestökongresseja Suomeen. Palkittava luo tieteenalalleen positiivista imagoa ja on tieteenalansa tulevaisuuden lupaus. Yliopistonlehtori Pia Siljander täyttää kaikki nämä kriteerit, perustelee Lea Ryynänen-Karjalainen.

Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinto jaettiin nyt viidennen kerran. Palkinnon ovat aiemmin saaneet Tampereen teknillisen yliopiston elektroniikan ja tietoliikennetekniikan professori Jari Nurmi (2013), Åbo Akademin uskontotieteilijä ja maahanmuuttotutkija Tuomas Martikainen (2014), Helsingin yliopiston teollisuusmatematiikan professori Samuli Siltanen (2015) ja Tampereen yliopiston kansainvälisen historian professori Marjaana Niemi (2016). Palkinto jaettiin Messukeskuksessa Helsingissä 5.-6.9.2017 järjestettyjen PromoExpo- ja Yritys2017 -tapahtumien yhteydessä. Vuoden Tiedekongressivaikuttaja 2018 -palkinnon haku käynnistyy tammikuussa.

Tieteellisten seurain valtuuskuntaan kuuluu neljä tiedeakatemiaa ja 274 tieteenalakohtaista tieteellistä seuraa. Valtuuskunta vastaa tieteellisten kongressien valtionavustuksen jakamisesta (n. 800 000 euroa vuodessa). 
 

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 euron arvosta palkintoja, stipendejä ja apurahoja. Palkinnoista tunnetuimpia ovat Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinto, Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Rakkaudesta kirjaan -palkinto ja Vuoden nuori suunnittelija -palkinto. www.messusäätiö.fi, #messusäätiö

 

Palkinnonsaajan yhteystiedot: Pia Siljander, Helsingin yliopisto, 050 4486373, pia.siljander@helsinki.fi, www.helsinki.fi
Kuva palkinnonsaajasta Messukeskuksen mediapankista: http://mediabank.messukeskus.com

Lisätietoja palkinnosta:

Messukeskus, kongressipäällikkö Paula Blomster, 040 456 6066, paula.blomster@messukeskus.com, www.messukeskus.com

Tieteellisten seurain valtuuskunta, toiminnanjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen, (09) 228 69 222

lea.ryynanen-karjalainen@tsv.fi, www.tsv.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Kirjamessuilla kahdeksan lukupiiriä18.6.2018 12:19Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on julkaistu. Tarjolla on kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2018 kirjauutuuksista. Lukupiiriin osallistuu messuvieraiden lisäksi kirjailija ja kustantajan edustaja. Lukupiirikirjailijoita ovat Rafael Donner, Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Riikka Pulkkinen, Sisko Savonlahti, Katariina Souri ja Saara Turunen. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme