Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ylioppilaskirjoitukset onnistuivat kaupungin lukioissa hyvin koronasta huolimatta

Jaa

Ylioppilaskirjoituksiin osallistui Helsingin kaupungin suomen- ja ruotsinkielisissä lukioissa 3836 abiturienttia. Maaliskuussa järjestetyt kirjoitukset onnistuivat koronasta huolimatta hyvin, ja turvallisilla järjestelyillä varmistettiin, ettei koronaepidemia levinnyt kokelaiden keskuudessa.

Suomenkielisissä lukioissa vain 12 opiskelijan valmistuminen viivästyi koronan takia. ”Viivästymiset ovat aina harmillisia, mutta on sanottava, että ilman koronaakin viivästymisiä on suunnilleen tämän verran”, toteaa suomenkielisen lukiokoulutuksen päällikkö Harri Korhonen.

Lukujen perusteella voi sanoa, että järjestelyt onnistuivat erinomaisesti ja koronan vaikutukset jäivät marginaalisiksi opiskelijoiden valmistumisen näkökulmasta. ”Suuret kiitokset abiturienteille, jotka omalla vastuullisella käytöksellään varmistivat kirjoitusten onnistumisen. Samoin henkilöstömme teki ison työn terveysturvallisten järjestelyjen varmistamiseksi”, toteaa Harri Korhonen.

Ylioppilasjuhlia vietetään tänä vuonna 5. kesäkuuta. ”Vielä emme tiedä, millaisin järjestelyin voimme juhlistaa uusien ylioppilaiden valmistumista. Toivomme tietysti, että koronaepidemia rauhoittuu, mutta meillä on jo hyvää kokemusta myös etäjuhlien järjestelyistä”, kertoo ruotsinkielisen lukiokoulutuksen päällikkö Moa Thors.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Harri Korhonen, suomenkielisen lukiokoulutuksen päällikkö, p. 09 310 86432
Moa Thors, ruotsinkielisen lukiokoulutuksen päällikkö, p. 09 310 70077

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 13.4.20219.4.2021 11:18:13 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 13. huhtikuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa päiväkoti Tunturin hankesuunnitelma sekä toimialan vuoden 2021 talousarvion ensimmäinen toteutumisennuste. Toimialalle arvioidaan kertyvän tuloja 16,5 miljoonaa eli 28% enemmän kuin talousarviossa. Lisätulot kertyvät kaupungin saamista käyttötarkoitussidonnaisista valtionavustuksista sekä muusta ulkopuolisesta rahoituksesta, joita ei ole pystytty huomioimaan talousarviossa. Ulkopuolista rahoitusta on yhteensä 26 miljoonaa euroa. Valtionavustusten osuus on 19 miljoonaa euroa. Korona-pandemian aiheuttamat arvioidut tulonmenetykset ovat noin 1,8 miljoonaa euroa. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain muutokset pienentävät tuloja 4 miljoonalla eurolla. Menoja ennakoidaan kertyvän noin 31,8 miljoonaa euroa eli 2,5% yli talousarvion. Menoylitys johtuu suurimmaksi osaksi kau

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme