Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yliopistosairaanhoitopiirien yhteistyö synnyttää uutta kotimaista suojaintarviketuotantoa

Jaa

Yliopistosairaanhoitopiirit yhdistivät voimansa keskellä koronavirusepidemiaa ja perustivat yhdessä logistiikkaorganisaatioidensa ja -yhtiöidensä kanssa hankintarenkaan.

​Hankintarenkaan tavoitteena on luoda uutta kotimaista tuotantoa ja toteuttaa yhteisiä vaikuttavia hankintoja. Hankintarenkaaseen kuuluvat Helsingin yliopistollinen sairaala sekä Tampereen, Oulun, Turun ja Kuopion yliopistolliset sairaalat erityisvastuualueineen.

”Kaikilla yliopistollisilla sairaanhoitopiireillä on ollut keväällä poikkeuksellisia tarvikehankintoja, ja jatkuvan vuoropuhelun tuloksena päätimme perustaa hankintarenkaan varmistamaan erit​yisesti suojavälinehankintojen laatua ja riskittömyyttä”, valaisee asiaa HUS Logistiikan toimialajohtaja Jyrki Putkonen.

”Samalla totesimme, että Suomessa voisi olla mahdollisuuksia myös kotimaiseen suojainvalmistukseen, joten ryhdyimme kartoittamaan näitä yhteistyössä yritysten kanssa”, jatkaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hankinta- ja logistiikkajohtaja Outi Kalske.

Kolme miljoonaa FFP-hengityksensuojainta ja viisi miljoonaa kirurgista suu-nenäsuojainta

Hankintarenkaan tekemät hankinnat mahdollistavat kotimaisen suojaintarviketuotannon käynnistymisen nopealla aikataululla. Ensimmäiset sopimuksensa hankintarengas on tehnyt oululaisen Screentec Oy:n ja vantaalaisen SJT-Investment Group Oy:n kanssa.

Screentec on jo käynnistänyt suojavisiirien tuotannon ja päättänyt aloittaa sairaalakäyttöön soveltuvien hengityssuojainten ja kirurgisten suu-nenäsuojainten tuotannon Oulun tuotantoyksikössään kesäkuun 2020 aikana. Screentec tuottaa yliopistosairaanhoitopiireille lähes miljoonan kappaleen erän FFP3 -hengityssuojaimia sekä viiden miljoonan kappaleen erän sairaalakäyttöön soveltuvia kirurgisia suu-nenäsuojaimia. 

”Haimme yhdessä hankintarenkaan kanssa tuotteille riittävät volyymit, jotta tuotannon ylös ajaminen nopealla aikataululla olisi järkevää ja jotta sairaanhoitopiirien suojaintarvetta saataisiin katettua tarpeeksi”, kertoo Screentec Oy:n toimitusjohtaja Antti Tauriainen.

SJT-Investment Group Oy puolestaan on luvannut valmistaa Suomessa vuoden 2020 aikana kaksi miljoonaa FFP2-hengitysuojainta yliopistosairaanhoitopiireille. Ensimmäiset suojaimet saadaan SJT:ltä kesäkuun aikana.

Hankintarenkaan sopimukset Screentecin ja SJT-Investment Groupin kanssa ovat voimassa vuoden 2020 loppuun saakka.

Uusia työpaikkoja Suomeen

Koska jokaisella sairaanhoitopiirillä on hankintasopimukset omien sopimustoimittajiensa kanssa, epidemian aiheuttaman poikkeustilanteen jälkeen palataan kokonaan takaisin niihin, jolloin nyt käynnistyvä tuotanto siirtyy osaksi vapaata markkinaa.

”Kotimainen tuotanto on hieno asia myös pitkällä aikavälillä. Kotimaisen valmistuksen käynnistäminen synnyttää Suomeen työpaikkoja sekä helpottaa laadunvalvontaa”, luettelee Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hankintapäällikkö Juha Putkonen kotimaisen suojaintuotannon etuja.

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

PPSHP:n hallitukselle esiteltiin selvitys ensihoidon järjestämisestä Pohjois-Pohjanmaalla19.5.2020 12:06:43 EESTTiedote

Pohjois-Pohjanmaalla ensihoidon järjestää Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP) ja palvelun tuottavat Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitokset. PPSHP:n hallitukselle esiteltiin selvitystyö ensihoitopalvelun mahdollisesta siirtämisestä sairaanhoitopiirin omaksi tuotannoksi. Hallitus nimesi myös laajan poliittisen ohjausryhmän valtakunnallisen SoTe-uudistuksen ohjaukseen ja seurantaan Pohjois-Pohjanmaalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme