Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ylipormestari Jussi Pajusen muotokuva paljastettiin kaupungintalolla 

Jaa

Helsingin kaupunginjohtajan, ylipormestari Jussi Pajusen muotokuva paljastettiin maanantaina 2.9.2019 kaupungintalolla. Muotokuvan tekijä on kuvataiteilija Marjatta Tapiola. Teos ripustetaan kaupunginhallituksen istuntosaliin.

HAM Helsingin taidemuseo/ Hanna Kukorelli
HAM Helsingin taidemuseo/ Hanna Kukorelli

Jussi Pajunen toimi Helsingin kaupunginjohtajana 12 vuotta vuosina 2005–2017.

– Jussi Pajusen kaudella luotiin pohja vahvalle suurten kaupunkien yhteistyölle, joka on mahdollistanut onnistumisia monissa tärkeissä kysymyksissä. Hänen johdollaan Helsingistä on muodostunut osallisuuden kansainvälinen edelläkävijäkaupunki ja avoimuudesta on tullut kaupungin hallintokulttuurin standardi. Jos kuvailisin Jussi Pajusen johtajuustyyliä yhdellä sanalla, tulee väistämättä mieleeni ”herrasmies”: eleetön ja rönsyilemätön, tyyni ja päämäärätietoinen, toteaa pormestari Jan Vapaavuori

Pajunen valitsi taiteilijan

Kaupungin perinteen mukaan kuvattava saa itse valita taiteilijan, jolta muotokuva tilataan. Jussi Pajusen muotokuva on tilattu taiteilija Marjatta Tapiolalta.

‒ Arvostan suuresti Marjatta Tapiolaa taiteilijana. Pidän erityisesti hänen tavastaan käsitellä valoa ja varjoa, toteaa Jussi Pajunen.

Teos on öljy- ja temperamaalaus kankaalle, mitat 120x90.

 Muotokuvaperinne 1700-luvulta

Helsingin kaupunginjohtajien ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajien muotokuvaperinne ulottuu 1700-luvun lopulle saakka. Muotokuvakokoelman vanhin teos on Nils Schillmarkin maalaus kunnallispormestari Anders Byströmistä vuodelta 1780. Kokoelman tunnetuimpia lienee Albert Edelfeltin maalaama muotokuva Helsingin ensimmäisen kaupunginvaltuuston puheenjohtajasta Leo Mechelinistä vuodelta 1901. Kaupungintalon yli 60 muotokuvan kokoelmaan kuuluvat myös kaikkien kaupunkia johtaneiden ylipormestareiden muotokuvat.

                  - Ruotsinkielinen tiedote on liitteessä. - 

Paula Katajamäki
Viestintäasiantuntija
Kaupunginkanslia, viestintä
puh. 0505933426 

Avainsanat

Kuvat

HAM Helsingin taidemuseo/ Hanna Kukorelli
HAM Helsingin taidemuseo/ Hanna Kukorelli
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki-apu saa mukaan uusia yrityskumppaneita3.4.2020 16:33:57 EESTTiedote

Helsinki-apu tarjoaa helsinkiläisille ikäihmisille asiointi- ja keskusteluapua koronaepidemian aikana. Toiminnan ensimmäisellä viikolla on tavoitettu jo yli 10 000 yli 70-vuotiasta kaupunkilaista ja vastaanotettu yli 700 asiointitarvetta ruokakauppaan tai apteekkiin. Käytännön avunjakamisen tekevät mahdolliseksi yhteistyökumppanit, joiden joukkoon on tänään uusina saatu Yliopiston Apteekki sekä Posti ja Logisnext Finland Oy.

PRESS INVITATION / MEDIAKUTSU: Mayor’s coronavirus situation info in English on 31. March at 5:30 pm / Pormestarin info koronavirustilanteesta 31.3. kello 17.30 englanniksi30.3.2020 15:53:15 EESTTiedote

Mayor Vapaavuori's info will cover the current coronavirus situation and responses in Helsinki. The live stream will be in English. / Pormestari Jan Vapaavuori kertoo suorassa lähetyksessä 31. maaliskuuta kello 17.30 ajankohtaista tietoa liittyen koronavirustilanteeseen Helsingissä. Lähetys toteutetaan englanninkielisenä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme