Yliopistonlehtori dosentti Pia Siljander on Vuoden Tiedekongressivaikuttaja

Jaa

Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinnon saa dosentti Pia Siljander Helsingin yliopistosta. Hänet palkitaan työstään, jolla hän on edistänyt kansainvälisten tieteellisten kongressien järjestämistä Suomessa. 5000 euron arvoisen palkinnon rahoittaa Suomen Messusäätiö.

Dosentti Pia Siljander työskentelee terveyden biokemian yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston Bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa. Hän on ollut järjestämässä tutkimusalaansa liittyviä seminaareja ja kongresseja, muun muassa 5th MEMBREC symposium: Extracellular vesicles ja EU COST Action BM1202 ”Microvesicles and exosomes in health and disease” MC- ja WG-kokouksia.

– Tieteellinen kongressi mahdollistaa tutkijoiden vuoropuhelun uusimman tiedon äärellä. Tiedon jakaminen, tutkijoiden verkostoituminen ja yhteistyömahdollisuuksien avautuminen ovat tiedekongressien parasta antia. Varsinkin sellaisilla tutkimusaloilla, joilla tiedon lisääntyminen ja tutkimuksen kehitys on nopeaa, voi ajantasaisimman ja vielä julkaisemattoman tiedon pariin päästä vain tieteellisessä kokouksessa, sanoo Pia Siljander.

– Kongressin järjestäminen on sekä haastavaa että palkitsevaa. Organisoiminen vaatii hyvää yhteistyötä ja suunnitelmallisuutta. Minulla on ollut ilo aina saada mukaan järjestelyihin sekä uusia innostuneita että jo kokeneempia organisaattoreita ja lisäksi avustusta muun muassa Tieteellisten seurain valtuuskunnalta. Näillä eväillä esimerkiksi MEMBREC-kokoussarja Helsingin yliopistolla jatkuu tänäkin syksynä uusien vapaaehtoisjärjestäjien voimin, kiittää Siljander.

Palkinnonsaajan valitsi Tieteellisten Seurain Valtuuskunta.

– Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinto annetaan henkilölle, joka on vaikuttanut myönteisesti Suomen rooliin kansainvälisessä tieteellisessä toiminnassa sekä hakenut ja tuonut kansainvälisiä järjestökongresseja Suomeen. Palkittava luo tieteenalalleen positiivista imagoa ja on tieteenalansa tulevaisuuden lupaus. Yliopistonlehtori Pia Siljander täyttää kaikki nämä kriteerit, perustelee Lea Ryynänen-Karjalainen.

Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinto jaettiin nyt viidennen kerran. Palkinnon ovat aiemmin saaneet Tampereen teknillisen yliopiston elektroniikan ja tietoliikennetekniikan professori Jari Nurmi (2013), Åbo Akademin uskontotieteilijä ja maahanmuuttotutkija Tuomas Martikainen (2014), Helsingin yliopiston teollisuusmatematiikan professori Samuli Siltanen (2015) ja Tampereen yliopiston kansainvälisen historian professori Marjaana Niemi (2016). Palkinto jaettiin Messukeskuksessa Helsingissä 5.-6.9.2017 järjestettyjen PromoExpo- ja Yritys2017 -tapahtumien yhteydessä. Vuoden Tiedekongressivaikuttaja 2018 -palkinnon haku käynnistyy tammikuussa.

Tieteellisten seurain valtuuskuntaan kuuluu neljä tiedeakatemiaa ja 274 tieteenalakohtaista tieteellistä seuraa. Valtuuskunta vastaa tieteellisten kongressien valtionavustuksen jakamisesta (n. 800 000 euroa vuodessa). 
 

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 euron arvosta palkintoja, stipendejä ja apurahoja. Palkinnoista tunnetuimpia ovat Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinto, Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Rakkaudesta kirjaan -palkinto ja Vuoden nuori suunnittelija -palkinto. www.messusäätiö.fi, #messusäätiö

 

Palkinnonsaajan yhteystiedot: Pia Siljander, Helsingin yliopisto, 050 4486373, pia.siljander@helsinki.fi, www.helsinki.fi
Kuva palkinnonsaajasta Messukeskuksen mediapankista: http://mediabank.messukeskus.com

Lisätietoja palkinnosta:

Messukeskus, kongressipäällikkö Paula Blomster, 040 456 6066, paula.blomster@messukeskus.com, www.messukeskus.com

Tieteellisten seurain valtuuskunta, toiminnanjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen, (09) 228 69 222

lea.ryynanen-karjalainen@tsv.fi, www.tsv.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pörssin kehitys, kiinteistösijoittaminen ja verotehokas sijoittaminen puhuttavat Sijoitus Invest 2017 tapahtumassa Messukeskuksessa Helsingissä.22.11.2017 13:31Tiedote

Sijoitus Invest järjestetään 29.-30.11.2017 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma tuo saman katon alle niin yksityis- kuin ammattisijoittajatkin. Kävijöitä on tapahtumassa kahden päivän aikana noin 5000. Tapahtumassa on neljä seminaarilavaa jossa on puheenvuoroja koko kahden päivän ajan sekä kattava näyttelyalue.

MP-messut kutsuu nuoret uuteen MP-miittiin22.11.2017 10:40Tiedote

MP-messut järjestää yhdessä NRJ:n kanssa nyt ensimmäistä kertaa nuorille suunnatun MP-miitin perjantaina 2.2. MP-messujen sulkeutumisajan jälkeen. MP-miitin pääesiintyjä on Evelina. Illan aikana nähdään myös henkeäsalpaava kansainvälinen Globe of Death Show ja Stunt Freaks Team Show. Tapahtuma tarjoa nuorille mukavaa yhdessäoloa ja moottoripyöräilyhenkistä ohjelmaa. Paikalla ovat NRJ:n juontajat ja Biisonimafia. MP-miittiin osallistuvat pääsevät MP-messuille sunnuntaina 4.2. veloituksetta.

Nettikonsultaatiolla erikoishammashoitoa syrjäseuduille17.11.2017 08:00Tiedote

Hammaslääkäripäivien Innovaatio-palkinnon 2017 saa kansainvälinen konsultaatioportaali QAdental, joka vie hammaslääketieteen erikoisosaamista etänä sinne, missä sitä ei muuten ole saatavilla. Innovaatio-palkinto myönnetään vuosittain yritykselle, joka on kehitystyöllään parantanut hammaslääkäreiden työskentelyolosuhteita, potilasturvallisuutta tai potilaan hoitoa. Palkitut innovaatiot esitellään Hammaslääkäripäivillä 23.–25.11.2017 Messukeskuksessa Helsingissä.

Vene 18 Båt -messujen Uusi Aalto uudistuu ja kalastusalue kasvaa16.11.2017 15:53Tiedote

Helsingin kansainvälisten Vene 18 Båt -messujen Uusi Aalto -alue uudistuu ja kalastusalue kasvaa. Messualueelle tuodaan Uusi Aalto -altaan lisäksi kaksi uutta allasta, toinen kalastusveneille ja toinen sukeltamiseen. Purjehdussatama tuo messuille uusia tarinoita kuultavaksi ja keskittää messujen ohjelmia yhteen paikkaan. Pääosassa venemessuilla edelleen komeilevat veneet, jotka täyttävät Messukeskuksen kaksi suurinta hallia. Tarvikkeet ja varusteet löytyvät muista halleista ja matkailulle suunnitellaan entistä näyttävämpää kokonaisuutta. Vene 18 Båt -messut järjestetään 9. – 18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme