Jyväskylän yliopisto

Yliopistopedagogiikka-lehti: Työelämäteemanumerot I ja II

Jaa

Yliopistopedagogiikka-lehti on jälleen ilmestynyt osoitteessa www.yliopistopedagogiikka.fi. Lehden kaksi uusinta numeroa ovat teemanumeroita, joiden aiheina ovat nimensä mukaisesti työelämä sekä korkeakoulutus. Ensimmäinen osa Työelämäteemanumerosta julkaistiin vuoden 2018 lopussa lehden numerossa 2/2018, ja toinen osa on juuri julkaistu lehden numerossa 1/2019.

Teemanumerot tarkastelevat korkeakoulujen työelämäyhteyksiä, -kokeiluja sekä -kokemuksia osana opetusta ja opintoja.

Päätoimittajien mukaan: ”Yliopistopedagogiikan teemanumeron toinen osa jatkaa siitä, mihin ensimmäinen päättyi. Ensimmäisessä osassa tarkasteltiin niin työelämän vaikutuksia korkeakoulupedagogiikkaan kuin opettajien ja opiskelijoiden osaamista suhteessa muuttuviin rooleihin ja yhteydenpitoon työelämän organisaatioiden kanssa. Toisella osalla on osin erilainen profiili, mutta sekin kattaa ensimmäisen osan tavoin koko korkeakoulukentän, niin yliopistot kuin ammattikoulusektorinkin.”

Yliopistopedagogiikka-lehti on tarkoitettu kaikille yliopistojen opettajille, opetuksen kehittäjille ja muille yliopistopedagogiikasta kiinnostuneille. Lehteä julkaisee Pedaforum-verkosto, ja se ilmestyy kaksi kertaa vuodessa sähköisesti osoitteessa www.yliopistopedagogiikka.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vieraileva päätoimittaja Hannu Kotila, hannu.kotila@haaga-helia.fi, 050 430 6661

Vieraileva päätoimittaja Tuire Palonen, tuipalo@utu.fi, 050 339 4921

Toimittaja Anu Keinänen, yliopistopedagogiikka@jyu.fi, 040 835 3976

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kansainvälisiä aikuisopiskelijoita vaihdossa Kokkolassa26.4.2019 11:01:40 EESTTiedote

Kuluneella viikolla Kokkolassa kokoontui sosiaalityön aikuisopiskelijoita Portugalista ja Sloveniasta. Opiskelijat kutsuttiin Suomeen ALLISW-verkoston (Adult Life Long Learning in Social Work) toimesta ja samalla juhlistettiin verkoston 10-vuotismerkkipäivää. Verkostoon kuuluu yliopistoja Suomen lisäksi Portugalista, Tsekistä, Romaniasta ja Sloveniasta, ja tapaaminen järjestetään vuorovuosin verkostoon kuuluvissa maissa.

Voimaharjoittelulla ja lihasmassan kasvulla yhteys alempaan sydän- ja verisuonitautiriskiprofiiliin26.4.2019 08:30:00 EESTTiedote

Kuntosaliharjoittelulla tavoitellaan usein atleettista vartaloa, mutta harjoittelulla voi olla myös terveydelle hyödyllisiä seurauksia, kuten tuore tutkimus Jyväskylän yliopistosta osoittaa. Säännöllinen voimaharjoittelu kasvatti lihasmassaa ja vähensi koko kehon sekä vatsan alueen rasvamassaa tutkimuksessa mukana olleilla. Lisäksi lihasmassan kasvun havaittiin olevan yhteydessä suotuisampaan sydän- ja verisuonitautien riskitekijäprofiiliin.

Liikuntapaikkojen tietojärjestelmä Lipas paljastaa lähiliikuntapaikkasi24.4.2019 09:30:00 EESTTiedote

Liikuntapaikkojen tietojärjestelmä Lipas kerää yhteen julkisten liikuntapaikkojen, ulkoilureittien ja virkistysalueiden tietoja. Juuri julkaistu kehittyneempi versio järjestelmästä tarjoaa avointa ja maksutonta tietoa Suomen liikuntapaikoista, niiden ominaisuuksista ja erilaisten liikuntapaikkojen tarjonnasta Suomen eri osissa. Lipas-tietokantaa ylläpitää Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme